Natural Highways Collection

Ieteikt
 4

Klasiskā Indija- sākot no 399 Ls

Klasiskā Indija - neaprakstāmu nokrāsu, savdabīgu aromātu, valodu daudzveidības, grandiozas mākslas un bagātas arhitektūras zeme. Indija neatstāj vienaldzīgu, tā vilina un reizēm biedē, tā spēj pārsteigt ar negaidītu vētru vasaras karstumā, ar sniegu kalnu kūrortos, un garīgumu, kurš ir paslēpts visapkārt notiekošajā.Indija jeb Bharat ir zeme, kur krustojas galējības, kur mūsdienas mijas kopā ar sirmu senatni. Indija ir zeme, kur neticamais piepildās. Lai izdodas atrast visu burvīgo un skaisto šajā krāšņajā zemē!

1. diena

Lidojums Rīga- Deli. Transfērs uz viesnīcu, lai atpūstos pēc ceļa.

gal_246782304_middle

2. diena

Ekskursija vecpilsētā. New Delhi- Laxmi Narayan– košs moderns templis, kas uzcelts ar indiešu uzņēmēja Birlas palīdzību.
India Gate - 42 m augsta  akmens  Triumfa arka, būvēta par godu indiešu karavīriem, kas gāja bojā Pirmajā pasaules karā.
Majestātiskā Prezidenta Pils un Parlamenta ēka, platie bulvāri. Apskate no ārpuses.
Qutab Minar  -  islāma rītausmā celts musulmaņu arhitektūras būvju komplekss.
Cannought Place-tūristu iecienīta vieta,kur baudīt dažādus uz ielas gatavotus ēdienus (Street food), piemēram, Bhel Puri,Sprouts u.c. Deli nakts dzīve (pēc katras personas individuālas vēlmes).

gal_246782266_middle

3. diena

Pilsētas apskates ekskursija pa vecpilsētu : pievilcīga pilsēta ar neskaitāmiem vaļņiem.
Red Fort – sarkanā akmenī celtā karaliskā citadele, kuru uzcēla 1648. gadā, kad Indijas galvaspilsētu pārcēla no Agras uz Deli.
Chandni Chowk- Vecais Deli. Krāšņie, krāsainie tirgi, šaurās ieliņas, rikšas, svētās govis,dažāda veida izstrādājumi par nieka pāris rūpijām. To Visu Jūs šeit sastapsiet.
Jama Masjid – vislielākās Indijas mošejas apskate, kuras autors ir šahs Džahans, kurš veidojis arī „Sarkano fortu” un ir Tadžmahala autors.
Janpath- šeit Jūs atradīsiet dažādus indiešu veidotus meistardarbus un izstrādājumus, sākot no maziem nieciņiem beidzot ar lielām no koka grebtām  pasaku princešu lādēm.

gal_246782305_middle

4. diena

Brauciens uz Džaipuru (Jaipur).(260 km,~5h ). Džaipura – Radžastānas reģiona galvaspilsēta, pazīstama kā Rozā pilsēta,savu nosaukumu ieguvusi no vecpilsētas daļas, kuras apbūvē dominē rozā celtniecības materiāli. Džaipura iegūlusi izžuvuša ezera gultnē, kuru ieskauj kalni, cietokšņi un izrobotu pilsētas vaļņu joslas.
Jantar Mantar  – Karaliskā observatorija viena no piecām 17. gadsimtā celtajām observatorijām - lielākā un vislabāk saglabājusies.  
Hawa Mahal- “Palace of Winds” jeb “Vēju pils” apskate. Pilsētas viena no skaistākajām ikonām. Piecstāvu brīnums.Brīvais laiks pilsētas iepazīšanai.

gal_246782298_middle

5. Diena

Rīta ekskursija uz Dzintara Cietoksni (Amber Fort) sēdot ziloņu mugurās. Dzintara cietoksnis jeb Amber Fort atrodas 11 km no Džaipuras.Amber Fort ir Rajputu arhitektūras izcils piemērs,tas skaisti atspoguļojas lejā esošajā Maota ezerā.
City Palace Museum-ekskursija pa ievērojamo pilsētas muzeju, kurā aplūkojami seni dārgumi un izstrādājumi. Muzejs ir pazīstams ar savu karaliskās kārtas apģērbu kolekciju,ieroču arsenālu, miniatūro glezniņu kolekciju, senajām karietēm, kas ievedīs Jūs sirmā senatnē, kur mita karaļi, galminieki un īstas dāmas.
Choki Dhani- Brīvais laiks; vakara programma, tradicionālā virtuve, rituāli, zīlēšana un labi pavadīts laiks.

gal_246782291_middle

6. diena

Brokastis.Brauciens uz Agru (232km)~5h. Pa ceļam Fatehpur Sikri- ar nostāstiem apvīta „spoku pilsēta”. Skaista ieleju pilsēta, kur atrodamas vēl līdz šai baltai dienai labi saglabājušās drupas. Cēlis imperators Akbars kā savu galvaspilsētu.Ierašanās Agrā – iekārtošanās viesnīcā. Agras cietoksnis, kas vēlāk daļēji pārtapis par pili.

gal_246782295_middle

7. diena

Ekskursija pa Agru. Agra – mīlestības pilsēta, kurā Mughal  imperators Shan Jehanto uzcēla Indijā visskaistāko un izsmalcinātāko monumentu mīlestībai - Tadžmahalu. Imperators baltā marmora templi uzcēla savas mīļotās sievas piemiņai. Taj Mahala apskate.
Atpakaļceļš uz Deli (203 km). Ierašanās Deli un iekārtošanās Deli. Brīvais laiks.

gal_246782276_middle

8. diena

Brīvais laiks. Lody garden, Dilli hat. Vakarā transfērs uz lidostu. Lidojums  Deli-Rīga.

gal_246782279_middle

9. diena
Ierašanās Rīgā.

Ceļojuma cenā ietilpst:
•    Indijas vīza
•    Minētās ekskursijas krieviski,angliski runājoša gida pavadībā
•    Ieejas biļetes minētajos apskates objektos
•    Dzīvošana viesnīcās
•    Veselības apdrošināšana
•    Visi transporta, stāvvietu un degvielas izdevumi
•    Ieejas maksa monumentos
•    Visi vietējie un valsts nodokļi
•    Ēdināšana- brokastis.
•    Visi programmā iekļautie transfēri, ekskursijas un pārbraucieni ar gaisa kondicionieri aprīkotā transportlīdzeklī.
•    Kompānijas organizētie izklaides pasākumi.

Ceļojuma cenā neietilpst:

•    Starptautiskais lidojums Rīga- Delhi- Rīga
•    Personīgie izdevumi- dzeramnaudas, dzērieni utml.
•    Telefonsakaru, interneta izmantošana.
•    Programmā neminēto pasākumu un objektu apmeklēšanas izmaksas.
•    Ēdināšana- pusdienas un vakariņas ( vakariņas par papildus samaksu iespējams iekļaut programmā).
•    Video un foto kameru izmantošanas maksa.

Programmu iespējams papildināt vai mainīt pēc katra cilvēka individuālas vēlmes. Iespējams izstrādāt personīgu tūri un iekļaut tajā gan citus apskates objektus, gan pasākumus.