Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2013

Tavi ceļojumi – National Geographic slejās 9

Draugiem.lv ceļojumu sadaļā Tu vari atrast vairāk nekā 4600 ceļojumu aprakstu par 161 valsti. Tā ir milzu bagātība, ar ko mēs ļoti lepojamies. Tā ir iespēja izjust piedzīvojumu garšu un ieraudzīt pasauli, sēžot pie sava datora, kā arī lielisks izziņas avots tiem, kas pošas ceļojumos.

Ceļo, raksti un... brauc ceļojumā

Šogad mūsu ceļotājiem īpašs notikums – draugiem.lv uzsākuši sadarbību ar pasaulē populārāko ceļojumu žurnālu – National Geographic. Ik mēnesi  lasītāju un žūrijas vislabāk novērtētie darbi nokļūst prestižajā žurnālā, to autori saņem National Geographic abonementus un visi sacenšas par lielo balvu – ceļojumu uz... Tas vēl ir noslēpums, bet ticiet – balva ir patiešām iespaidīga.
Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks priecājas par šo sadarbību: „Šobrīd mēs nopietni strādājam pie ceļojumu sadaļas uzlabojumiem, vēlamies, lai to pamana un izmanto iespējami daudz cilvēku, tāpēc populārā izdevuma piedāvājums, veidot konkursu autoriem, nācis īstajā laikā. Pirmais ceļojums lasāms jau februāra numurā. Šobrīd sadarbība paredzēta līdz pat gada beigām.”
Pirmais abonements atradis īpašnieku
Gandarījumu pauž arī „National Geographic Latvija” koordinatore un žūrijas locekle Līva Saliņa: „Mēs esam ļoti priecīgi sadarboties ar Draugiem.lv sadaļas “ceļojumi” veidošanā, tādā veidā rosinot sabiedrību izzināt un atklāt pasauli sev apkārt. Esam pārsteigti par lielo atsaucību konkursā un ceram sagaidīt tikpat lieliskus un interesantus ceļojumu aprakstus. Ir ļoti grūti izvēlēties pašu labāko, jo ir ļoti daudz izcilu rakstu, katram ceļojumam ir savs unikālais stāsts. Aicinām piedalīties šajā konkursā visus, kuriem patīk ceļot. Iespējams tieši jūsu ceļojuma apraksts iegūs galveno noslēpumaino balvu.”
Ticiet – balva ir patiešām iespaidīga.
„National Geographic Latvija” izveidotā žūrija, rūpīgi izvērtējot visus iesūtītos darbus, izvēlējās pirmo - februāra mēneša laimīgo uzvarētāju Jūliju Aldersonu no Rīgas, kurš balvā saņems žurnāla gada abonementu un turpinās pretendēt uz galveno balvu – ceļojumu divām personām. 
Jau marta žurnālā varēsiet lasīt Jūlija Aldersona aprakstu par laiku, ko viņš pavadījis kā kuģa ārsts uz banānvedēja „Šternbergs”.

Grūta izvēle

Līva Saliņa komentē: „Visi konkursam iesūtītie ceļojumu apraksti ir saistoši, taču, izvirzot labākos darbus, mēs vērtējam arī to, vai aprakstā ir stāstīts par ievērojamām vietām, kultūru, ekonomisko situāciju, dažādiem faktiem, vēsturi, īdzīgi, kā tas tiek darīts, atlasot publicējamo materiālu „National Geographic” žurnālam. Un tomēr ir ļoti grūti izvēlēties vienu vienīgu, jo katram mūsu ceļotājam ir bijuši pieminēšanas vērti piedzīvojumi.” Jau marta žurnālā varēsiet lasīt Jūlija Aldersona aprakstu par laiku, ko viņš pavadījis kā kuģa ārsts uz banānvedēja „Šternbergs”.
„Žurnāls "National Geographic" mani ir interesējis visu mūžu. Jau jaunībā, braukādams pa pasauli kā kuģa ārsts, izmantoju katru izdevību, lai nopirktu kādu jaunu numuru. Ļoti patīkams pārsteigums bija žurnāla latviskā varianta parādīšanās un tagad ar nepacietību gaidu katru nākamo numuru. Protams, līdzko pamanīju "Draugu" piedāvāto iespēju piedalīties žurnāla izsludinātajā ceļojumu aprakstu konkursā, nekavējos izmantot šo  lielisko izdevību pastāstīt par saviem piedzīvojumiem. Un tagad jūtos ļoti apmierināts, ka tie ieinteresējuši arī visā pasaulē pazīstamo žurnālu,” teic Jūlijs Aldersons, uzsverot, cik šī ziņa bijusi patīkama un tiešām jauks un negaidīts pārsteigums.

Kā piedalīties konkursā?

Piedalīšanās konkursā ir pavisam vienkārša- līdz katra mēneša 10. datumam portālā draugiem.lv ir jāpievieno sava ceļojuma apraksts, atzīmējot: piedalīšos „National Geographic Latvija” konkursā. Katru mēnesi „National Geographic” žūrija izvērtēs iesūtītos darbus, un labākais tiks publicēts nākamā mēneša numurā, kā arī tā autors saņems gada abonementu „National Geographic” žurnālam latviešu valodā. Gada labākais apraksts, ko noteiks gan žūrijas vērtējums, gan lasītāju balsojums, savā īpašumā iegūs patiešām neaizmirstamu un vienreizēju ceļojumu divām personām.
Konkurss norisināsies visu 2013. gadu, tāpēc izmanto šo unikālo iespēju publicēties pasaules klases žurnālā ar savu aizraujošo ceļojuma aprakstu.

65 cilvēkiem patīk

Vairāk