Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2015

Jautā! Mēs atbildam 1

Oranžērijā vēlamies izveidot jaunu rubriku – lietotājs jautā. Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 

Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram būtu iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes reakcijas kā tādas nepaliks gan neviens. Pirmajā reizē 3 jautājumi, kas saņemti jau iepriekš Palīdzības sadaļā, kā arī no interesentiem, kas ir viesojušies pie mums birojā.

Kāpēc draugiem.lv izņem ārā spēles, kas patīk tik daudz lietotājiem, piemēram, Ferma vai Brain?

  • Atbild spēļu sadaļas projektu vadītājs Jānis Bošs. Draugiem.lv speciāli populāras spēles neslēdz, kā arī noteikti jāņem vērā, ka gandrīz visas spēles ir ārējo izstrādātāju radīts produkts, tās neveido draugiem.lv. Ikviens, kurš veido spēles, var sazināties ar portālu un runāt par iespējām to ievietot Spēļu sadaļā. Mēs no Draugiem.lv puses varam spēles izņemt ārā, ja to izstrādātāji nepilda savus pienākumus pret lietotājiem - ignorē vēstules, nelabo spēlē radušās kļūdas utt., taču arī paši spēļu izstrādātāji var izņemt spēles, savlaicīgi par to paziņojot. Visbiežākais iemesls likvidēšanai ir tas, ka spēle sāk novecot un paliek pārāk neaktīva un tās uzturēšana sāk radīt zaudējumus izstrādātājam, kā rezultātā arī nākas spēli slēgt; taču ir arī labā puse - tas ļauj izstrādātājiem ķerties pie jauniem projektiem un radīt jums jaunas un modernas spēles! Arī Ferma bija viena no tām spēlēm, kuras uzturēšana izstrādātājam beigās radīja zaudējumus! Patiesībā ir tā - jo populārāka spēle bijusi, jo lielākas ir tās uzturēšanas izmaksas kā rezultātā arī popularitātes kritums ir “finansiāli daudz sāpīgāks”; un tāpēc arī izstrādātāji nolēma Fermu izņemt no draugiem.lv spēļu sadaļas.

Kāpēc es nosūtu draugam uzaicinājumu reģistrēties draugiem.lv, bet viņš to savā inbox.lv nesaņem?

  • Atbild administratore Baiba Krūze. Draugiem.lv bieži saņem caur palīdzības sadaļu šo jautājumu gan par to, ka inbox.lv pasta kastē nesaņem uzaicinājumu, gan paroles maiņas vēstules. Vēstules tiek nosūtītas, tikai tās neparādās pie visām ienākošajām vēstulēm, tās ir jāmeklē atsevišķā mapē - “Sociālie”. Inbox.lv savā mājas lapā norāda: “Vēstuļu filtrēšana pa mapēm notiek automātiski. Tāpat kā iepriekš, var veidot savas mapes un regulēt savus filtrus.” Katram ir iespēja arī mainīt šos uzstādījumus: “Atslēgt ienākošo e-pastu automātisko filtrēšanu pa mapēm „Saraksti” un „Sociālie” ir ļoti vienkārši – jāieiet pasta iestatījumos, sadaļā „Interfeisa iestatījumi” un jāuzliek ķeksītis pretī punktam „Atslēgt ziņojumu automātisko filtrēšanu mapēm „Sociālie” un „Abonētie”. Ja filtrs ir atslēgts, visi ienākošie e-pasti neatkarīgi no satura tiks ievietoti mapē „Ienākošie”. Informācija no inbox.lv.

Vai taisnība, ka draugiem.lv darbā pieņem tikai jauniešus?

  • Atbild Draugiem.lv grupas personāla vadītāja Santa Līce-Krūze. Draugiem.lv grupā pieņemam darbiniekus pēc kompetencēm un prasmēm, kas nepieciešamas konkrētajā amatā. Lai gan darbinieku vidējais vecums ir 24-26 gadi, kas skaidrojams ar to, ka ļoti daudz praktikantu uzsāk pie mums darba attiecības pēc prakses iziešanas, taču esam arī pavadījuši kolēģi pensijā. Iespējams, ka šāds priekšstats ir radies arī no tā, ka ir dažas profesijas un amati, kas radušies pavisam nesen, piemēram, sociālo kontu apkalpošanas speciālists, satura mārketinga speciālists,  līdz ar to šie speciālisti ir gados jaunāki. Ja izsludināta kāda vakance, tad noteikti vajag pieteikties, ja atbilst vismaz 50% no sludinājumā norādītajām prasībām. Vienmēr tiek izvērtēts un atlasīts visatbilstošākais kandidāts, kuram ir gan kompetences, gan vēlme mācīties un attīstīties. Kolēģu sastāvs šobrīd ir ļoti dažāds gan pēc izglītības (no doktora grāda līdz koledžas izglītībai), gan vecuma (no 18- 60 gadiem). Lūdzu sekojiet līdzi izsludinātājam vakancēm.

34 cilvēkiem patīk

Vairāk