Tiekamies Tukumā!

Ieteikt

TT vasarā

CITĀDI ROŽU SVĒTKI TUKUMĀ 2021


No 16. līdz 18. jūlijam Tukumā svinēsim Citādus Rožu svētkus! Šis laiks nesis ne vien ierobežojumus, bet arī iedvesmu un radošumu, domājot par jauniem un vēl nebijušiem formātiem. Galvenie svētku elementi būs pieci vides objekti, kuri svētku viesus priecēs visas trīs svētku dienas. Tajos tiks ievīti vairāk nekā 20 tūkstoši rožu ziedu. ZIEDU LAIVA iešūpos mūs sapņainā ceļojumā Meža ielā. Brīvības laukumā būs apskatāms lielais ROŽU VAINAGS. Tukku Magi teritorijā kompozīcija MĀKSLAI VAJAG TELPU izsapņos sapni par jaunu un modernu kultūrtelpu mūsu pilsētā. Pilsētas parka SAPŅU PIETURĀ varēsi gaidīt savu sapņu autobusu vai sapņu princi. Savukārt Talsu ielā būs iespējams kavēties atmiņās, piedzīvojot PUĶU BĒRNU NOSTAĻĢIJU.

ROŽU VAINAGS
Brīvības laukumā
Autores: Anita Stikāne un Agra Maulāne
Rožu vainags Brīvības laukumā ir svētku galvenais simbols. Ikreiz tajā tiek ievīti vairāk nekā pieci tūkstoši rožu ziedu, kas apliecina milzīgo kopības spēku. Šogad tas iecerēts kā sapnis par mūžīgo un nepārtraukto saules ceļu. Ar vainagu mēs atgādinām, cik liela nozīme ir tradīcijām, un apjaušam, cik svarīgi atcerēties savus pirmsākumus, kas secīgi mūs ieved šodienā – kārtējos Rožu svētkos.
16. jūlijā no 11.00 līdz 17.00 atnes savu rozi uz Brīvības laukumu un kā vēlējumu ievij to lielajā vainagā!

ZIEDU LAIVA
Meža ielā 4
Autores: Evita Šteinerte – Pudāne un Dace Baumane
Katrs varam iztēloties rāmu ūdeni, kura atspulgā spēlējas zvaigznes... Par to var tikai pasapņot, tomēr darba autores aicinās iztēloties neiespējamo. Pēkšņi liellaiva piestās pašā pilsētas vidū un aicinās fantazēt par tāliem, piedzīvojumu pilniem ceļojumiem. Kāda romantika – “Un laivā mēs ar tevi vien...” Arī tautasdziesma aicina - “Tais’, brālīti, ziedu laivu...”, jo tā taču viegla laiva, un var iznest krastā vainadziņu.

SAPŅU PIETURA
Tukuma Pilsētas parkā
Autore: Evita Kleinhofa
Apstājies no ikdienas skrējiena un ievelc elpu. Baudi mirkli sapņu pieturā. Apsēdies uz cerību soliņa un ļaujies sapnim ne tikai par rozi. Būt blakus, satikt savus mīļos, aprunāties, saņemt nedalītu uzmanību - arī tas šobrīd nereti ir sapnis.

MĀKSLAI VAJAG TELPU
Tukku Magi pagalmā
Autore: Liene Smeltere Ķiece
Līdz ar Tukuma Katrīnu, kura sapņo par rozi, ļausimies ilgām pēc skaistas mākslas telpas mūsu pilsētā. Vīzija var pārvērsties īstenībā, ja iegulda radošumu un izdomu. Tukku Magi aicina iedvesmoties no tā, kas mums apkārt, un saskatīt potenciālu vietā, kur senais satiekas ar mūsdienīgo.

PUĶU BĒRNU NOSTAĻĢIJA
Talsu ielā 4
Autore: Madara Kukša
Nepavisam ne tik tālā nākotnē arī šodiena būs nostalģija - gan domājot par sadzīviskām lietām, gan modi, gan jūsmīgu romantiku. Cik gan tas ir skaisti – saņemt kaudzi ziedu, vēl labāk – īstu ziedu vāģi! Pa tā logiem un durvīm kā putu mākonis izlīs krāsains prieks, jo šodien mūsu sapņos ir jautrība, bezbēdība un vēlme pēc mazām dullībām.

Informāciju par pasākumiem svētku laikā skati te - https://www.draugiem.lv/rozusvetki/