Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2014

Kā Tu šeit jūties? 15

Draugiem.lv kā lielākais sociālais medijs Latvijā, Draugiem.lv grupa kā viens no labākajiem darba devējiem – par to daudz runāts, bet šoreiz gribējām pajautāt kolēģiem, kas šeit strādā pavisam nesen, kā viņi jūtas Draugiem.lv grupas kolektīvā un saprast- vai labākais, ko darbinieks var vēlēties, ir bezmaksas pusdienas, vai tomēr prieku doties uz darbu ietekmē kas pavisam cits. 

Es atviegloju cilvēkiem dzīvi

Krišjānis Mežulis
Draugiem.lv grupas UI / UX dizaineris 
Konceptuālā vizualizēšana un UI / UX dizains ir viņa maizes darbs, kamēr glezniecība ir viņa aizraušanās. Pabeidzis LMA glezniecības katedru. Brīvajā laikā labprāt sporto.

Krišjānis ir vēl jauns, bet ļoti talantīgs, kurš izvēlas darīt nevis to, ko piedāvā, bet to, ko pats vēlas, tāpēc darba sludinājumus viņš nelasa, brīdī, kad nepieciešams darbs, viņš izvēlas uzņēmumu, kurā gribētu strādāt un tam arī piesakās. Tieši tā viņš ir kļuvis par vienu no draugiem.lv māksliniekiem. Krišjānis stāsta: “Meklēju darbu, savu CV un portfolio biju izsūtījis uz vairākiem uzņēmumiem, no vairākiem saņēmu arī aicinājumu strādāt, taču izvēlējos draugiem.lv.” Varētu domāt, ka publiski pieejamā informācija par Draugiem.lv grupas biroju un dažādiem motivējošiem bonusiem mudinātu pieteikties tādu jaunu cilvēku darbam šeit, taču ar Krišjāni ir pavisam citādāk- viņš redzēja draugiem.lv, saprata, ka ar savu darbu, jaunu skatījumu uz lietām un prasmēm- varētu uzlabot šo portālu, viņam likās, ka ir nepieciešamas jaunas vēsmas. Viņš atzīst, ka sākotnēji bija interesanti arī citi Draugiem.lv grupas projekti un būtu labprāt darbojies tajos, iegūstot dažādību savā darbā, taču tagad ir priecīgs, ka strādā tieši portāla draugiem.lv vizuālajā un funkcionālajā izstrādē. Par darba vidi saka: “Izcila, labāk nevar būt- atbraucu ar riteni, duša, pusdienas, liels komforts!” Bet patiesībā tās nav lietas, kas ir svarīgākās, Krišjānis stāsta, ka vislabāk šeit viņam liek justies tas, ka viņa viedoklis tiek ņemts vērā, ir kolektīva darbošanās un lietas rada visi kopā. Tāpat viņam liekas nozīmīga sajūta, ka nevis izpilda pasūtījumu kādam citam, bet, ka esi daļa no visa, var darīt darbu, kas kaut ko maina ikdienas dzīvē miljonam cilvēku. Viņš saka: “Es atviegloju cilvēkiem dzīvi!” Bez komfortabliem apstākļiem varētu arī iztikt, Krišjānim ir svarīgākais darbs un atmosfēra. Saviem draugiem ar to, ka strādā lielākajā sociālajā portālā viņš nelielās, bet gan grib paveikt ko tādu, ar ko lepoties.

Te ir tā “čilīgi”!

Māris Lazda

Mapon programmētājs. Ar programmēšanu nodarbojas aptuveni 4 gadus, līdz šim piedalījies lielu un valsts projektu izstrādē, tagad ir viens no uzņēmuma Mapon komandas. Programmēt viņam patīk, tāpēc reizēm var programmēt arī visu nakti, bet brīvajā laikā labprāt iesaistās sportiskās aktivitātēs, īpaši tuvi sirdij- volejbols un hokejs

Draugiem.lv grupas uzņēmuma Mapon programmētājs Māris pie mums ir arī pavisam nesen, taču allaž smaidīgs un ar dzīvi apmierināts. Nākt strādāt uz Draugiem.lv grupu viņam ieteica kolēģis no iepriekšējās darba vietas. Pirmais, ko atbild uz jautājumu- kā tev te patīk – saka: “Te tā “čilīgi”!” Bet pavisam godīgi saka, ka daudz nozīmē vadības uzticēšanās darbiniekam: “Neviens neskatās pakausī, nekontrolē!” Ņemot vērā uzņēmuma augstās prasības pret radītajiem produktiem un pakalpojumiem, tas noteikti nozīmē ļoti lielu paļāvību un uzticēšanos darbiniekam, kas rada brīvības un cieņas sajūtu. Iepriekšējā darba vietā Māris bija nostrādājis jau trīs ar pus gadus, gribējās kaut ko jaunu, viņš ir priecīgs par to, ka tagad viņam ir iespēja strādāt vienā no Draugiem.lv grupas uzņēmumiem un sarunas beigās vēl jautri nosaka: “Garšīgas pusdienas, foršs kolektīvs un laba kafija!” 

Kolēģi ir prasīgi - tas mani motivē 

Agnese Bite

Draugiem.lv grupas UI/UX dizainere

Agnese ir dizainere, kurai jo īpaši patīk risināt uzdevumus, domājot par tiem cilvēkiem, kuri lietos konkrēto produktu. Skolojusies Latvijā un Itālijā, taču vienmēr ar vēlmi atgriezties, dzīvot un strādāt Latvijā. Patīk baudīt kultūras un mākslas pasākumus, bet tiklīdz ārā ir saulains laiks – doties ārpus pilsētas vienkārši baudīt dabu, sauli, jūru.

Vēl viena no mūsu jaunajām kolēģēm Draugiem.lv grupā ir Agnese, māksliniece- zīmē skaistas lietas kā draugiem.lv portālam, tā arī citiem Draugiem.lv grupas radītajiem produktiem. Viņa interesi par iespēju darboties šeit bija izrādījusi jau pirms 2 gadiem, kad pēc maģistratūras studijām Milānā gribēja atgriezties mājās. Toreiz droši vien vēl nebija īstais laiks. Pēc šiem 2 gadiem uzņēmums pats uzrunāja Agnesi un piedāvāja iespēju strādāt Draugiem.lv grupā. Tagad abpusēji esam priecīgi par šo draudzību. “Esmu pārsteigta par to, cik labi šeit viss ir noorganizēts, katrs dara sava lietu, nav lieku pienākumu, kas liktu zaudēt fokusu uz savu darbu un tas ļoti ietekmē rezultātu. Ideāla darba vide, var neuztraukties par sadzīviskām lietām.” Agnese vēl uzsver, ka ļoti svarīgs ir draudzīgais kolektīvs, kolēģi, kas ir arī prasīgi un motivē savus darbus izdarīt pēc iespējas labāk, tāpat ar savu skatījumu ļauj ieraudzīt lietas citādāk. Viņai ir svarīgi, lai tas, ko dara, ir kādam noderīgs un darbs draugiem.lv ar savu lielo lietotāju skaitu šo sajūtu dod. 

Te visi ir vienādi, viens otram palīdz

Jānis Bošs

Dzimis un audzis Gulbenē, tagad Rīgas Ekonomikas augstskolas students. Sevi raksturotu kā optimistu, kam tuvs sports un mūzika. Patīk aktīvs dzīves veids, spontānas idejas un iesaistīties dažādos projektos. Svarīgākais - pozitīva vide un cilvēki apkārt!

Jānis uz Draugiem.lv grupu atnāca praksē. Viņš pats bija viens no tiem, kurš Rīgas Ekonomikas augstskolā rīkoja karjeras dienas, uzaicināja Draugiem.lv grupu kā dalībniekus un tur arī satikās ar savu nākamo darba devēju. Jāņa stāsts pie mums ir īpašs ar to, ka viņš atnāca praksē, bet jau pēc mēneša saņēma īstu darba piedāvājumu- kļūt par spēļu platformas projekta vadītāju. Pirmie prakses uzdevumi tika uzticēti vienā no grupas projektiem Istabai, kur, parādot labus darba rezultātus, tika pie sava nākamā izaicinājuma. Jautāts, kāpēc par prakses vietu izvēlējies tieši šo uzņēmumu, Jānis atbild: “Karjeras dienās prezentācijā Draugiem.lv grupa sevi parādīja kā uzņēmumu ar brīvu atmosfēru, draudzīgiem cilvēkiem, bet, kas galvenais, es sapratu, ka tas ir uzņēmums, kur var daudz mācīties un tad, ja kādreiz man būs laba biznesa ideja, mani atbalstīs un dos iespēju.” Lai gan Jānis pie mums ir tikai 2 mēnešus, atzīst, ka ir jau ļoti daudz mācījies, jo uzņēmumā nav izteiktas subordinācijas, visi ir vienādi, kas ļauj jebkurā brīdī parunāt ar kādu, pajautāt viedokli, palīdzību un tas ļoti daudz dod viņam profesionālajā izaugsmē. Kā ne mazāk nozīmīgu faktoru kopējā atmosfērā Jānis min vadītāju uzticēšanos- ikdienā nav striktas disciplīnas, noteikumu, bet visi tāpat savas lietas izdara un izdara labi, kas nozīmē, ka uzticēšanās dod ne tikai brīvības sajūtu, bet arī lielu atbildību pret saviem pienākumiem. Viņš ir pateicīgs par uzticētajiem jaunajiem pienākumiem, ka ir ticis pamanīts, neraugoties uz to, ka CV darba pieredzes sadaļā vēl īpaši daudz nekas nav ierakstīts: “Man daudz nozīmē, ka esmu novērtēts pēc tā, ko spēju, nevis tikai pēc tā, kas manos papīros rakstīts. Tas man liek domāt, ka uzņēmums ir pietiekami dinamisks un ātri reaģē uz lietām, neprasa no manis nostrādāt formāli vairākus gadus, lai tiktu pie iespējas augt, attīstīties un kāpt pa karjeras kāpnēm.”

Katram savs – kāpēc Draugiem.lv grupas vide viņam tīkama, par to ļoti rūpējas uzņēmuma vadītāji, motivē savus darbiniekus un rūpējas par tiem. Personāldaļas vadītāja Santa Līce-Krūze, komentē: “Kā darba devējs, esam sapratuši, ka kolēģu labsajūtu mūsu uzņēmumā nodrošina vienkāršas, ļoti būtiskas pamatlietas- ļaut darīt cilvēkam tieši to, ko viņš mīl un prot darīt vislabāk, vidē, kas uzticas viņa spējām un atbalsta iniciatīvu. Kas var būt labāks par aizraujošu ikdienas darbu, vidē, kas ļauj eksperimentēt?". Gribas ticēt, ka katru rītu biroja durvis ver laimīgi darbinieki, kuri mīl to, ko dara!

116 cilvēkiem patīk

Vairāk