Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2016

Iespēju zeme 64

Gada nogalē trīs mūsu Draugiem.lv grupas kolēģi iedvesmoja Valsts Prezidentu Raimondu Vējoni.

Mūsu grupā ir 14 uzņēmumi, no kuriem lielākā daļa savas preces vai pakalojumus pārdod ārvalstīs. Uzņēmuma Printful ražotne ar vairāk kā 60 darbiniekiem atrodas ASV pilsētā Losandželosā, lai gan programmēšana, dizaina darbi un projektu vadība lielākoties notiek tepat Mārupē. 

Darbojoties ārvalstu tirgos, arī satura mārketinga aktvitātes (blogu ieraksti, video, teksti un sociālo mediju komunikācija) ir jāveic angļu valodā, tāpēc Draugiem.lv grupas ārzemju mārketinga komandā strādā cilvēki, kuriem dzimtā valoda ir angļu. Mūsu kolēģes Jūlija Giforda un Nora Inveiss ir dzimušas un augušas Kanādā, savukārt Ingus Purens - Austrālijā. 

Kas iedvesmoja Prezidentu?

Šos jauniešus vieno viena lieta – viņi ir izvēlējušies dzīvot un strādāt savā senču zemē Latvijā, lai gan ir dzimuši un auguši pavisam citā kontinentā. Jūlija Latvijā ir  jau deviņus gadus, Ingus mazliet vairāk kā gadu, savukārt Nora pārcēlās tikai 2015.gada augustā. Visiem trim ir dubultpilsonība (attiecīgi Kanādas-Latvijas un Austrālijas-Latvijas), kas ļauj studēt un strādāt šeit kā ikvienam mūsu valsts pilsonim.

Kāpēc viņi izlēma nepalikt savā labi pārtikušajā zemē un doties uz Latviju, īpaši laikā kad daudz jauniešu mūsu zemi pamet labāka darba meklējumos? Uz šo jautājumu jauniešiem ir jāatbild ik dienas. Arī Prezidents Raimonds Vējonis, izlasot intervijas ar Jūliju un Ingu, vēlējās uzzināt  atbildi uz šo jautājumu un uzaicināja jauniešus uz īsu sarunu savā darba kabinetā Melnglavju namā. 

Valsts prezdients Raimonds Vējonis tiekas ar Noru, Ingu un Jūliju.

"Latvija ir iespēju zeme," bija galvenā atziņa no jauniešu tikšanās ar Prezidentu. Mūsu Valsts ir jauna, izaicinājumu pilna un interesanta, tāpēc jaunieši izvēlējās savu turpmāko dzīvi saistīt ar viņu senču dzimteni. Jāpiebilst, ka Jūlijas un Noras vecāki ir jau otrās paaudzes ārzemju latvieši. 

Nākamajā dienā Valsts Prezidentam Raimondam Vējonim bija intervija Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma. Sraunas noslēgumā Prezidents izstāstīja, kā viņu iedvesmojusi iepriekšējās dienas tikšanās. 

106 cilvēkiem patīk

Vairāk