Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2014

Viņi satikās šeit 21

Februāri mēdz dēvēt par mīlestības mēnesi, un arī Oranžērija devās meklēt mazliet romantikas. Daudzviet jau ir bijuši stāsti par pāriem, kuri viens otru atraduši tieši draugiem.lv, bet mēs arvien priecājamies par tādiem pastāstīt vēl un vēl. Šoreiz saruna ar Armandu un Līgu, kuri iepazinās portālā pirms 7 gadiem un nu jau 2 gadus ir laimīgs precēts pāris.

Līga- ikdienas darbā papīru pavēlniece, patīk ceļot kopā ar vīru un vienmēr ir pielabināma ar kartupeļu pankūkām.

Armands- ziemā sastopams ar slēpēm uz kalna, vakaros dodas skrējienā pa vietējām ieliņām, piedalās orientēšanās sacensībās Magnēts, darbojas zemessardzē, bet ikdienā strādā IT jomā. Meitenes, piedodiet, taču Armandam liekas, ka Līgas gatavotās karbonādes ir visgaršīgākās, taču ikviens var viņu iepriecināt ar kādu kūciņu Vecrīga.

Viens otram cieši ieskatījāmies acīs un nojautām, ka mūsu ceļi vairs nešķirsies

Iepazinušies draugiem.lv. Līga bija tikko izšķīrusies no drauga, pārdzīvoja, bet brāļa pamudināta ierakstīja savā profilā- meklēju draugu. Nejauši apskatījās Armanda profilu un jau pēc pāris stundām pasta kastē vēstule no šī paša puiša: „Vai var pieteikties?” Paši par tālāko stāsta: ”Sarakste turpinājās nepilnu mēnesi, to gan varētu raksturot kā tipisku iepazīšanos internetā, kurā figurēja visiem zināmās frāzes- kur dzīvo, ar ko nodarbojies utt.. Armands, netērējot veltīgi laiku, jau pirmajās sarakstes dienās Līgu mudināja uz tikšanos, bet Līga kā jau kārtīga meitene uz tikšanos tika "pielauzta" tikai pēc pāris nedēļām, un beidzot pienāca brīnišķīgais 9.februāris maģiskajā mīlestības mēnesī, ārā bija sniegotas ziemas vakars, kad abi satikāmies, tajā brīdī viens otram cieši ieskatījāmies acīs un, laikam, jau tajā mirklī klusībā nojautām, ka mūsu ceļi vairs nešķirsies. 

Tikšanās turpinājās vairākus mēnešus, kad sapratām, ka jādzīvo kopā. Pēc nepilniem pieciem viļņainās dzīves gadiem, kādā skaistā augusta dienā viens otram baznīcā teicam „Jā” vārdu.”

Vai pirms satikāt viens otru bijāt iepazinušies internetā?

Līga: Jā, esmu iepriekš meklējusi draugu internetā, jo tajā laikā bija sociālo tīklu bums, kā saka, bija dikti stilīgi iepazīties internetā. Man bija pat neliels atgadījums ar vienu ļoti izskatīgu puisi, sarakstījos ar viņu, ja nemaldos, veselu mēnesi un tad nejauši atklāju, ka viņš paralēli sarakstās arī ar manu draudzeni, sūtot tādus pašus tekstus, kas tika sūtīti man. Ak, šis draiskais puisis! 

Armands: Iepriekš nav sanācis iepazīties internetā. Vai meklēju tādu iespēju? Tad laikam jāatbild ar jā, jo ap kādu 2006.gadu sociālie tīkli bija kā tāda modes lieta- katram bija savs profils paralēli vairākos portālos - face.lv, oho.lv , one.lv utt..

Vai pirms iepazīšanās portālā ticējāt tam, ka šādi iepazīstoties var izveidoties attiecības un patiesas jūtas?

Līga: Es ticēju, ka tādā veidā var iepazīties, bet ar nenopietnām attiecībām un kur vēl sastapt savu liktenīgo vīrieti. Bet, nu re, brīnumi tomēr notiek!

Armands: Protams, ka ticēju, ka šādā veidā var izveidoties attiecības, mainās tikai veids, kā viens otru sastop pirmo reizi. Internetā ir iespēja ieraudzīt vienam otru elektroniski, kurā tiek izslēgti mulsuma brīži, tajā pašā mirklī rodas pirmais iespaids, sarakstei turpinoties, izveidojas jau priekšstats par otru, un tad jau ir iespēja izlemt, vai spers pirmos soļus uz tikšanos vai nē, te atkal ir sava priekšrocība, vieglāk noraidīt, jo neredz cita cilvēka emocijas! Iepazīstoties sociālajos tīklos, pirmajā tikšanās reizē attiecības nonāk uzreiz jau nedaudz augstākā līmenī nekā, ja tas notiktu, kādā jautrā Jāņu vakarā, meklējot papardes ziedu, neapšaubāmi, šeit ar ir sava burvība. Protams, tam visam arī ir savi mīnusi, pirmais priekšstats var izrādīties maldīgs, nezinot otru, tādejādi var palaist nejauši garām savu dvēseles radinieku. 

Kam pievērsāt uzmanību, kad apskatījāt viens otra profilu? Kas piesaistīja uzmanību? Ko likās svarīgi apskatīties?

Līga: Pirmais, ko apskatījos, tā bija profila bilde - izskats, ja šis tests iziet, tad seko tālāk albums, jo, manuprāt, albumā esošās bildes daudz ko pastāsta par pašu cilvēku, un tad sekoja profila informācija.

Armands: Vairs jau neatceros, tas bija pirms 7 gadiem, bet, ja nemaldos, sākumā apskatījos galeriju, cik atceros, īpaši daudz bilžu nebija, tas priecēja, jo man nedaudz kaitināja tās meitenes, kuras safotografē sevi konkrēta vietā un par vienu tēmu saliek 10 bildes. Pēc tam paskatījos kādi ir kopīgie draugi, tad pārlasīju informāciju sadaļā „Par mani”.

Vai portālā vēl joprojām mēdzat viens otram kaut ko uzrakstīt, nosūtīt kādu dāvaniņu vai ko citu? 

Līga: Teikšu atklāti, tad, kad sākām dzīvot kopā, būtībā vairs nesarakstāmies, jo vairs nebija aktuālās tēmas ko apspriest, to izdarījām klātienē. Nesen saņēmu no Armanda mīļvārdiņu, kas man līkās ļoti mīļi no viņa puses. Protams, es neizslēdzu iespēju, ka kādu dienu es atkal Armandu pārsteigšu ar pikantām vēstulēm.

Armands: Ikdienā vairs tikpat kā nesarakstāmies sociālajos portālos, ja ko vajag, tad izmantojam Skype, ja kas ļoti steidzams- tad sazvanāmies. Reizēm izmantojam portāla veidotās iespējas nosūtīt ko jauku viens otram, pēdējais bija, laikam, tie mīļvārdiņi, sīkums- bet patīkami.

Armands un Līga ir pozitīvi, jauni cilvēki, kuri abi tic mīlestībai no pirmā acu skatiena, kopā ceļo, dodas pretī nezināmiem piedzīvojumiem. Portālā esot bijušas daudzas nejaušības (piemēram, tāds mazs sīkums, ka tieši tad, kad Līga apskatīja Armanda profilu, viņš bija pasūtījis profila statistiku un pamanīja šo viņas mazo virtuālo uzmanības apliecinājumu), kas ļāva piepildīties šim brīnumam- mīlestībai, kura ikvienu, viņuprāt, var pārsteigt jebkurā vietā un laikā, tikai jātic tam. Draugiem.lv Līgu un Armandu attālināti iepazina jau pirms diviem gadiem, kad tuvojās viņu īpašā diena, tika sagatavots video sveiciens jaunajam pārim. Mēs tā bieži nedarām, bet kaut kas viņu satikšanās stāstā tepat draugiem.lv mūs uzrunāja.

Ne velti runā, ka dzīvē lielākas laimes nav par to, ka spējam mīlēt un esam mīlēti. Meklējiet un atrodiet viens otru, kad esat atraduši – nepazaudējiet. Kad jautājām, kur rodas mīlestība, Līga atbildēja: “Manuprāt, mīlestība katram rodas savādāk, man tā dzima pamazām- skūpsti, apskāvieni, labi vārdi, cieņa un citas brīnišķīgas lietas, ko abi var dāvāt viens otram katru dienu, kas nemaksā neko!” Lai tas ir arī kā vēlējums ikvienam!

186 cilvēkiem patīk

Vairāk