Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2016

Dzīve ir skaista 35

Šī mēneša Oranžērijas rubrikā interesants draugiem.lv lietotājs - Edmunds Mitenieks. Viņš pasauli skata caur fotoaparāta obejktīvu, tāpēc aicinām iepazīties ar Edmundu caur viņa bildēm, kas, iespējams, pasaka vairāk kā vārdi.

Esmu jautrs, ļoti patīk komunikācija ar cilvēkiem ar labu humora izjūtu. Fotogrāfija ir mans vaļasprieks, fotografēju gandrīz trīs gadus, sevi par fotogrāfu nesaucu, vienkārši daru to, kas man patīk. Mācījies nekur neesmu, viss pašmācības ceļā. Mans dzīves moto - dzīve ir skaista, un tik maz cilvēkam vajag, lai būtu laimīgs!

Ļoti patīk daba un dažādas dabas parādības - zvēri, putni, visa dzīva radība. Nu jau varu teikt, ka fotogrāfija man ir atvērusi acis! Acis vienmēr ir bijušas vaļā, tikai es neko neredzēju! Pateicoties fotogrāfijai, esmu atklājis tik daudz skaista un nezināma.

Prieks, ja varu vismaz daļu no savām emocijām ielikt savos darbos. Cenšos, lai manās bildēs būtu stāsts, emocijas, kvalitāte.

Fotogrāfija ir māksla, kas jāpārdod, ieteikumi parāda, kādā virzienā domāt un virzīties, lai būtu skatītājs. Katrai galerijai ir savs skatītāju loks, vieniem patīk daba, citiem sporta aktivitātes, ir mākslas cienītāji. Ir arī tādi, kas labprāt skatītos par ikdienišķām lietām un notikumiem.

Kad tikai sāku fotografēt, jautāju kādam fotogrāfam, kas ir galvenais, lai kļūtu par fotogrāfu? Galva! Viss sākas ar to, kas ir galvā! Lai nobildētu labi dzīvniekus, reizēm pietiek tikai ar veiksmi, labāk jau kļūst, kad pārzini sava portretējamā dabu un paradumus. Loģiskā domāšana un intuīcija, visu laiku jābūt soli priekšā.

Kopš sāku sevi apzināties dzīvoju ļoti skaistā Vidzemes pilsētā, Cesvainē, reiz uzrakstīju dzejoli savai pilsētai: 
Ir vieta, kur atgriezties gribas vienmēr, tur, kur viss sākās un pamest to žēl.

Kur bērnības takas un jaunības laiks, tika zinības smeltas un jautri pavadīts laiks.

Gribu pastāstīt par pilsētu savu, kur tagadne mijās ar pagātnes garu,
Par seno pili un tās parku, par tās dīķiem un vecās pils arku.

Man patīk vērot Cesvaines dabu, sakoptu, tīru no gada uz gadu.

Sauli, kas iespīd Cesvaines torņos, iekrāso pilsētu dažādos toņos.

Par vēju, kas pār jumtiem klejo, saulei norietot, ēnās dejo.

Par mēnesi, kas savu gaismu lejot, liekas, ka pils dīķī iet zvejot.

 Daudz par savu pilsētu stāstīt varu un to ar patiesu lepnumu daru.

293 cilvēkiem patīk

Vairāk