Estētikas Studija

Oficiālā lapa
Ieteikt
 20

Estētiskās kometoloģijas procedūras

Skaistumkopšanas speciāliste kosmetoloģijā Zane Kalniņa


UZACU KOREKCIJA AR PINCETI / UZACU KOREKCIJA AR VASKU – Pareizi izveidota uzacu forma ir svarīga sejas koptēlā, jo tieši uzacis ir tās, kuras akcentē mūsu acis.  Uzacis var padarīt acis lielākas un izteiksmīgākas, kā arī padarīt sejas vaibstus maigākus un sievišķīgākus. Viss, kas ir nepieciešams ir izveidot un izcelt pareizo izliekumu un piešķirt tām koptu izskatu.


UZACU/ SKROPSTU KRĀSOŠANA  - Uzacu un skropstu krāsošana salonā aizstās nepieciešamību ikdienā tās krāsot. Tas ir lielisks veids piešķirt acīm un uzacīm izteiksmīgāku izskatu.


KLASISKĀ SEJAS KOSMĒTISKĀ MASĀŽA – Sejas klasiskā masāža ir lielisks veids, kā atslābināties un relaksēties pēc nogurdinošas darba dienas, vai arī patīkams veids, kā sevi palutināt ikdienas steigā.

Masāžas galvenais uzdevums ir uzlabot klienta pašsajūtu, relaksēt vai tonizēt. Veicot sejas masāžu, tiek uzlabots masāžas tonuss un sejas ādas stāvoklis. Tā atslābina acu un sejas muskuļus, atbrīvo no galvassāpēm un noguruma sajūtas. Palīdz izīdzināt sejas grumbas, mīmikas grumbiņas, padara seju svaigāku un jaunāku.


SEJAS ĀDAS MANUĀLĀ TĪRĪŠANA - Sejas ādas manuālā tīrīšana ir procedūra ar kuras palīdzību var atbrīvoties no liekā epidermas slāņa, iztīrīt vaļējos komedonus un samazināt slēgtos komedonus. Pēc procedūras sejas āda iegūst vienmērīgu sejas ādas toni un “svaigu” izskatu.

Procedūrā ietilps:

  • Sejas ādas attīrīšana no meikapa
  • Sejas ādas attīrīšana ar pīlingu vai skrubi, lai poras atvērtos un varētu veikt to tīrīšanu
  • Attīrošas un nomierinošas sejas maskas uzklāšana, kura pēc sejas ādas attīrīšanas mazina apsārtumu, kā arī pilda antiseptiksu darbību
  • Procedūras noslēgumā sejas krēms.

PĪLINGI – pīlings ir dziļa ādas attīrīšanas procedūra, ar kuras palīdzību āda tiek atbrīvota no atmirušajām šūnām, no virsējā epidermas slāņa. Ādai ir nepieciešams regulārs pīlings, lai tās izskatas būtu veselīgs, mirdzošs un, lai āda lēnāk novecotu.

Pīlinga laikā tiek nolobīts raga slānis, tiek attīrīti tauku dziedzeru izvadi (poras). Pīlings ir ļoti labs veids, kā sagatvot ādu dziļākai attīrīšanai un labākai kosmētisko līdzekļu iedarbībai. Veicot procedūru, uzlabojas limfas cirkulācija un asinsrite, kas palīdz ādai labāk uzņemt skābekli un barības vielas, kas savukārt veicina sejas ādas izskata uzlabošanos, noņemot pelēko nokrāsu, piešķirot mirdzumu un uzlabojot sejas vispārējo izskatu. Procedūras laikā tiek aktivizēti reģenerācijas (atjaunošanas) procesi, tiek samazināta pigmentācija un sejas āda tiek mitrināta.

Iedarbība uz ādu (ādas dziļumu – epidermas līmenī, dermas slāņos), atkarīgs no pīlinga iedarbības spējas.


DARSONVALIZĀCIJA

Kosmetoloģiska procedūra, kuras laikā uz ādu iedarbojas ar impulsveida augstsprieguma un augstfrekvences maiņstrāvu. Kosmetoloģijā un dermatoloģijā šis līdzeklis tiek izmantots ādas problēmu risināšanai.

Ja Jums ir problemātiska sejas āda – ir pinnes, akne, sejas āda ir jutīga ar tieksmi uz dažādiem izsitumiem, tad šī procedūra ir risinājums. Procedūra novērš pārragošanās procesus ādā (poru nosprostošanos, komedonu rašanos). Veicina audu apgādi ar skābekli, mazina iekaisumu, uzlabo vielmaiņas procesus, paaugstina ādas turgoru un elasticitāti, kā arī tai piemīt bakteriocīda darbība. Normalizē tauku dziedzeru darbību, sausina taukainu ādu.



KOSMĒTISKO LĪDZEKĻU IEVADĪŠANA AR ULTRASKAŅU jeb FONOFORĒZE

Fonoforēze ir kosmētisko līdzekļu ievadīšana organismā caur ādu, izmantojot mehāniskās svārstības.

Fonoforēzi pielieto:

  • Sejas ādas stāvokļa uzlabošanā (pretnovecošanas profilaksē; sausai, jutīgai un taukainas ādas problēmu risināšanai).
  • Ķermeņa ādas zonu problēmu risināšanai (tiek nostiprināti saistaudi – “ļenganam” vēderam, vājām augšstilbu iekšpusēm, šķīdina rētaudus, noņem muskulatūras sasprindzinājumu).

Pielietojot fonoforēzi uzlabojas limfas attece, paaugstinās skābekļa piegāde šūnām, veicina tauku sadegšanu problēmzonām, palīdz ievadīt augstas koncentrācijas preparātus.

Sejas apstrādes laiks 5-15 minūtes.

Ķermeņa apstrādes laiks, atkarībā no apstrādes zonas 10-40 minūtes.

Veicamo procedūru skaits ir no 5-10 reizēm, ar 1-2 nedēļu intervālu.

Tā kā fonoforēze ir aparātprocedūra, tad ir jāievēro tas, ka attiecīgos gadījumos šo procedūru nevar veikt, kā piemēram: infekciju un onkoloģisko saslimšanu gadījumā; grūtniecības laikā; 3 mēnešus pēc ķīmiskā pīlinga veikšanas; ādas slimību gadījumā (herpes, ekzēma); ja ir paplašināti asinsvadi uz ādas un, ja ir epilepsija.


ULTRASKAŅAS PĪLINGS

Neabrazīva, virspusēja epidermas eksfoliācija. Attīra ādu no netīrumiem, atmirušajām šūnām, tauku dziedzera sekrēta, grima pārpalikumiem un likvidē melnos jeb vaļējos komedonus. Tā rezultātā uzlabojas sejas ādas krāsa, izskats un veicina labāku kosmētisko līdzekļu uzsūkšanos, iekļūšanu ādā.

Procedūras ilgums 10-15 minūtes.

Procedūru ir ieteicams veikt, ja ir akne, sausas ādas gadījumā, lai uzlabotu limfas atteci un, lai nostiprinātu saistaudus.

Pēc procedūras ir samazinājies poru diametrs, āda kļūst gludāka un izkskats būtiski uzlabojas , seja kļūst mirdzošāka un “svaigāka”.


DEZINKRUSTĀCIJA

Dezinkrustācija ir ādas tauku taukskābju likvidēšana, iedarbojoties ar pastāvīgu (galvanisko) elektrisko strāvu un losjonu – dezinkrustantu, kā rezultātā poras atverās un notiek to attīrīšana.

Procedūru veics 3- 10 reizes katru otro dienu vai profilaksei 1 reizi divās nedēļās.

Procedūras ilgums vidēji ir 10-15 minūtes.


VAKSĀCIJA (uzacu, virslūpas, padušu, kāju, roku, bikini)

Vaksācija ir efektīvākais veids, kā atbrīvoties no liekā apmatojuma. Veicot vaksāciju regulāri, tiek novājināts mata folikuls un matiņi paliek trauslāki, kā rezultātā matiņu skaits paliek retāks un tie tik ātri neataug. Lai veiktu vaksāciju matiņam ir jābūt vismaz 5 mm garam, savādāk var netikt sasniegts vēlamais rezultāts.

Pirms procedūras āda tiek speciāli sagatavota, lai āda tiktu labi attīrīta un procedūra būtu mazāk sāpīga. Savukārt pēc epilācijas , izmanto speciālus produktus – želejas, krēmus, kuriem piemīt dezinficējoša iedarbība, kas mazina sāpes un mazina matiņu ieaugšanu.

Atkarībā no vaksējamās zonas, tiek izmantoti divu veidu vaski – siltais un karstais vasks.

Silto vasku uzklāj matiņu augšanas virzienā un ar speciālu papīra loksni norauj pretēji matiņu augšanas virzienam. Pielieto vairāk lielākām ķermeņa daļām, kā piemēram: kājām, rokām. Pēc vaksācijas vaska pārpalikumus noņem ar eļļu.

Karsto vasku izmanto jutīgākām ķermeņa zonām  (bikini, virslūpa, paduses), jo tā ir maigāka procedūra. Pēc procedūras attiecīgā ķermeņa daļa tiek apstrādāta ar krēmu/ziedi, kas nomierina ādu un mazina matiņu ieaugšanu.