Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Decembris, 2012

Draugiem.lv ar plusiņu – dalies piedzīvotajā 21

Šobrīd jau krietni vairāk kā 100 tūkstoši draugiem.lv lietotāju ikdienā portālu apmeklē, izmantojot mobilās aplikācijas.

Kopumā draugiem.lv piedāvā sešas dažādas aplikācijas dažādām mobilajām ierīcēm, kā arī universālo platformu - m.draugiem un arī veco labo WAPiņu. Jaunākais „bērns”, ko izlolojusi mūsu mobilā komanda, ir Draugiem+, kas pieejama uz Android platformas un šobrīd iziet pēdējos testus, lai dotos pie iPhone lietotājiem.

Nospiežot uz plusiņa, Tu vari pievienot fotogrāfiju, norādīt vietu, kur atrodies un atzīmēt draugus, ar kuriem esi šobrīd.

Sākotnējā ideja, sākot strādāt pie draugiem+, bija izveidot aplikāciju, kurā Tu vari dalīties ar to saturu, ko vēlētos uzticēt tikai tuvākajiem draugiem. Tomēr izstrādes gaitā koncepcija mazliet mainījās un rezultātā tapa ļoti ērts satura pievienošanas rīks, kas savu nosaukumu ieguva pateicoties lielajam + aplikācijas centrā. Nospiežot uz plusiņa, Tu vari pievienot fotogrāfiju, norādīt vietu, kur atrodies un atzīmēt draugus, ar kuriem esi šobrīd.

 Lai plusiņā būtu vienkāršāk sekot līdzi draugu aktualitātēm, izveidots ērts rīks, kas ļauj atzīmēt tās draugu grupas, kuru ieraksti Tevi interesē. Arī veidojot jaunus ierakstus, iespējams atzīmēt, kurām draugu grupām tos rādīt. Tas viss šo aplikāciju padara ļoti personisku, pat mazliet intīmu.

Draugiem.lv mobilo aplikāciju izstrādes vadītājs Dāvis Siksnāns ir lepns par komandas veikumu.
Mēdz teikt, ka Internetā saturu ražo tikai 10%’lietotāju, pārējie to tikai patērē. Šo teoriju apstiprina arī draugiem+ statistika. Klasisko draugiem.lv Android aplikāciju lejuplādējuši 137 tūkstoši, savukārt „plusiņu” vien 13 tūkstoši lietotāju. Tas gan skaidrojams arī ar salīdzinoši neilgo aplikācijas mūžu, tomēr tendence ir acīmredzama.

Draugiem.lv mobilo aplikāciju izstrādes vadītājs Dāvis Siksnāns ir lepns par komandas veikumu: ”Ja iepriekšējās Draugiem.lv mobilās versijas pamatā bija orientētas uz satura patērēšanu, tad ar šo versiju mēs esam centušies padarīt maksimāli vienkāršu tieši satura pievienošanu. Aplikācijai izveidots mūsdienīgs dizains, kas ļauj uz viedtālruņa salīdzinoši mazā ekrāna redzēt lielākas bildes un video, kā arī dalīties ar tām. Tāpat vizuāli pievilcīgi ir redzami visi profila jaunumi un ir iespēja norādīt, kurām draugu grupām ir tiesības redzēt konkrēto ierakstu un kuru grupu ierakstus vēlas redzēt pats lietotājs. Aplikācijas centrā ir liela Pluss zīme, kuru nospiežot, ikviens lietotājs ir viena klikšķa attālumā, lai dalītos ar skaistākajiem savas dzīves mirkļiem, turklāt ļoti precīzai auditorijai – ģimenes pasākumus izvēloties radīt tikai ģimenes locekļiem, ballītes draugiem, bet konferenču apmeklējumu saviem darba kolēģiem.”

38 cilvēkiem patīk

Vairāk