Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2014

Tava balss ēterā 0

Draugiem.lv Lapās ir vienkārša iespēja izveidot aptauju un ātri noskaidrot sekotāju viedokli. 

Šo iespēju izmanto ne tikai zīmoli, lai noskaidrotu sekotāju viedokli par saviem produktiem vai pakalpojumiem, bet arī mediji, kuri raidījuma laikā noskaidro skatītāju un klausītāju viedokli par ēterā apspriesto tēmu. 

Latvijas radio Pieci.lv radījuma “Domnīca” debašu rubrika „Quo Tu domā“ klausītāji tiek aicināti ētera laikā balsot, kuras debatētāju komandas viedoklim piekrīt viņi. Tāpat šo iespēju izmanto tautā iemīļotais politisko debašu raidījums „Dombura studija”.

„Mēs saprotam, ka šī aptauja nepretendē uz socioloģiskā pētījuma statusu, bet viennozīmīgi tā parāda sabiedrības viedokli. Esmu novērojis, ka pēc 1000 balsojumiem rezultāts būtiski vairs nemainās, procentuāli tas saglabājas, tātad tā domā vairākums draugiem.lv lietotāju. Mēs zinām, ka portāla lietotāju sastāvs pēc vecuma un dzimuma ir gandrīz identisks Latvijas iedzīvotāju sastāvam, tāpēc aptaujas rezultāti ir vērā ņemami,” stāsta Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, piebilstot, ka socioloģijā bieži vien rezultātus iegūst, aptaujājot tikai no 800 līdz 1000 respondentu.

Debates ar klausītājiem

Kopš radio Pieci.lv palaišanas ēterā aprīļa sākumā, katru otrdienu pēc 16:00 dzirdams raidījums Domnīca, kura galvenā sastāvdaļa ir debates „Quo Tu domā?” par sabiedrībā aktuālām tēmām. Debates ir nodarbe tādiem cilvēkiem, kuriem patīk runāt par svarīgāko, cilvēkiem, kuriem patīk domāt, cilvēkiem, kuriem patīk būt sociāli aktīviem, nevis sēdēt un neko nedarīt. Radio Pieci.lv raidījuma galvenais mērķis ir ne tikai sacensība starp labākajām Latvijas debatētāju komandām, bet arī sākt apgūt debašu mākslu vai arī palīdzēt attīstīt kvalitatīvu debašu kultūru Latvijā!

Pilsoņi nestāv malā un savu pozīciju grib aizstāvēt sociālo tīklu vidē

“Draugiem.lv aptaujas rīks internetā ir ļoti ērts un vienkāršs veids kā zibenīgi noskaidrot auditorijas viedokli kādā strīdīgā jautājumā. Šo rīku Pieci.lv izmanto raidījuma "Domnīca" debašu turnīrā, kur klausītājiem ir iespēja izteikt atbalstu kādai no studijā aizstāvētājām pozīcijām un vienlaicīgi paust arī savējo. Tādā veidā Pieci.lv debatēs iesaista ne tikai klātesošos jauniešus, bet arī aktīvus pilsoņus, kuri nestāv malā un savu pozīciju grib aizstāvēt sociālo tīklu vidē,” balošanas rīku komentē Kārlis Dagilis, Pieci.lv direktors.

Jaunās Dombura studijas viesi – draugiem.lv lietotāji

“Dombura studija” ir jauns, analītiski informatīvs raidījums tiešraidē skatītājiem, kas savu iknedēļas intelektuālo „ēdienkarti” vēlas papildināt ar sarunām par jautājumiem, kuriem jābūt mūsu dienaskārtībā. Raidījums Latvijas mediju vidū izceļas ar vēl nepieredzētu televīzijas formātu, kas ietver dažādus žanrus – diskusijas, intervijas, viedokļu dueļus, kā arī iespēju skatītājiem izteikt savu viedokli sev ierastā vidē - sociālajos medijos. Televīzijas tiešraidē tiek ne tikai paziņoti balsojuma rezultāti, bet arī nolasīti, raidījuma vadītāja prāt, vērtīgākie komentāri.

"Līdz šim draugiem.lv tīklā aptauja, lai iesaistītu skatītājus LNT raidījumā "Dombura studija" apspriežamo jautājumu izvērtēšanā, izmantota divas reizes, līdz ar to pagaidām vēl to var saukt par eksperimentu. Manuprāt, ir forši, ka "Dombura studija" kopā ar draugiem.lv īsteno šādu jaunu, Latvijā, šķiet, nebijušu interaktīvo formātu. Līdz šim tas bijis veiksmīgs eksperiments, jo skatītāju atsaucība bija pietiekami liela, lai to varētu ietvert raidījumā kā sabiedrības redzējumu - gan par nodokļu politiku, gan Satversmes preambulu, gan Laimdotu Straujumu Ministru prezidentes amatā. Aptauja vienlaikus bija arī domu apmaiņas platforma skatītāju komentāros par raidījuma saturu un viesiem. Bet, protams, jebkuru eksperimentu vēl var attīstīt, uzlabot un papildināt:)  Ceru, ka draugiem.lv aptauja vēl attīstīsies, lai kļūtu par pastāvīgu sastāvdaļu arī turpmākajos "Dombura studijas" raidījumos, kas LNT ēterā atgriezīsies jau 18. augustā - katru pirmdienu 21:15,” saka raidījuma vadītājs Jānis Domburs. 

Ko citi par Tevi domā

Ja esi draugiem.lv Lapas īpašnieks, izmēģini balošanas rīku un noskaidro savu sekotāju viedokli. Aptauja ir izveidojama ar pāris klikšķiem un tā kļūs ne tikai par saturiski, bet arī vizuāli gaumīgu noformējumu Lapai un sekotāju runā plūsmai. Turklāt bez vairākiem atbilžu variantiem aptaujā sekotājiem ir iespēja izteikt savu viedokli, pievienojot komentārus. 

  • Dodies uz savas Lapas sadaļu Lapas administrēšana > Aptaujas un sāc veidot aptauju.
  • Savukārt Lapas administrēšana > Izskats vari izcelt aptauju sev vēlamajā vietā savā Lapā.
Seko lapām tepat draugiem.lv un izskai savu viedokli balsojot
Radio Pieci.lv
Dombura studija LNT

5 cilvēkiem patīk