"AR - TUR"

Oficiālā lapa
Ieteikt
 5

INDIJA

Indija – zeme, ko var iemīlēt un var neiemīlēt...bet vai ienīst? Nē, to gan ne. Brauciens uz Indiju – tā ir pieredze. Nekāda iepriekšēja plānošana vai grāmatu lasīšana nesagatavos tam, ko ieraudzīsiet un piedzīvosiet Indijā. Indija nav domāta atpūtai (nerunājot par Goa, Goa – „nav Indija”), tā ir domāta ceļošanai. Tas ir tieši tas, kas vajadzīgs, ja Jūsu ceļojuma mērķis ir izrauties no tradicionālās realitātes, aizmirst problēmas, darbu. Indija Jūs pārsteigs ar pavisam jaunām emocijām, iespaidiem. Ko vēl vairāk var vēlēties, lai padarītu ceļojumu neaizmirstamu?

Indijā katrs iespaids ir jauns un iespaidīgs, tajā slēpjas daudz neparasta. Tautas, daudzu gadsimtu kultūra, brīnumainās valodas un izloksnes, eksotiskie apģērbi un ainavu daudzveidība, tas viss priecē acis. Jūs pārsteigs kūsājošā dzīve hinduistu templī, ar tā neparastajām, daudzo dievu skulptūrām. Visur Jūs sagaidīs laipni un viesmīlīgi cilvēki.


Mūsu piedāvātās ceļojumu programmas uz Indiju:

Zelta trijstūris un Vrindavana - 22.10 - 01.11.14, (cena no 1459 EUR / 11 dienas)

Zelta trijstūris un atpūta Goa - 19.11 - 06.12.14, (cena no 1695 EUR (1096 LVL / 15 dienas)

Atpūta Goa - 19.11 - 06.12.14, (cena no 1337 EUR / 18 dienas)

Vairāk par mūsu piedāvātajām ceļojumu programmām skatieties mūsu mājas lapā!







Informācija par valsti

Galvaspilsēta: Deli

Teritorija: 3,287 milj.km2

Iedzīvotāju skaits: 1,21 miljards (2011.gadā)

Valsts valoda: hindu, angļu

Valūta: rūpija (INR)

Lielākās pilsētas pēc iedzīvotāju skaita: Mumbaja, Kalkuta, Deli, Madrasa

Neatkarība: no Lielbritānijas 1947.gada 15.augustā

Valsts iekārta: demokrātiska republika

Vietējais laiks: GMT +5:30

Nacionālais dzīvnieks: Bengālijas tīģeris

Nacionālais putns: pāvs

Nacionālais augs: lotoss

Robežvalstis: Pakistāna, Ķīna, Mjanma, Bangladeša, Nepāla, Butāna

Lielākās upes: Ganga, Bramaputra, Jamuna

Augstākā virsotne: Kančendžanga (8598m)

Lielākais ezers: Valara ezers

Piederošās salas: Andamanu, Nikobaru, Lakadivu, Amindivu

Klimats: Šajā milzīgajā valstī ir iespēja izvēlēties piemērotus laika apstākļus. Šeit eksistē trīs galvenie gadalaiki - karstuma sezona, lietus un aukstuma sezonas. Februārī gaisa temperatūra sāk pamazām celties, pašas karstākās dienas ir no maija līdz jūnijam. Šajā laikā, kad temperatūra turas pie 45°C, labāk ir doties uz kalnu kūrortiem vai pārgājienā uz Himalajiem. Dienvidos jūnija sākumā, bet ziemeļos jūlijā, sākas lietus sezona. Lai arī lietus nelīst katru dienu, taču labāk šajos mēnešos pabūt Radžastānā, kad tās tuksneši ir īpaši skaisti. No oktobra sākas labākais laiks tūrismam: zilas debesis, silta saule un pirmsrudens vēsums. Decembrī un janvārī dažās ziemeļu pilsētās zeme dažkārt pārklājas ar sarmu, bet Himalajos kalnu slēpošanas sezona rit pilnā sparā.

Svētki: Indija viennozīmīgi ir festivālu un dažādu svētku zeme. Gandrīz katru gada dienu tiek svinēti svētki kādā no Indijas štatiem. Svētki izceļas ar īpašu krāšņumu, ar īpašu spilgtumu. Tas noteikti ir tā vērts - izbaudīt svētku sajūtu Indijā un būt vienam no daudzajiem svētku dalībniekiem! Ļaujieties svētku priekam! Vairāk par Indijas festivāliem lasi šeit!

*Puškaras kamieļu festivāls.



15 suvenīrus, kurus atvest no Indijas skaties šeit!



Tūrisma vīza uz Indiju