Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2016

Atradu savu ģimeni 20

Reizi pa reizei ir nepieciešams dzirdēt, redzēt vai piedzīvot ko tādu, kas apliecina, ka darītais nav velti. Draugiem.lv priecājas par katru stāstu, kas apliecina, ka portālam ir bijusi kāda īpaša nozīme cilvēku dzīvēs. Un mums ir jauns stāsts.

Juris Georgs Močāns ir jau sens un uzticīgs draugiem.lv lietotājs. Viņš atklāja nelielu daļiņu no savas dzīves un to, kā draugiem.lv palīdzēja atrast sev tuvus cilvēkus. Divi brāļi un trīs māsas – vecākie bērni gāja skolā, bet divas jaunākās māsiņas bija vēl pavisam mazas. Dzīves apstākļi, par kuriem sīkāk Juri netincinājām, ģimeni izšķīra – 3 vecākos bērnus pie sevis paņēma vecmamma, bet jaunākās 2 māsiņas nonāca bērnu namā. Tas bija brīdis, kad mazo māsu un vecāko bērnu ceļi šķīrās. 

Diemžēl meklējumi neveicās, raksts avīzē nenesa gaidītos rezultātus

Gadi gāja, bet Juris vienmēr atcerējās un domāja par savām mazajām māsām. Kad viņam palika 18 gadi, nolēma viņas atrast. Diemžēl meklējumi neveicās, raksts avīzē nenesa gaidītos rezultātus. 15 gadi jau bija pagājuši no šķiršanās brīža, kad 2005.gadā Juris portālā draugiem.lv meklētājā ierakstīja māsas vārdu - Līga un Kristīne - rezultāts nelika vilties, ekrānā parādījās tikai viens profils un tas bija īstais, māsu atrada un uzrunāja.

Māsas esot zinājušas par lielajiem brāļiem un māsu, bet nezinājušas, vai viņi vēlas ar viņām kontaktēties, tāpēc no savas puses iniciatīvu neizrādīja, bet kāda gan tam nozīme, kurš spēra pirmo soli, svarīgākais, ka tieši šeit, draugiem.lv, viņi satikās un atrada viens otru no jauna. Arī šobrīd visi sazinās, tiekas, tā kā Juris nedzīvo Latvijā, tad satikšanās nav tik bieži, cik gribētos, bet pēc iespējas kontakts tiek uzturēts, un svarīgākajos dzīves brīžos viņi ir viens otram līdzās.

Juris, viņa māsas Līga un Kristīne un viņas draugs Eduards Līgas kāzu dienā

Vēl viens pavērsiens dzīvē bijis arī tas, ka, sameklējot māsas, Juris uzzinājis, ka viņam ir arī jaunāks brālis Viesturs (attēlā pie virsaksta kopā ar vienu no māsās Kristīni un raksta varoni Juri), kas piedzimis pēc māsu adopcijas, tagad viņam paliks 18 gadi.

Juris teic, ka dzīve ir kā seriāls un priecājas, ka ar portāla palīdzību ir atradis savus tuvos. Piekritīsiet, ka ģimeni kā vienu no galvenajām dzīves vērtībām min gandrīz ikviens un tāpēc šādu satikšanos dēļ saprotam, ka darbam, ko darām, portālam, ko veidojam, ir liela vērtība, ir vērts no rītiem celties un doties uz darbu.

Ja portāls ir bijis īpašs ar kaut ko arī Tavā dzīvē, padalies – ieraksti komentāros vai uzraksti mums un mēs pastāstīsim to kādā no citiem Oranžērijas numuriem arī citiem.

208 cilvēkiem patīk

Vairāk