Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2016

Jautā? Mēs atbildam! 2

Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 
Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram ir iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes nepaliks gan neviens. 

Agrāk, kad spiedu „Man patīk”, tad to visu redzēju savā runā plūsmā, kā lai es tagad atrodu šo saturu?

Man patīk ir gan veids, kā varam izteikt atzinību satura pievienotājam, gan arī atzīmēt sev interesantas lietas, lai tas nepazustu visā lielajā runā plūsmā, piemēram, receptes, kādas labas idejas mājas remontam, mīļākās dziesmas vai jebko citu. Kopš ir parādījusies iespēja nospiest Ieteikt pogu, tad tiešām Man patīk atzīmētais saturs vairs runā plūsmā nerādās, taču esam izveidojuši atsevišķu sadaļu, kur vienmēr vari atrast to, kam esi nospiedis Man patīk – sadaļa atrodama katram profilam sākumlapā kreisajā sānā, ritinot lapu uz leju zem profila fotogrāfijas.

Kas tās par telefonu (iPhone 6 ) izlozēm lapās, kuras parādījušās pēdējā laikā, vai tās ir īstas?

Pēdējā laikā vairākas joku un izklaides lapas, lai "pievilinātu" lielāku sekotāju skaitu, rīko izlozes - piedāvā laimēt kādu no jaunākajiem telefonu modeļiem, ja portāla lietotājs kļūs par šīs lapas sekotāju, dalīsies ar šo ziņu (ieteiks to) un aicinās arī savus draugus sekot šai lapai. Esam novērojuši, ka dažos no šādiem gadījumiem, balvas nemaz neeksistē un šādas izlozes var uzskatīt par viltus. Tādēļ arī esam pieņēmuši lēmumu, ka šāda veida izlozes mēs dzēšam un dosim atļauju tās rīkot tad, ja varēsim pārliecināties, ka balva tiešām eksistē un tā tiks nogādāta mums. 

Ja pamani portālā šāda veida izlozes un neesi drošs, vai tās ir īstas, droši ziņo par tām mums, izmantojot portāla sadaļu "Palīdzība" vai arī savā profilā sākumlapā – „Ziņot par kļūdu”.

Šie noteikumi gan ir citi oficiālajām lapām, par kuru patiesumu un godīgumu esam pārliecinājušies, piešķirot oficiālo statusu. 

Kā arī vēlamies vērst uzmanību, ka portālā ik pa laikam darbojas "paroļu zagļi". Jaunākā paroļu izvilināšana no portāla lietotājiem notiek sekojoši - tiek izveidota jauna lapa, kurā tiek reklamēta iPhone telefona izloze un, lai tajā piedalītos, ir jāatver lapā norādītais links, kurā prasa ievadīt draugiem.lv profila paroli un e-pastu. Adrese, kurā prasa to ievadīt, nav mūsu, tādēļ aicinām būt ļoti uzmanīgiem un sekot līdzi tam, kur tiek ievadīts e-pasts un parole!

30 cilvēkiem patīk

Vairāk