Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2015

Ziemassvētku brīnumi 2

Sākas Ziemassvētku laiks, kurā mēs visi gaidām brīnumus. Kādus tieši, to centāmies noskaidrot aptaujā.

Ko izdevies piedzīvot?

Cilvēks ir brīnums, visa pasaule, kurā dzīvojam, ir brīnumu pilna. Tos tikai vajag saskatīt, dzirdēt un sajust. Lielākais brīnums ir dzīvība - kas zina, vai visumā maz ir vēl kāda vieta, kuru apdzīvo dzīvas būtnes. Ne jau velti tieši bērna piedzimšana ir „populārākais” no brīnumiem, ko mums izdevies piedzīvot. Katra diena kā brīnums ir otra populārākā atbilde, kas liecina, ka dzīvojam ar atvērtām acīm un sirdi. Un, protams, arī iemīlēšanās kā brīnums. Tas mirklis, kad viens cilvēks ierauga otru un turpmāk bez viņa vairs nespēj iedomāties savu dzīvi. Ikviens to ir piedzīvojis vai arī vēl piedzīvos.

No sirds apsveicam arī tos gandrīz 2%, kam gadījies laimests loterijā, un ar balti sniegotu skaudību skaužam visus, kam izdevies piedzīvot īstu Ziemassvētku brīnumu. Arī tādu nav nemaz tik maz.

Kam ticam?

Piedzīvot un ticēt nav gluži viens un tas pats. Daži, kas piedzīvojuši īstu brīnumu, to pat nepamana, bet ir daudzi, kas tic arī tam, ko nekad nav redzējuši. Jauki, ka mēs vairāk ticam garīgiem, nevis materiāliem brīnumiem. Gaismas uzvara pār tumsu ir brīnums, kam ticam visvairāk. Lai gan, būsim godīgi, nekādas tumsas jau nemaz nav – ir tikai vietas, lietas un cilvēki, kuros neiespīd gaisma – mēs ticam, ka agri vai vēlu tas notiks. Vairāk kā piektdaļa aptaujāto tic Jēzus piedzimšanai, bet uz pusi mazāk Ziemassvētku vecītim. 

Netrūkst arī to, kas lielveikalu atlaides uzskata par brīnumu, nevis mārketingu. Nebojāsim viņiem noskaņojumu – lai jau tic.

Ziemassvētku vēlējumi

Parastie brīnumi ir tie, kas ik dienas ir visapkārt, tomēr tieši to visvairāk pietrūkst un tieši tos mēs parasti vēlam sev un citiem. Aktuāli un svarīgi – vairāk nekā puse aptaujāto mums visiem novēl mieru uz zemes. Šobrīd tas ir tik trausls... Labu veselību un mīlestību – tās ir vienlīdz svarīgas lietas, ko arī mēs visiem no sirds vēlam. 


Patiesībā mēs jums novēlam visu – arī labklājību, mīļoto klātbūtni un pat laimestu loterijā. Galu galā tam jau arī domāts šis laiks, lai piepildītos vēlējumi un vēlēšanās, lai gaisma iespīdētu vistumšākajā kaktā, sirdi pildītu mīlestība un mēs visi satiktu savu īsto Ziemassvētku brīnumu. 

65 cilvēkiem patīk

Vairāk