Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2013

Gribēt neiespējamo 2

Krāsainie spilvenkrēsli Draugiem.lv jumta terasē ļauj apvienot divas lietas, kas vasaras karstumā parasti neiet kopā — sauļošanos un lietišķas sarunas. 

Šoreiz ir citādi, jo žurnāla Ir atbalsta programma vidusskolēniem IrPalīgs jūnija sākumā sapulcējusi jaunos cilvēkus, lai kopā ar dzīvē jau sāli pagaršojušiem ļaudīm apspriestu būtisku jautājumu — ko no jauniešiem gaida nākamie darba devēji? Daži skolēni jau gūst pirmo praktisko pieredzi, darot dažādus vasaras darbus, tomēr citi nosūkstās, ka arī tos atrast nenākas viegli. 

Mentora padoms var noderēt arī šādā reizē. Kādam no IrPalīga vidusskolniekiem palīdzējis ieteikums izstaigāt kafejnīcas un restorānus savā apkaimē un tur, kur pašam iepatīkas, apvaicāties, vai nav nepieciešami palīgi. Izrādījies — ir nepieciešami!

Vērts piedomāt kādu iespaidu par sevi veidojat sociālajos tīklos

Daloties pieredzē par to, kā paši meklējuši pirmo darbu un tālāk veidojuši karjeru, eksperti ir vienisprātis — svarīgākais ir nebaidīties. Iespējamās misijas skolotāja Ilze Mazpane piebilst: domājiet skaidri un strukturēti, necakojiet baroku. Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks atgādina, ka vērts piedomāt par to, kādu iespaidu par sevi veidojat sociālajos tīklos, jo darba devēji arī tajos ielūkojas, lai pārliecinātos, kādas ir pretendenta intereses un kā tās saskan ar CV rakstīto. 

Ilggadējā Providus vadītāja Vita Tērauda iesaka kritisku aci palūkoties arī uz savu e–pasta adresi — uz nopietnu vakanci nav ko cerēt, ja pieteikums būs sūtīts no sexyprincess27@e-pasts vai tamlīdzīga brīnuma. 

Esiet mērķtiecīgi, gribiet neiespējamo, eksperimentējiet un nebaidieties arī kļūdīties — šādu ceļamaizi, atvadoties līdz rudenim, jauniešiem dod IrPalīga ekspertu panelis.

Autors: Nellija Ločmele

Foto: Emīls Desjatņikovs, F64

16 cilvēkiem patīk

Vairāk