Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2013

Latvieši no draugiem līdz Vašingtonai 3

Edgars Untāls mīl ceļot un par to pastāstīt arī citiem. „Ja nu noder, tad man prieks,“  ir Edgara filosofija, publicējot savu ceļojumu aprakstus. 

Edgars ir viens no mēneša uzvarētājiem Draugiem.lv un National Geographic rīkotajā ceļojumu aprakstu konkursā, kurā ir vairākas iespaidīgas balvas –  mēneša uzvarētājam žurnāla gada abonements, katra mēneša uzvarētājs pretendē uz galveno balvu –  pilnībā apmaksātu 125 stundu ceļojumu divām personām uz National Geographic galveno mītni Vašingtonā, bet pats galvenais, ka 12 cilvēki gūst unikālu iespēju publicēt savu ceļojuma aprakstu pasaulē vadošajā piedzīvojumu žurnālā Natinal Geographic.

Edgars

„Ceļoju vienu vai divas reizes gadā un rūpīgi izplānoju ceļojumu. Par galamērķi parasti izvēlos vietas, kur neesmu bijis, kā arī kur ir silti,“ stāsta maija mēneša konkursa uzvarētājs Edgars Untāls. Viņš atzīst, ka tas ir liels pagodinājums, ka viņa ceļojuma apraksts publicēts prestižajā žurnālā. Edgara profilā Draugiem.lv ir vairāki ceļojumu apraksti, tos viņš raksta, lai padalītos svarīgā pieredzē ar citiem ceļotājiem, kā arī lai dotu iespēju kādam ceļot virtuāli. „Esmu saņēmis daudz komentāru un pat vēstuļu no saviem lasītājiem draugos, kuri saka paldies par informāciju un iedvesmu. Man prieks, ka manas zināšanas var noderēt citiem,” saka Edgars.

Ilzasi Edgara Meksikas ceļojuma aprakstu: Pasaule ar atvērtām acīm

Savukārt augusta mēneša ceļojuma apraksta autors Pēteris Vēciņš par ceļošanu teic: „Man žurnālistu raksti par ceļojumiem bieži šķiet tendenciozi, toties parastie ļaudis Draugiem ceļojumu sadaļā publicē sirsnīgākus un interesantākus rakstus nekā profesionāli žurnālisti. Rakstu gan salīdzinoši bieži, bet tikai Draugiem ceļojumu sadaļā, jo, man šķiet, ka kādam mani raksti var palīdzēt sagatavot savus ceļojumus un pats zinu, ka informāciju par ceļojumu mērķiem (vēl jo vairāk latviešu valodā) nav nemaz tik viegli apkopot.”

 Žurnāls National Geographic svin savu 125. jubileju, tādēļ šī gada janvārī tika atklāts žurnāla National Geographic Latvija un Draugiem.lv konkurss, dodot nebijušu iespēju latviešu ceļotājiem rakstīt savus ceļojuma aprakstus pasaulē vadošajam kultūras, dabas, zinātnes un tehnoloģiju žurnālam.

Piedalīšanās konkursā ir pavisam vienkārša. Līdz katra mēneša 10. datumam portālā Draugiem.lv ir jāpievieno sava ceļojuma apraksts, atzīmējot: piedalīšos National Geographic Latvija konkursā. Katru mēnesi National Geographic Latvija žūrija izvērtēs iesūtītos darbus, un labākais tiks publicēts nākamā mēneša numurā, kā arī tā autors saņems gada abonementu National Geographic žurnālam latviešu valodā. Gada labākais apraksts, ko noteiks gan žūrijas vērtējums, gan lasītāju balsojums, savā īpašumā iegūs patiešām neaizmirstamu un vienreizēju ceļojumu divām personām.

11 cilvēkiem patīk