Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2016

Gatavojamies vasarai 0

Latvijas iedzīvotāji gaida vasaru. Ziemeļu tautai trīs mēneši siltas saulītes ir kā dāvana par ilgo tumsas un saltuma periodu. Vasara ir gan pelnītas atpūtas, gan arī smaga darba laiks.

Vēl tikai mēnesis un jūnijs klāt – kā mēs tam gatavojamies un ko sagaidām?

Skaisti un čakli

Gatavošanās vasarai atkarīga no tā, ko esam ieplānojuši darīt. Ja laiskoties un baudīt, svarīgi ir labi izskatīties, ja vasarā jādara lauku darbi, jāsēj un jāapstrādā zeme. Palūkosimies, kuru ir vairāk?

Izrādās, ka vairumam no mums ir svarīgi būt labā formā, lieko svaru līdz pludmales sezonai vēlas nomest teju trešdaļa aptaujāto. Interesanti, ka visvairāk par tauku krunciņām satraucas sievietes – darāmo „darbu” saraksta pirmajā vietā atbrīvošanās no liekā svara ir 37% sieviešu, bet vīriešiem svarīgāk ir... atrast jaunu darbu. Jācer, ka abiem izdosies – dāmas būs skaistas, bet vīri varēs pienācīgi apgādāt savas ģimenes. Kundzēm aktuāli ir arī jauna apģērba iegāde, tāpēc vīriem jāstrādā jo rūpīgāk, ir jau zināms, kur aizies ievērojama daļa peļņas.

Aktuāli ir arī pavasara sējas darbi – tiem ķersies klāt 26,7% aptaujāto, tikai mazliet mazāk – 21,7% pucēs mājokli – lai logi un grīdas spīd un laistās vasaras saulītes staros.

Svarīgi ir arī sakrāt naudu atvaļinājumam, ar to nodarbojas 18% aptaujāto. Jauniešiem kā jau katru gadu svarīgākie darbi saistās ar mācībām – jāpabeidz, jāiestājas – jādomā par nākotni, lai ir darbs un ir par ko pucēties.

Ja jūnijā dosieties uz pludmali un tur sastapsiet šokolādes brūnus „zaķus”, ziniet, ka tas nav Vidusjūras, bet gan solārija iedegums – 2,53% mākslīgā skaistuma iegūšanu uzskata par pavasara prioritāti.

Ai, siltā vasariņa..

Vasarai esam sagatavojušies – ko darīt? Kā mēs to vēlētos pavadīt, ko piedzīvot – kāda ir mūsu vasaras laimes formula?

Nekādu pārsteigumu – gandrīz puse aptaujāto par svarīgāko uzskata, lai būtu daudz saules. Pārējais, kā smejies, pats sakārtosies. 40% vēlas romantiskus vasaras vakarus – kāda gan romantika, ja līst un pūš ziemeļvējš? Ja nu vienīgi kopīga sasildīšanās. Starp citu, jaunas attiecības vēlas 20% un tikpat arī satiks jaunus draugus. Kopā siltāk! Vasarā var mazliet pasapņot, un nav brīnums, ka gandrīz puse aptaujāto sapņo par laimestu loterijā vai arī skaistu ceļojumu. Zemniekiem un citiem sezonas darba devējiem vērts zināt, ka to meklēs gandrīz 17% aptaujāto – darba tirgū būs mazliet vairāk vīriešu, bet arī meitenes neatteiksies no laba darbiņa. 20% mēs novēlam – labu ražu mežos un uz lauka, bet jo īpaši mēs novēlam, lai piepildās tiem 2,73% aptaujāto, kas vēlas atgriezties dzimtenē. Mēs jūs gaidām mājās, savukārt tiem, kas vēlas šovasar pārcelties uz citu valsti, vēlam uzkrāt pieredzi, iegūt jaunas zināšanas un braukt atpakaļ – tepat daudz darāmā.

Lai mums visiem izdodas un piepildās, lai skaists pavasaris un silta, saulaina Latvijas vasara. Maijs ir mūs valsts atdzimšanas mēnesis. Tam jābūt veiksmīgam un laimīgam mums visiem.

52 cilvēkiem patīk

Vairāk