Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2016

Iepazīsimies? 10

Laiks diktē savus noteikumus un nevar noliegt, ka mūsdienās, tehnoloģiju laikmetā, viens no populārākajiem iepazīšanās veidiem ir iepazīšanās internetā, to arī noskaidrojām Oranžērijas aptaujā šajā mēnesī. 

Tieši ko un kā darīt savā profilā, lai veiksmīgi iepazītos ar kādu, mēs pateikt nevaram, taču palūkosimies uz portālā esošajām sadaļām un padomāsim, kā tās var palīdzēt atrast kādu sirdsāķīti draugiem.lv. Sāksim ar to, kā vari sevi prezentēt.

Viss, ko pievieno savam profilam, veido pirmo iespaidu par Tevi – profila fotogrāfija, apraksts, galerijas, dienasgrāmatas, lapas, kurām seko, vai aplikācijas, kuras lieto, tāpēc atver sadaļu Mans profils un paskaties, vai Tava profila apmeklētājiem izskaties simpātisks un interesants. Formula jau vienkārša, iedomājies sevi „meklētāja” lomā un rokā būs atbilde, kam citi varētu pievērst uzmanību arī Tavā profilā – pirmā uzrunā profila fotogrāfija, bieži vien galerija palīdz saprast, vai cilvēks ir ar vai bez otrās pusītes, ar ko nodarbojas, kā pavada brīvo laiku, hobiji, bet pēc tam jau arī pārējie ieraksti dod papildus sajūtu, vai otrs ir saistošs. Tāpat runā plūsma – vai smejamies par vieniem un tiem pašiem jokiem, vai ieteiktais saturs ir saistošs. 

Kā jau tikko izrunājām, tad visbiežāk iepazīšanās sākas ar profila apskati un pirmais, kas pamudina kāda profilu atvērt, ir fotogrāfija. Tāpēc tai pievērs īpašu uzmanību – izvēlies fotogrāfiju, kurā esi redzams Tu pats, jo būtu pavisam bēdīgi, ja virtuāli iepazītos ar tiešām sev piemērotu cilvēku, bet viltus fotogrāfija liegtu satikties, jo viss sācies ar meliem. Nevajag obligāti profesionāla fotogrāfa uzņemtu attēlu, vienkārši izvēlies tādu, kas patīk pašam. Vai esi redzējis rakstus internetā, kur izsmej cilvēku profila bildes, jo tās ir uzņemtas visdīvainākajās vietās, pozās un izpildījumos? 

Paskaties, lai uz bildes nav kā lieka – fonā cits cilvēks neglaimojošā pozā vai veļas striķis ar apakšbikšu un zeķu izstādi. Iespējams, ka bilde ar pretējā dzimuma pārstāvi, ar kuru nav Tev romantisku attiecību, arī nav labākā izvēle, jo citam liks tomēr domāt, ka neesi brīva cilvēka statusā. Ak jā, foto, kur galvenais objekts ir kāds iespaidīgs ūdenskritums, vēsturiska ēka, bet Tu kā mazs nesaskatāms punktiņš tam blakus, lai paliek Galeriju sadaļai, tā visticamāk neuzrunās tos, kas vēlas iepazīties. Smaids un vienkāršība bieži vien ir veiksmes atslēga!

Savā profilā vari norādīt arī attiecību statusu – ja esi jau savu otro pusi atradis – tad atzīmē to, lai tie, kas vēlas iepazīties, lieki netraucētu ar savu uzmanību. Kā arī pavisam pretēji – ja meklē sev romantiskas attiecības un to nemaz nevēlies slēpt – norādi, ka Tava sirds ir brīva. To visu atradīsi sadaļā Labot profilu. Sava profila sakārtošanai vari izmantot arī iespēju Misija – perfekts profils, kas soli pa solim palīdzēs Tev savest kārtībā savu „virtuālo māju”, arī šī iespēja ir atrodama sadaļā Labot profilu. 

Kad par savu tēlu portālā esi parūpējies, tad iespēja sastapt kādu ir ik uz soļa. Statistikas datu par to nav, bet, domāju, viens no biežākajiem iepazīšanās veidiem ir tradicionālais – viņš mani paskatījās, es paskatījos viņu un tad jau saņēmu vēstuli... Ne velti profila statistika ir viens no populārākajiem pakalpojumiem jau no portāla pirmsākumiem. 

Apmeklējot kāda cita profilu, ir arī iespēja pievērst uzmanību ar kādu mīļu virtuālo dāvaniņu. Pirmo reizi uzrunāt uzaicinājumā kļūt par draugiem varbūt gan nevajadzētu. Svarīgi nebūt pārāk uzbāzīgam, atceries, visu ar mēru – nesteidz uzreiz aicināt pie sevis ciemos vai solīt precēt un mīlēt visu mūžu - tas varētu otru cilvēku arī nobiedēt.

Taču, ja vien ir vēlme, vari meklēt arī citus veidus, kā pievērst sev uzmanību – interesants video ar savu vizītkarti, dienasgrāmatas ieraksts ar vēstījumu, bilžu stāsts par to, ka vēlies iepazīties un ko īsti meklē. Par sarežģītu? Nu labi, ir arī vienkāršāki veidi, piemēram, domubiedru grupu sadaļā ir vairākas grupas, kur atradīsi arī citus, kas meklē savu otru pusi. Atver sadaļu un meklētājā ieraksti – „iepazīšanās”, „otro pusīti” vai jebkuru citu atslēgvārdu, kas šķiet atbilstošs. Grupu katalogā var arī atlasīt tās grupas, kas ir kategorijā Attiecības.

Spēļu sadaļā viena no populārākajām aplikācijām ir Iepazīšanās klubiņš.

Aplikācijas redaktore Agnese stāsta: „Iepazīšanās klubiņš – satiecmani.lv darbojas jau četrus gadus, tas ir pieejams no 16 gadu vecuma. Klubiņā ir iespēja meklēt un atrast jaunus draugus vai uzsākt jaunas attiecības, balstoties uz saderības anketām, kā arī izmantojot daudzos klubiņa rīkus. Klubiņš šobrīd gatavojas lielām, kvalitatīvām pārmaiņām, kas noteikti iepriecinās tos 60 tūkstošus draugiem.lv lietotāju, kas jau ir klubiņa biedri, un mēs ceram, ka vēl daudzus citus, kas mums noteikti pievienosies nākotnē.”

Spēļu sadaļā sev līdzīgi domājošos var atrast arī tiešsaistes spēlēs, kur notiek arī savstarpējas sarunas spēļu čatā, kur satiekas lietotājs pret lietotāju, piemēram, viena no tādām spēlēm ir Zole.

Draugiem.lv itin bieži veido arī dažādus mazos projektus, kuros vari koķeti piemiegt citam ar aci, izteikt komplimentu vai kā citādi pievērst otra uzmanību. Un tā jau tas varētu būt – viņš viņu iepikoju, bet viņa viņam atbildē nočiepa piku – kāpēc lai gan tas nebūtu balts sākums kādai draudzībai?

Izrādīt savu uzmanību kādam vari arī Top sadaļā, nobalsojot par kāda fotogrāfiju, kas Tev ir simpātiska. Sirsnīgs komentārs vai Man patīk kāda profilā arī ir uzmanības apliecinājums, kas var būt pirmais solis uz iepazīšanos.

Raugies radoši, izmanto iespējas, ja vien ir vēlme iepazīties, taču neaizmirsti arī par drošību. Mīlestība tur šo pasauli, katram ir vajadzīga sava otra puse, kāds, ko mīlēt, un kāds, kurš mīl. Pieskāriens, mīļš vārds, atbalsts un tie neredzamie spārni, kas paceļ mazliet virs zemes, dod motivāciju, piešķir nozīmi visam, ko darām. Mīli sevi, mīli savu tuvos un allaž kabatā paturi „rozā brilles”, lai laimīgi un lai viss ar mīlestību! 

80 cilvēkiem patīk

Vairāk