sauleskolektors.lv

Oficiālā lapa
Ieteikt

Peldbaseiniem

Saules kolektori tiek uzstādīti uz dienvidu puses jumtiem vai novietoti citur peldbaseina īpašnieka teritorijā. Nepieciešamais kolektoru skaits ir atkarīgs no baseina lieluma un lietošanas īpatnībām.
Kolektori ir savienoti slēgtā kontūrā pie īpaši izstrādāta hlorīnu izturīga baseina siltummaiņa. Slēgto kontūru piepilda ar nekaitīgu un nesasalstošu glikola šķidrumu SolarEko, kam ir arī antikorozijas īpašības. Saules starojumam caur solāro stiklu nonākot uz absorbējošās virsmas, tiek radīts siltums. Ja baseinam ir nepieciešams siltums, modulējošais sūknis ieslēdzas un siltums no kolektoriem nonāk siltummainī. Siltummainis novada siltumu (bet ne glikola šķidrumu) uz baseina ūdeni. Siltuma apmaiņa tiek veikta momentāni, pirms baseina ūdens pēc filtrēšanas tiek atgriezts baseinā. Ja temperatūra kolektoros būs augstāka nekā baseinā, tad sauleskolektors.lv l solārā sistēma sildīs peldbaseinu no saules.
Atkarībā no peldbaseina atrašanās vietas (vai tas atrodas telpās vai ārā, vai naktīs tiek apsegts, utt.), aizstātā kurināmā veida un citiem aspektiem, sistēma var sākt atmaksāties jau pēc 36 mēnešiem.
Peldbaseina apsildīšana ar tradicionālo kurināmo vai elektrību ir ļoti dārga un planētas resursus izšķērdējoša. Naftas un gāzes dedzināšana rada postošus izmešus un palielina mūsu atkarību no energoresursu piegādātājiem no tādām pasaules daļām, kas ne vienmēr ir stabilas, draudzīgas vai pat spējīgas apmierināt mūsu nepieciešamību pēc enerģijas.

Ieguvumi no sauleskolektors.lv:
  • Peldbaseina solārās sildīšanas sistēmas atmaksāšanās laiks no 36 mēnešiem;
  • 35+ gadu sagaidāmais iekārtas darba mūžs;
  • Kurināmā un elektrības cenām pieaugot, saules kolektoru sistēma ļaus ietaupīt aizvien vairāk;
  • Komforts un drošības sajūta, jo saules enerģiju neietekmē krīzes un energoresursu cenu svārstības.