Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2016

Man vienmēr līdzi ir videokamera 0

Liec dienu pie dienas, notikumu pie notikuma un sakrāj savu dzīvi. Baudīt mirkli šeit un tagad var, vienkārši ļaujoties sajūtām, bet var arī šos mirkļus saglabāt bildēs un filmās – abējādi ir labi. 

Pamanījām kādu draugiem.lv lietotāju, kurš sava profila dienasgrāmatā publicē dažādus video ar savas dzīves notikumiem – zooloģiskā dārza apmeklējums, vasara vasarnīcā, brauciens pa Gauju ar laivām un daudz kas cits. Tas pievērsa mūsu uzmanību, tāpēc nolēmām par Martinu pastāstīt arī Tev. Nav runa par lielo kino vai augstu mākslu, bet par vienkāršiem video, kuros Martins iemūžina dažādus piedzīvojumus, kā arī ikdienu - tas ir viņa hobijs.

Pastāsti, lūdzu, par sevi!

Mani sauc Martins Daņisevičs, nevis Mārtiņš, bet Martins. Visu mūžu mani saukuši nepareizā vārdā, kur nu vēl izrunāt manu uzvārdu. Es esmu parasts latviešu puika (tikai pasē pēc tautības esmu polis), kuram ir daudz grandiozu ideju, kuras pakāpeniski realizēju. Man ir 20 gadi. Šobrīd mācos augstskolā. Brīvajā laikā man patīk pavadīt laiku ar draugiem, jo man patīk būt kādā kolektīvā ar foršiem cilvēkiem un arī pavadīt laiku brīvā dabā. Man ir daudz hobiju. Patīk sportot un veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Es 11 gadus nodarbojos ar peldēšanu un esmu sasniedzis Sporta Meistara normatīvu 50m baseinā, 50m tauriņstilā. Vislielākais sasniegums, kad es ieguvu pirmo vietu Brēmenē 50m kraulā. Ieguvu zelta medaļu un naudas balvu, kas man tas toreiz bija wow!

Kā Tu izdomāji sākt filmēt video ar saviem piedzīvojumiem?

Es no bērnības biju apsēsts ar divām lietām - kosmosu un aktiermākslu. Es visu savu mūžu no bērnības gribēju būt aktieris, man pat likās, es tam esmu radīts. Un gribēju nokļūt kosmosā, redzēt visas šīs skaistās zvaigznes, planētas, galaktikas u.c.. Par kosmosu vismaz varēju interesēties un gūt informāciju internetā, esmu saņēmu apliecību par astronomijas kursu. Bet domas par to, ka vēlos būt aktieris, nelika mieru. Skatoties filmas, kā arī filmu aizkadrus, šī vēlme aizvien palielinājās. Es arī gāju uz aktiermeistarības pulciņiem. 

Domas par to, ka vēlos būt aktieris, nelika mieru
Pēc tam es uzzināju par iespēju piedalīties kastingos TV reklāmām, filmām vai seriāliem. Cerēju, varbūt tur es piepildīšu savu bērnības sapni, ka varbūt tikšu par vismaz otrā plāna aktieri. Esmu nofilmējies vairāku reklāmas projektu masu skatos. No tā visa es nolēmu pats kļūt par aktieri un pats filmēt savus video.

Cik sen Tu jau veido šos video un ko ar tiem dari?

Es ar video filmēšanu aizrāvos jau bērnībā, bet toreiz nebija tik attīstījušās tehnoloģijas, tāpēc bieži es nefilmēju, ar brālēnu filmējām ar mobilo telefonu. Man patika pēc tam pārskatīt savus nofilmētos video. YouTube atradu Jeydon Wale profilu, kurš filmēja smieklīgus un ļoti interesantus video. Viņa iedvesmots, es pats nolēmu, ka varētu savus video likt YouTube. Savu kanālu es izveidoju 2015.gada 21.augustā un turpinu likt līdz pat šodienai. Vēl es piedalījos „LAMB” video klipu konkursā, kur biju nominēts uz ceremonijas balvu.

Noskaties Martina veidotos video

Kā Tu izdomā, ko filmēt?

Es vienmēr nēsāju līdzi savu video kameru, jo var atgadīties ļoti interesanti dzīves momenti. Es savus sporta video filmēju uzskrūvējot kameru uz ķiveres. Un vienkārši krāju video savā datorā. Man patīk filmēt visu, bet lielākoties šobrīd es filmēju sporta aktivitātes un ceļojumus. Nākotnē ir plāni nopirkt labu kameru un uzlabot savu video kvalitāti, un varbūt sākt filmēt kaut kādus „skečiņus” vai ko sirds kāro. 

Video pats montē? Vai tas ir sarežģīti?

Es video montēju ar „Sony Vegas” palīdzību, ar to iemācījos rīkoties jau bērnībā, kad mācījos montēt visādas datorspēles. Montēt ir viegli, bet, kad gribu kaut ko jaunu uztaisīt, ko nekad neesmu darījis, tad zināšanu trūkums liek par sevi manīt. Bet kopumā montēšana man nesagādā lielas problēmas.

Video Tu izvieto tātad arī dažādās sociālajās vietnēs. Kā citiem patīk? Kā skatītāji tos vērtē?

Draugi un ģimenes locekļi saka, ka mani video ir ļoti interesanti un aizraujoši. YouTube lielākoties ir pozitīvas atsauces. Lielais skatījumu skaits, labi un motivējoši komentāri dod azartu un vēlmi filmēt jaunus video. Tāpat azartu to darīt man rada pats filmēšanas process. Gribu pateikt lielu paldies tiem cilvēkiem, kuri skatās manus video un kuri atbalsta manu darbu. 

Iespējams, 8.martā arī izveidosi kādu foršu Sieviešu dienas video? To jau gan redzēsim pēc tam, bet varbūt Tev ir kāds vēlējums svētkos?

Novēlu visām mūsu mīļajām sievietēm skaistus svētkus, lai viņas turpina būt tikpat noslēpumaini skaistas kā kosmoss, apburošas kā mūsu skaistā planēta Zeme. Atcerieties, ka vīrieši bez sievietēm nevar iztikt. Laimīgus 8.marta svētkus!

Šķiet, Martins vecumdienās varēs ilgi un dikti kavēties savās atmiņās, jo video bagāža būs gana liela. Mēs novēlam tikt pie kārotās aparatūras, rast jaunas idejas, mācīties jaunus risinājumus un radīt arvien lielākus un nozīmīgākus projektus. Varbūt kādreiz Martins varēs piepildīt abus bērnības sapņus un izveidot kādu filmu kosmosā! 

21 cilvēkam patīk

Vairāk