Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Novembris, 2012

Ko mīlēt? 7


"“Es tevi mīlu!” ir, iespējams, visbiežāk lietotie vārdi Draugiem.lv. Portāla administratori ik dienu ar prieku lasa atsūtītās pateicības vēstules, kurās cilvēki saka “paldies, ka jūs esat”, jo daudziem, pateicoties Draugiem.lv, ir laimējies atrast, ne tikai bijušos klasesbiedrus, senus draugus vai attālus radiniekus, bet arī savu mūža mīlestību", pieredzē dalās Draugiem.lv administratore Baiba Krūze-Rozīte.

Parasti ar vārdu mīlēt cilvēki saprot savstarpējās attiecības, bet vai ir iespējams mīlēt nevis kādu, bet kaut ko, piemēram, telefonu, savu banku vai interneta portālu – mīlēt zīmolu?

Sesto gadu pēc kārtas tika paziņoti Latvijas mīlētākie zīmoli. Zīmolu topu, izlases veidā aptaujājot Latvijas iedzīvotājus, veido aģentūra DDB Latvija sadarbībā ar pētījumu kompāniju GfK Custom Research Baltic un biznesa žurnālu Kapitāls. Zīmols Google ir Latvijas mīlētāko zīmolu saraksta augšgalā, savukārt Draugiem.lv ieņēma sesto vietu.

Kā tiek veikts pētījums, skaidro Kitija Puškeire, „GfK Custom Research Baltic” sabiedrisko attiecību speciāliste: „Izmantojot askGfK platformu, mūsu uzņēmums ar interneta starpniecību šogad aptaujāja vairāk kā 3000 cilvēku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, lai kopā ar „DDB” un „Kapitāls” pirmo reizi zīmolu topa vēsturē noskaidrotu mīlētākos zīmolus visās Baltijas valstīs.
Aptaujāja vairāk kā 3000 cilvēku Latvijā, Lietuvā un Igaunijā

Pētījumā aplūkojām 556 zīmolus un uzdevām katram respondentam 300 jautājumus, lai noskaidrotu, kā respondenti vērtē zīmolu tādās kategorijās, kā unikalitāte, izdevīgums un kvalitāte, iegūtu patērētāju dzīves stila raksturojumu, novērtētu viņu iepirkšanās paradumus un zīmolu potenciālu iekļūt pircēju groziņos. Lai atfiltrētu nekvalitatīvās atbildes un nodrošinātu datu uzticamību, respondentu atbildes tika analizētas, izmantojot speciālos rīkus, pārbaudītas un pēc tam apstrādātas ar statistikas metodēm, kā rezultātā, mēs varam teikt, ka Tops maksimāli atbilst visu Baltijas iedzīvotāju viedoklim, kas lieto internetu.”

Pateicoties lietotāju mīlestībai, Draugiem.lv šogad topā pakāpās par divām vietām – no astotās uz sesto 


Draugiem.lv Zīmolu topā
2006. gads 2007. gads 2008. gads 2009. gads 2010. gads 2011. gads 2012. gads
17. vieta 21. vieta 12. vieta 4. vieta 8. vieta 8. vieta 6. vieta


Dzīvojam laikmetā, kad cilvēki no zīmoliem vēlas caurspīdīgumu un nepārtrauktu attīstību. Draugiem.lv abos šajos virzienos pēdēja gada laikā ir veiksmīgi darbojušies, kas arī redzams mīlētāju skaita pieaugumā.  Tikai pavisam nesen Draugiem.lv īpašnieki iznāca no pagrīdes un sāka runāt, stāstīt par paveikto un nākotnes vīziju. Jaunā mājaslapa DraugiemGroup.com, ar virtuālo tūri Draugiem grupas birojā, ļāva sajust šī uzņēmuma garu un kultūru, iepazīt "virtuvi" un redzēt dzīvus, smaidīgus cilvēkus. 

Izdevās pamodināt arī patriotisko noti
Vienlaicīgi izdevās pamodināt arī patriotisko noti, pretnostatot Facebook zilajiem globālajiem plašumiem mazo, spītīgo oranžo punktu pasaules kartē. Tāpat Draugiem.lv nemitīgi uzlabojuši esošo pieredzi, attīstījuši uzņēmuma lapu iespējas un ieviesuši DraugiemTV, kas, kritiski noskaņotajiem viedokļa paudējiem par Facebook kopēšanu, ļāva ieraudzīt inovatīvu, unikālu soli no Draugiem.lv puses.”- DDB Latvija izpilddirektors Andris Rubīns komentē Draugiem.lv kāpumu topā.

Šogad pirmo reizi tika paziņoti arī ietekmīgākie zīmoli sociālajos medijos, no kuriem lielākā daļa savus sasniegumus ir panākuši aktīvi komunicējot tieši ar saviem sekotājiem Draugiem.lv

Video ieskats Mīlētāko zīmolu apbalvošanas pasākumā

6 cilvēkiem patīk