Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2013

Kā programmēt labu lekciju 4

Septembra sākumā Draugiem.lv aicināja 200 oficiālo Biznesa Lapu īpašniekus uz semināru, kurā stāstījām, kā savu Lapu padarīt efektīvāku, kā piesaistīt jaunus sekotājus un kā izveidot savu tiešsaistes veikalu.

Seminārā par kvalitatīvu saturu stāstīja Jānis Jākobsons no Prodesk, par dažādām reklāmās iespējām Klinta Teilāne un Madara Meiere no Draugiem.lv, savukārt par biznesa lapu tehniskajām iespējām uzstājās Jānis Akmentiņš, kurš pats arī programmē gandrīz visu, kas saistīts ar biznesa Lapām. 

Programmējošs lektors

Jānis Akmentiņš Oranžērijai stāsta par savu pieredzi, kā pirmo reizi mūžā uzstājies tik lielas auditorijas priekšā un saņēmis par to kolēģu un semināra apmeklētāju atzinību. Papildus tam Jānim bija iespēja lielāko daļu ieteikumu, ko uzlabot biznesa Lapās,  uzreiz pēc lekcijas, ja ne realizēt, tad ielikt savā padarāmo darbu sarakstā. 

„Man ļoti patika un domāju, ka gribēšu vēl vadīt apmācības,“ saka Jānis, stāstot, ka semināram viņš gatavojās gluži kā darba aizstāvēšanai universitātē. „Mājās pie spoguļa mēģināju, ierakstīju savu uzstāšanos diktofonā, pēc tam klausījos un analizēju, braucot uz darbu automašīnā.” Pirmajā seminārā esot bijis bail, bet pēc pirmajām pozitīvajām atsauksmēm viss gājis kā pa diedziņu. „Vienmēr vajag uzslavēt cilvēku, nevis norādīt uz sīkām kļūdām, negatīvās lietas atstāj sliktu iespaidu,“ ir pārliecināts Jānis. 

Maģistrs Akmentiņš

„Gatavošanās procesā galvenais ir izpētīt un pārzināt visu tēmu, nevis tikai to, ko rādi prezentācijā, tāpat ir jāatrod vidusceļš starp tehnisko informāciju un interesantu pasniegšanas veidu. Tas ir svarīgi,” pieredzē dalās Jānis. Jānis Akmentiņš ir Draugiem.lv programmētājs, viņam ir Dabaszinātņu maģistra grāds datorzinātnēs un viņš apsver domu turpināt studijas doktorantūrā. 

„Doktorantūrai gatavojos, bet pēc kāda laika,” smaida Jānis, piebilstot, ka doktorantūras studijās papildus pētniecībai daudz laika būs jāvelta arī lasot lekcijas studentiem. 

Semināra apmeklētāji par Jāni Akmentiņu

Laura Freimane, uztur lapu „Sapņi un kokteiļi“

„Viņš svarīgu informāciju pasniedza vienkāršiem vārdiem un labiem piemēriem, turklāt papildus profesionālām lietām viņam bija labs humors, kā arī Jānis ļoti īsi, bet izsmeļoši atbildēja uz jautājumiem.”

Jānis Zandbergs, uztur lapu "Abas.lv" 

“Kad viņš sāka runāt, domāju, ko tad jaunu pastāstīs, bet tad sapratu, ka ir lietas, kas vienkārši jāatkārto. Man radās sajūta, ka Jānis ir zinošs cilvēks ar plašu skatījumu. Pēc semināra arī es vairākas lietas pamainīju savā lapā, ņemot vērā ieteikumus.”  

19 cilvēkiem patīk

Vairāk