Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2014

Noderīgi ļaudis pastieptas rokas attālumā 26

Pirms pāris mēnešiem draugiem.lv izveidoja aptauju – vai portālā būtu noderīga funkcija, kas ļauj izvietot savu „vizītkarti”, lai dažādu arodu pratēji varētu šeit satikt savus klientus, bet ikviens no mums atrast labu santehniķi, elektriķi, auklīti vai datorspeciālistu. Jūs teicāt – jā, mēs esam atklājuši projekta pirmo publisko fāzi.

Draugiem.lv ir izveidojies par rosīgu biznesa vidi un mūsu mērķis ir paplašināt bezmaksas iespēju klāstu Latvijas uzņēmējiem. Vizītkartes pamatā ir orientētas uz to biznesa segmentu, kas nodarbojas ar personisku pakalpojumu sniegšanu. Draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns izklāsta jaunās sadaļas ideju: „Gandrīz ikviens ir saskāries ar situāciju, kad nepieciešams meistars, lai salabotu kādu ierīci, veiktu sīku remontu, salabotu datoru vai arī steidzami vajadzīga auklīte, kas pieskata bērnus. Tad palīgā nāk dažādi sludinājumu dēļi un katalogi. Tie, kas ir mēģinājuši tajos atrast vajadzīgo palīgu, zina, ka tajos, ja „piešaujas”, var atrast to, kas interesē, bet tas nav viegli. Mūsu mērķis ir savest kopā mūsu lietotājus – tos, kuriem vajag palīdzību, ar tiem, kuri to var sniegt. Galu galā mēs visi taču šeit esam, tātad atliek vien satikties.”

Vizītkartēm šobrīd ir realizēta pirmā fāze – ir iespējams pievienot savu vizītkarti, kā arī tās meklēt, pievienot savai izlasei un izteikt atzinību vai kritiku attiecīgās vizītkartes īpašniekam. Vizītkartes kārtojas, ņemot vērā jūsu datora atrašanās vietu. Piemēram, ja esat Krāslavā, pirmās būs redzamas krāslaviešu vizītkartes, bet tālākajās lapās iespējams apskatīties, ar kādu biznesu nodarbojas tautieši citur pasaulē. Vizītkartēs ieviests jauna tipa meklētājs, kas ļauj rezultātus redzēt „dzīvajā”, līdzīgi kā tas notiek Google. Atliek vien rakstīt atslēgas vārdus – vietu, amatu utt., un meklētājs uzreiz piedāvā rezultātus.

„Nereti mums nepieciešamie cilvēki vai arī tie, kam esam vajadzīgi mēs, dzīvo vai strādā tepat – pastieptas rokas attālumā, bet mēs to nezinām, jo nav nekādu iespēju uzzināt. Iespējams, pāris stāvus zemāk jūsu mājā dzīvo meistars, kuru tik ilgi meklējāt. Mēs ceram, ka tagad jūs satiksieties. Dažu dienu laikā katalogā pievienoti jau gandrīz 3 tūkstoši vizītkaršu un populārākajām skatījumi mērāmi jau simtos. Tātad pakalpojums jums ir vajadzīgs, savukārt mēs turpinām strādāt pie tā pilnveidošanas,” rezumē Meluškāns. 

129 cilvēkiem patīk

Vairāk