Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2014

Ticam un lepojamies 4

Februārī Sočos sākas visu laiku dārgākās olimpiskās spēles. Latvijas delegācija šogad ir patiešām iespaidīga – gan skaita, gan arī ambīciju ziņā. Aptaujā, ko veicām draugiem.lv, noskaidrojām, ko jūs sagaidāt no šīs olimpiādes.

Cerība un lepnums

Mēdz teikt, ka mēs pārāk maz lepojamies ar saviem sasniegumiem un pārlieku daudz sūdzamies, tomēr mūsu olimpieši pierāda, ka tas ir vien pieņēmums, bet patiesībā...

Uz jautājumu, ko jūtat, skatoties uz mūsu olimpisko vienību, pārliecinoši dominē atbildes – cerību (48,16%) un lepnumu (36,56%), vienaldzīgi ir tikai 3%, bet 1,35% jūt kaunu. Savas jūtas vēl nav sapratuši 10,93% aptaujāto.

Ticība mūsējiem atspoguļojas arī atbildēs uz jautājumu – kuros sporta veidos iegūsim medaļas? Tikai 7,74% aptaujāto uzskata, ka neiegūsim nevienu, bet pilnīgi bez atbalstītājiem nav palicis neviens sporta veids. Vislielākās cerības mēs, protams, liekam uz skeletonistiem (67,89%) un bobslejistiem (65,47%). Vismazāk cerību Latvijai, jūsuprāt, ir šorttrekā un kalnu slēpošanā, tomēr arī viņi nav palikuši bešā – gandrīz 10% aptaujāto tic, ka olimpiskais veiksmes stāsts iespējams arī šajās disciplīnās.

Netrūkst optimistu, kas uzskata, ka spēsim iegūt medaļas arī hokejā. Šādam brīnumam, atbildot uz šo jautājumu, tic 20,50%. Lai gan jāatzīst, ka jau mazliet vēlāk, nosaucot konkrētu vietu, kuru varētu ieņemt mūsējie, optimistu skaits sarucis līdz 12,86%. Vislielākais skaits aptaujāto ar piesardzīgu optimismu uzskata, ka mūsējie ieņems 7. – 9. vietu.

Ko skatīsimies?

Olimpiskās spēles ir TV reitingu laiks. Saprotams, ka īpaši augsti tie varētu būt hokejam, ja vien visiem būs nodrošinātas iespējas to skatīties. Risinājums esot atrasts, tāpēc cerēsim, ka viss būs labi.

Mūsu aptauja liecina, ka vien nepilni 10% nesekos līdzi mūsējo startiem, savukārt 21,18% sekos pilnīgi visam. Mēdz uzskatīt, ka sporta spēles ir nopietns pārbaudījums ģimenēm, jo vīrieši, par visu aizmirsuši, pieplok TV ekrāniem, kamēr sievietes trenē pacietību. Tomēr velns nav tik melns. Izrādās, ka olimpiādei nesekos tikai 13,46% sieviešu un viņām pievienosies arī 4,6% vīriešu. Tātad, ja mēs pieņemam, ka daļa no viņiem dzīvo kopā, bet vēl daļa nedzīvo ne ar vienu, olimpiskajām spēlēm vajadzētu noritēt bez drūzmēšanās dzimtsarakstu nodaļā, lai masveidā iesniegtu šķiršanās dokumentus.

Kā jau viegli varēja prognozēt, vislielāko TV auditoriju iegūs hokejs, ko vēros 62,77% aptaujāto, skeletons un bobslejs pulcēs līdzīgu auditoriju – gandrīz 50% katram. Vismazākais interesentu loks ir šorttrekam – 5%, bet, ja pieskaita tos 20 %, kas sekos visam, arī tur netrūks, kam turēt īkšķi par savējiem.

Aptauja veikta izmantojot draugiem.lv aptauju rīku

9 cilvēkiem patīk