Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2014

Pasaules svētki 9

Ziemassvētki tradicionāli visā pasaulē ir laiks, kad ne tikai tuvinieki apdāvina viens otru, bet arī raksta mīļus vārdus apsveikumos. 

Šogad Draugiem.lv komanda izveidoja vairākas, tieši gada mīļākajiem svētkiem veltītas aktivitātes, kas iepriecināja lietotājus.

Pārsteigumu kalendārs 

„Šis ir vienīgais mūsu tradicionālais projekts, kas lietotājiem patīk tik ļoti, ka jau vairākas nedēļas pirms decembra sākuma mēs saņemam neskaitāmas vēstules ar jautājumiem – kad tad būs?“  stāsta Pārsteigumu kalendāra projekta vadītāja Laima Lībere. Kalendārs patiešām ir pārsteigumu pilns – sākot no virtuālām dāvaniņām, mīļiem pantiņiem, receptēm un padomiem, beidzot ar mūziķu sveicieniem un pat īpaši kalendāram iedziedātām dziesmām. 

„Protams, dāvanas un sveicienus no iemīļotajiem māksliniekiem vienmēr gaida, bet liels bija mūsu pārsteigums, redzot, ka tieši sirsnīgs pantiņš, kura autors ir mūsu radošais direktors, cilvēkiem patika visvairāk,“  stāsta L.Lībere, piebilstot, ka tieši par to saņemti visvairāk „man patīk“ no lietotājiem.

No sirds, patiesi teiktais un izdarītais vairo gaismu un mīlestību, bet meli, glaimi un viltus ir bez vērtības un jēgas. Mēs katrs dzīvojam tādā pasaulē, kādu paši veidojam – ar saviem vārdiem, darbiem un domām.– Guntars Meluškāns, Draugiem.lv radošais direktors

Savdabīga sacensība veidojās starp divu Latvijas mūziķu, Laura Reinika un Dona, sveicieniem. Abiem sveicieniem „man patīk“ nospieda vairāki padsmiti tūkstoši skatītāju. Jāpiebilst, ka Dons sadarbībā ar sava klipa video meistaru Aivaru Čivželi bija īpaši izveidojis brāļu Ziemeļu dziesmas „Uzsniga sniedziņš balts“ mūsdienu video versiju. „Dons sveicienu latiņu pacēla ļoti augstu, tāpēc esmu pārliecināta, ka nākamajā gadā sveicieni kļūs vēl un vēl atraktīvāki un priecēs mūsu lietotājus,“ rezumē projekta vadītāja Laima Lībere. 

Ziemassvētku pasts

Iepriekšējos gados lielu atsaucību guva arī Ziemassvētku pasts, tāpēc tika nolemts šo tradīciju turpināt arī šogad. Atšķirībā no ikdienas vēstules, šim pastam ir divas īpašas lietas – apsveikumu kartiņas ir skaisti noformētas ar iespēju katram pašam izveidot savu dizainu, kā arī saņēmēji tās var atvērt tikai noteiktā datumā. „Tas ir īpaši mīļi, jo tad saproti, ka apsveikums Tev atsūtīts patiešām no sirds, nevis tikai tāpēc, ka kāds atbildējis uz tavējo,“ stāsta projekta vadītāja Laima Lībere. Pirmo dienu laikā cilvēki kopumā viens otram nosūtījuši vairāk kā miljons vēstuļu un skaits turpina pieaugt. 

Pasaules Ziemassvētki 

Pavisam jauns projekts šajos svētkos bija „Pasaules Ziemassvētki“, kurā visiem draugiem.lv lietotājiem bija iespēja iepazīt žurnāla National Geographic četrdesmit valstu vadošo ceļojumu žurnālistu stāstu, kā Ziemassvētki tiek atzīmēti viņu valstīs. Apraksti un bildes par Ziemassvētku svinēšanu apskatāmas pat no tādām eksotiskām valstīm kā Brazīlija, Koreja un Irāna. „Šis bija ļoti apjomīgs projekts, kurā milzīgs paldies ir sakāms mūsu draugiem no National Geographic, viņi izdarīja milzu darbu, koordinējot savus kolēģus vairākās pasaules valstīs. Manuprāt, rezultāts ir izcils un šādi izklaidējoši izglītojoši projekti mums pašiem sagādā lielu gandarījumu,“ stāsta projektu vadītāja Laima, piebilstot, ka jau pēc aprakstu publicēšanas saņemtas vēstules no lietotājiem ar aicinājumu aprakstīt arī svētku tradīcijas Īrijā, kas arī tika izdarīts.

Kad cilvēki iepazinās ar Ziemassvētku tradīcijām pasaulē, tika dota iespēja pārbaudīt jauniegūtās zināšanas, aizpildot testu, un izlozes kārtībā balvā saņemot žurnāla National Geographic pusgada abonementu. Galvenā balva - ceļojumu aģentūras Vanilla Travel dāvāts pilnībā apmaksāts ceļojums divām personām uz saulaino Krētu.

26 cilvēkiem patīk

Vairāk