Biogrāfija

Bija 2002. gada 23. jūnijs, kad tikās grupas JĀŅUNAKTS pamatsastāvs – JĀNIS DAILIS (dziesmu komponists un aranžētājs) un BALTJANCIS (pārsvarā raksta dziesmu tekstus, bet reizēm arī uzdzied).
Grupas JĀŅUNAKTS pirmais kopīgi radītais darbs bija Raimonda Paula populārās dziesmas ”Dāvāja Māriņa” pārdziedāšana, ar Baltjanča uzrakstīto tekstu, kam tika dots nosaukums ”Buča”. Tas bija 2002. gada 15. septembris.
Laikam jau šo datumu būtu jāuzskata par grupas JĀŅUNAKTS dzimšanas dienu.
Drīz vien sāka rasties dziesmas viena pēc otras - “Ar smaidu”, “Lai nebūtu nedienu sūru”, “Es vēlos”, “Spīts” ....
2006, gada 26. aprīlī grupas JĀŅUNAKTS vārds izskanēja pa visu Latviju, jo radio SWH raidījums “Pagrabs”, kuru tolaik vadīja DJ Toms Grēviņš, atskaņoja dziesmu “Stop!”...
2007. gada janvārī informācija par grupu JĀŅUNAKTS nonāca Internetportālā Draugiem.lv. Tas nozīmē, ka dziesmas kļuva pieejamas ikvienam portāla lietotājam, kurš vien vēlējās tās klausīties.
2007. gada 15. aprīlī tika sumināta JĀŅUNAKTS 100. dziesma - „Lam – bada Latvija”. Šī dziesma kļuva par grupas hitu, nonākdama topa pašā augšgalā. Tautieši no dažādām valstīm rakstīja vēstules, kurās dalījās nostaļģijā pēc dzimtās Latvijas.
Sekoja neliels pārrāvums grupas radošajā darbībā, līdz 2008. gada janvārī JĀŅUNAKTS atdzima ar dziesma „Prievīte”.
2008. gadā, speciāli faniem tika sagatavota JĀŅUNAKTS labāko dziesmu izlase – 2 CD, kuros apkopotas 40 dziesmas.
2008. gada 10. martā tika noslēgts līgums ar SIA „Mikrofona ieraksti”, lai turpmāk JĀŅUNAKTS dziesmas būtu pieejamas arī tiem, kas vēlas tās nopirkt Internetportālā www.doremi.lv.
2009. gada 29. aprīlī grupas JĀŅUNAKTS dalībnieku Jāņa Daiļa un Baltjanča ceļi pašķīrās. Veiksmīgais tandēms izjuka, bet dziesmas turpina priecēt klausītāju sirdis, kuri aizvien jautā pēc jaunām dziesmām, kuri nebeidz cerēt, ka JĀŅUNAKTS atdzims.

Dalībnieki

Jānis

tekstu autors, arī dzied un kontaktējas ar faniem.

Tuvākie pasākumi

Atvērt jaunā logā

Mūzika

Uzaicini sekot mūziķa profilam