Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2014

Ko dāvināt? Ko nedāvināt? 62

Ziemassvētku laikā, kad prātam vajadzētu mierīgi vērties garīgo apcerējumu virzienā, to nodarbina pavisam praktiskas domas – ko dāvināt draugiem, radiem un iemīļotajiem?

Draugiem.lv veiktā aptauja palīdzēs tiem, kas dāvanas vēl nav nopirkuši, bet visiem, kas to jau paspējuši, būs iespēja uzzināt, cik veiksmīga bijusi izvēle? Ja nu izrādās, ka jūsu nopirktā dāvana iekļuvusi kaitinošāko vidū, neskumstiet – galu galā, iespējams, tieši jūsu dāvanas saņēmējs ir starp tiem, kurus tā iepriecinās. Svarīgākais taču, lai dāvana ir no sirds, tad tā noteikti sagādās prieku.

Ko vēlas sievietes?

Izrādās, ka citām sievietēm mūsu dāmas ar prieku dāvina arī dāvanas, ko pašas pavisam nevēlas saņemt

Sievietes svētkos vislabprātāk saņem dāvanu kartes. Pēc būtības tas nozīmē, ka viņām patīk pašām izvēlēties sev dāvanu. Nesmādē daiļais dzimums arī rotaslietas un parfimēriju, savukārt tikai retā patiešām priecājas, saņemot dāvanā mājsaimniecības vai virtuves piederumus. Līdzīgu ainu mēs redzam, aplūkojot dāvanas, kas sievietes visvairāk kaitina – nedāviniet dāmām pannas un kastroļus – viņas to nevēlas. Tiktāl viss tā kā būtu skaidrs, interesantākais atklājas, skatoties, ko dāmas dāvina citiem. Izrādās, ka citām sievietēm mūsu dāmas ar prieku dāvina ne vien pašu iecienītās dāvanu kartes un parfimēriju, bet arī dāvanas, ko pašas pavisam nevēlas saņemt – kaitinošos mājsaimniecības piederumus citām sievietēm dāvina gandrīz 25% dāmu.

Savus vīriešus dāmas lutina ar parfimēriju, dāvanu kartēm un apģērbu, populāras dāvanas ir arī mobilie telefoni un datortehnika, kā arī grāmatas. Acīmredzot, sievietes vēlas, lai stiprais dzimums ir labi kopts, sapucējies un gudrs. Interesanti vai vīrieši arī vēlas to pašu?

Ko vēlas sievietes?

Kas kaitina sievietes?

Ko sievietes dāvina sievietēm?

Ko sievietes dāvina vīriešiem?

Vīrieši izvēlas dāvanas

Turpinot iesākto tēmu – ko sievietes dāvina vīriešiem, svarīgi ir saprast, cik priecīgi viņi ir par saņemtajām dāvanām. Uzreiz jāsaka, ka dāmas, kas dāvina grāmatas, nereti nošauj greizi, jo tieši tās kungi atzīmējuši kā viskaitinošāko dāvanu. Tiesa gan, vecuma grupā virs 40 gadiem vīri kļūst prātīgāki un aizkaitinās par citām lietām – galvenokārt skaistumkopšanas procedūrām, apakšveļu un parfimēriju. Jāpiebilst, ka gan vīriešus, gan sievietes vismazāk kaitina uzdāvināts ceļojums. Ja ir tāda iespēja, dāviniet droši.

Vismazāk kaitina uzdāvināts ceļojums

Sievietēm stiprais dzimums vislabprātāk dāvina bez īpašas izdomas - parfimēriju, rotaslietas, dāvanu kartes, apakšveļu un mājsaimniecības piederumus. Kungi ir pietiekami prātīgi, lai nedāvinātu katlus un pannas – virtuves piederumi ir visretāk dāvinātā dāvana. Jāatzīst gan, ka arī apakšveļa un mājsaimniecības piederumi mēdz izraisīt vilšanās sajūtu ievērojamā daļā daiļo dāvanu saņēmēju. Raugoties uz šīm tabulām, jāsecina, ka dāvanu uzminēšana nav vīriešu stiprā puse. Vislabprātāk vīrieši dāvanā saņemtu mobilos telefonus/datortehniku, dāvanu kartes un ceļojumus, bet apakšveļa un virtuves piederumi pie sirds iet pavisam nelielai daļai aptaujāto kungu. Vīrieši atšķirībā no sievietēm mazāk dāvina viens otram lietas, kas pašiem neiet pie sirds, lai gan ar mājsaimniecības piederumiem grēko arī viņi.

Ko vēlas vīrieši?

Kas kaitina vīriešus?

Ko vīrieši dāvina vīriešiem?

Ko vīrieši dāvina sievietēm?

Rezumējot mūsu nelielo pirmssvētku aptauju, jāatzīst, ka viens no labākajiem veidiem, kā izvēlēties dāvanu sava dzimuma personai, būtu padomāt, ko es pats vēlētos saņemt. Dāvanu kartes patīk visiem – droša dāvana. Saprotams, ka pavisam nopietni aptauja nav jāuztver, galu galā tie taču ir tikai procenti, un ikviens no mums ir īpašs un esam pelnījuši savas – īpašās dāvanas. Noslēgumā citāts no kāda aptaujas dalībnieka: „Vienmēr cenšos izdomāt kaut ko oriģinālu, ko tādu, kas nespēj atstāt vienaldzīgu un pēc tam vienmēr saņemu milzīgas pateicības no tiem, kurus esmu apsveicis!  Vislabākais pārsteigums taču ir kas oriģināls un neiedomājams...”.

77 cilvēkiem patīk

Vairāk