Ikariam.LV

Ieteikt
 10

Par spēli

gal_267536344_large

Jūras skaņas, baltas smiltis pludmalē un saule! Uz mazas salas Vidusjūrā rodas jauna civilizācija.
Ar Jūsu palīdzību var sākties jauna pārticības un atklājumu ēra.
Laipni lūdzam Ikariam!


gal_266468202_large

Ikariam ir pārlūkprogrammas tiešsaistes (on-line) spēle, ko izstrādājusi Vācijā reģistrētā kompānija Gameforge AG*. Spēles darbība notiek klasiskās Grieķijas ēras salu arhipelāgā, kur spēlētāji var dibināt savas pilsētas, paplašināt un attīstīt tās.

Spēles oficiālā Alpha versija tika izlaista 2007. gada 30. novembrī Vācijā, tur pat 2008. gada 21. janvārī - arī Beta versija, tomēr jau iepriekš - 2006. gada jūnijā bija pieejama testa versija - 2D grafiska spēle, kurā spēlētājiem bija jāizmanto komandrinda. Šā gada maijā iznāca spēles jaunākā versija, kur spēles laukums apskatāms pilnekrāna režīmā.

Pašreiz Ikariam spēlē 39 pasaules valstīs, katrā no tām gan spēlēt, gan iegūt informāciju par to, gan sazināties forumā iespējams konkrētās valsts valodā. Spēlētāju vecums nav ierobežots. Latvijā jaunākajam zināmajam spēlētājam ir seši, vecākajam - 70 gadi. Ikariam apvieno visdažādāko interešu un profesiju pārstāvjus.

Ikariam ir bezmaksas spēle, bet spēlētāji pēc savas izvēles par samaksu var iegādāties arī dažādas papildus priekšrocības.

Gameforge AG par spēli Ikariam apbalvota ar vairākām prestižām godalgām.

gal_266468204_large

Lai spēlētu Ikariam, nepieciešams tikai dators vai mobilais tālrunis ar interneta pieslēgumu, pārlūkprogramma un, protams, arī izveidots spēles konts.

Reģistrēties un uzsākt spēli vari gan pats, gan arī izmantojot kāda jau spēlējoša drauga uzaicinājumu, šajā gadījumā jūs abi saņemsiet papildus bonusus. Spēlētāja kontu pēc savas izvēles Tu vari izveidot vienā vai vairākos no septiņiem Ikariam latviešu kopienas serveriem jeb pasaulēm.

gal_266468201_large

Ikariam ir stratēģijas spēle ar neierobežotu izvēli, kā veidot savas impērijas attīstību. Katrs spēlētājs var izvēlēties savam raksturam un interesēm atbilstošāko mērķi: kļūt par slavenāko karavadoni, uzbūvēt visattīstītāko impēriju, iegūt no zemes dzīlēm visvairāk dabas resursu vai kļūt par veiksmīgāko tirgotāju.

gal_266468206_large

Ikariam spēles pamatā ir ekonomiska un militāra stratēģija, līdz ar to iespējami dažādi spēlēšanas stili: kā ekonomiskais - dibinot kolonijas, būvējot ēkas, pētot zinātnes nozares, tā arī militārais - attīstot armiju, būvējot kara kuģus, laupot un karojot ar citiem spēlētājiem; tāpat var arī veiksmīgi attīstīties abos virzienos. Tādējādi spēle ir saistoša gan miermīlīgiem spēlētājiem, kas vēlas laiku un spēku ieguldīt savas impērijas ekonomiskajā attīstībā, gan arī aktīviem karotājiem, kas alkst varoņu slavas.

Atbilstoši saviem nospraustajiem mērķiem, Ikariam spēlētāji var:
  • mainīt savas impērijas valsts pārvaldes formu, izmantojot savā labā to sniegtās priekšrocības tieši viņu izvēlētajam attīstības veidam;
  • dibināt jaunas kolonijas, iegūt dažādus dabas resursus, izmantot tos savu pilsētu būvniecībā, pārdot vai iemainīt pret sev nepieciešamajiem, vai ziedot tos kopējās attīstības labā;
  • izdarīt zinātniskus atklājumus un izmantot tos savā attīstībā;
  • pielūgt dievības un dažādās situācijās izmantot to radītos brīnumus;
  • sadarboties ar citiem spēlētājiem, slēdzot ar viņiem kultūras vērtību apmaiņas, tirdzniecības un cita veida sadarbības līgumus, kā arī veidojot spēlētāju grupas (alianses) kopīgo mēķu sasniegšanai;
  • rekrutēt armijas un flotes, aplaupīt svešas pilsētas vai karot ar citiem spēlētājiem.

Lai spēlētu Ikariam, nav nepieciešams visu laiku atrasties pie datora - ēku būvniecība un citi procesi notiek reālā laikā arī tad, ja spēlētājs nav tiešsaistē.

Viena no Ikariam būtiskām atšķirībām no citām, tai radniecīgām spēlēm ir tā, ka ienaidnieki nekādā veidā nevar nojaukt ēkas vai pilsētas, ne arī apkaut mierīgos iedzīvotājus. Ir iespējams tikai kaujas laukā iznīcināt pretinieka armiju, taču to atkal ar laiku var atjaunot.

Vairāk par spēli iespējams uzzināt Ikariam latviešu kopienas forumā publicētajā Ikariam enciklopēdijā.
___________
* Gameforge AG ir Vācijas kompānija, ko 2003. gada decembrī dibināja Klaas Kersting un Alexander Roesner. Uzņēmums atrodas Karlsrūes pilsētā un specializējas dažādu tiešsaistes vairākspēlētāju pārlūkprogrammu spēļu izstrādē.  Gameforge AG ir viens no līderiem šāda veida spēļu izstrādē un uzturēšanā ar vairāk nekā 200 miljoniem reģistrētu lietotāju, kā arī turpina paplašināties un attīstīt savu darbību citos virzienos.