Draudzīgs festivāls

Oficiālā lapa
Ieteikt
 2

Festivāla programma

Sev DRAUDZĪGS FESTIVĀLS notiks 24.augustā Rīgas Mežaparka Zaļajā teātrī, ieeja no 16:00.




Vakara koncerts

BALLĒJAM PA VESELĪGO kopā ar


txt_242993_uber

Goran Gora 
Šobrīd atrodos pusceļā līdz sava pirmā studijas albuma latviešu valodā ierakstam. Koncertā ceru uz klausītāju atbalstu, jo man pašam šis albums ir ļoti svarīgs. Gan tāpēc, ka tas ir mans pirmais albums latviski, gan tāpēc, ka visu dziesmu vārdu autors ir izcilais dzejnieks Knuts Skujenieks, kas nozīmē papildu atbildību, kā arī liek jaunās dziesmas nospēlēt tā, lai tās klausītājiem iepatiktos ar pirmo reizi.
txt_209015_uberKārlis Būmeisters & MAttERS 
Viņa mūzika plašākai publikai ir pazīstama ar tādām dziesmām kā 
Tici vai nē, Tiešs jautājums sev, Slāpes nepāries un Man ir viss. Kažas mūzika noteikti spēs uzmundrināt un iedvesmot darīt arvien vairāk labus darbus!
txt_217357_uberEvija Smagare ir jauna dziedātāja, kura plašāku atpazīstamību guvusi pateicoties sadarbībai ar grupu Prāta vētra,ar kuru kopā piedalījusies tās koncerttūrē 2012.gadā un ir ierakstījusi arī kopīgu dziesmu Nākamā nodaļa no Prāta vētras jaunā albuma Vēl viena klusā daba. Evijas veikums 
txt_237110_uberKārlis Kazāks


txt_213432_uberAntra Stafecka - pamanīta TV3 šovā „Koru Kari”, kur dziedāja Olgas Rajeckas korī, tad sekoja LNT šovs „Okartes Skatuve”, kur guva labus panākumus, muzicē ar daudziem Latvijā atdzītiem mūziķiem, to projektos un koncertos.
txt_213435_uberMārtiņš Ruskis- LNT šova „Okartes Skatuves” uzvarētājs, muzicē gan kā solo mākslinieks, gan šova radītajā grupā „4Vēji”, radio Capital FM DJ, daudzu Latvijas vokālistu konkursu laureāts.
txt_213433_uberMarta Ritova - 2013.gada Eirovīzijas superfināla fināliste, 2012.gadā izdeva savu pirmo mini-albumu Līgas Libertes dejas izrādei „Mēs esam ceļotāji”, debitēja „Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada balvas 2012” ceremonijā.  
txt_237998_uberNav Naudas ir nesen dibināta grupa, kuras sastāvā ir 5 cilvēki. Mūs vieno mūzika, radošums un dzīvesprieks. Pagaidām vēl nēesam šādā sastāvā daudz uzstājušies, tāpēc šis koncerts būs nozīmīga pieredze. Mūziku rakstam paši un pašlaik lielākais nopelns ir 1. vieta skolas talantu konkursā ar dziesmu "Revolution" . Esam patīkami satraukti par iespēju piedalīties festivālā. Ceram, ka būsim novērtēti.

 DĀRDI



Meistarklases

VĒL PIEDALĀS

txt_244087_uber16:00 Nils Īle un ritma stunda.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja ieklausīties dažādos ritmos, redzēt un dzirdēt eksotiskus ritma instrumentus kā arī pēc vēlēšanās aktīvi iesaistīties mini meistarklesē, kopīgi veidojot ritmisku saspēli.

Nils spēlēs perkusijas un Inguna Rubene flautu un ritmus, Katrīna perkusijas.

txt_245228_uber17:00 Mārtiņa Freimaņa fonda mūzikas darbnīca
un Reinis Jaunais


18:00 Vītolu ģimenes mūzikas meistarklase
txt_205448_uber16:00-19:00 Improvizācijas teātris ir skatuves žanrs kurā netiek izmantots iepriekš sarakstīts materiāls, visas darbības un dialogi rodas reālajā laikā un vietā. Veiksmīgam rezultātam ir būtiska gan jaunrade, gan efektīva aktieru mijiedarbība (klausīšanās, akceptēšana, rutīnas laušana).

Teātra studija Artišoks
txt_205449_uber16:45 Capoeira ir Brazīlijas izcelsmes māksla, kas sevī apvieno cīņu, deju, mūziku un filozofiju. Meistarklases laikā būs iespēja iepazīties ar capoeiras pamatkustībām un galvenajām idejā, kā arī sajust Brazīlijas kultūru caur dziesmām un tradīcijām, tai pat laikā uzzinot, kas capoeira ir jums - cīņa, deja, spēle vai vēl kas cits.

I-dejas māja
txt_232363_uber17:30 Jazz deja - attīstīta koordinācija, lokanība, ritma izjūta, fiziskā izturība, nodarbinātas un nostiprinātas visas muskuļu grupas. Laikam ejot, džeza deja ir attīstījusies un ietekmējusies, kā arī ietekmējusi citus deju stilus, piemēram, baletu, hip hopu, mūsdienu deju. Visa pamatu pamats ir klasiskā deja.

I-dejas māja
txt_232308_uber16:00 Indiešu klasiskā deja. 
PASNIEDZĒJA: Larisa Podskočaja – dienvidindijas klasiskā stila bharatanatjam pasniedzēja, indiešu deju studijas „Bharata” vadītāja.
MEISTARKLASES GAITA: Meistarklases pirmā daļa ievadīs dalībniekus žesta jēdzienā, tās pielietošanās un nozīmi komunikācijas procesā. Pēc ievada tiks nodemonstrēta viena horeogrāfija ar sižetisko stāstu.Tēmai turpinoties tiks izskatīta roku žestu stilizācija Indijas drāmas un deju tradīcijā un praktiski apgūta kanoniskā pozīciju sistēma vienai rokai (28 žesti). Meistarklases nobeigumā dalībnieki iemācīsies īsu izteiksmīgu teikumu. 
KAM: interesentiem, priekšzināšanas nav vajadzīgas
Bharata un I-dejas māja
txt_216491_uber18:15 Salsa - tā ir deja, kas nes sev līdz ļoti daudz pozitīvu emociju - prieku, kaisli, enerģiju un saules siltumu. Salsa apliecina veselīgu dzīves uztveri. Dejot var uzsākt jebkurā vecumā un tas ir brīnišķīgs veids, kā vakarā aizmirst ikdienas rūpes. Salsa vieno, jo aizraušanās ar salsas dejošanu vienlaicīgi sniedz dabisku veidu, kā draudzēties. Jebkurš cilvēks, kurš dejo salsu, aizbraucot uz citu pilsētu vai valsti, var droši meklēt vietu, kur dejo salsu, jo tur viņu vienmēr sagaidīs sirsnīga uzņemšana. Jautrā salsas mūzika piesaista ar savu unikālo skaņu sajaukumu. To veido afrikāņu un Karību ritmi, kubiešu deju melodijas un džeza un roka elementi. Salsa ir radoša un karsta kustību spēle starp vīrieti un sievieti. Tā pati no sevis raisa smaidus un rada draudzīgu kontaktu starp dejas partneriem. 
Elīna Burjāne
txt_218603_uber17:15 Joga. Tikai tad, kad prāts ir pašreizējā brīdī, nenožēlo pagātni un nav noraizējies par nākotni, mēs varam būt patiesi. Viens no veidiem, kā sasniegt šādu stāvokli ir joga. Tā sevī ietver gan fiziskos vingrojumus, gan meditāciju. Tas ir veids, kā nomierināt prātu, kā katru brīdi padarīt par unikālu, kur nav vietas stresam un sasprindzinājumam. Ar jogas palīdzību var veidot lokanu un spēcīgu ķermeni, bez tam - iegūtais efekts ir noturīgs. Jogas praktizēšana palīdz veidot apzinīgu attieksmi pret dzīvi un atjaunot garīgo līdzsvaru. Izmēģini! Līga Krustkalna (Art of Living)

16:30 Austrumu cīņas


18:00 Ielu vingrošana

Latvijas ielu vingrošanas sporta biedrība

txt_210308_uber16:00-19:00 Slackline jeb Gandra līdzsvara meistarklase. 

Vai zināji, ka lentošana (no angļu valodas slacklining) ir vairāk nekā 34 gadus sena? Tās pirmsākumi ir meklējami ’80 gados ASV Vašingtonā, kur puišeļi kā laika kavēkli izmantoja ap stāvlaukumu apjoztās norobežojuma ķēdes. Lai aktivitāti padarītu mobilāku, sākotnēji tika pielietotas 25 mm platas siksnas un cilpas, kuras izmantoja alpīnisti. Mūsdienās lentošana ir izaugusi par patstāvīgi elpojošu industriju, ar speciāli šim nolūkam veidotām lentām, sacensībām un pat elpu aizraujošiem rekordiem. Gandra veidotajā līdzsvara meistarklasē tiek izmantota profesionāla, tieši šim nolūkam radīta lenta, kas ir 25 mm plata – tāda, kāda tā bija pašos pirmsākumos. Iemācies pārvaldīt savu ķermeni, jo - līdzsvarotā miesā, līdzsvarots gars! 
Gandrs

txt_229645_uber16:00-19:00 Radošā pārveide. Īstā "Otrās elpas" garā tiks pārveidoti veci apģērbu gabali, par kaut ko pilnīgi jaunu, kā arī ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt kā apģērbu nēsāt savādāk nekā ierasts.

Radošās darbnīcas. Dredu gumiju darbnīca, draudzības rokassprādzes, henna, sejas apgleznošana, un citas.
txt_220716_uber16:00-19:00 Vides spēles. "Dabas aizsardzības pārvaldes" vides spēles ir domātas gan maziem, gan lieliem, kas ir gatavi uzzināt ko jaunu par mūsu Latvijas zaļo un dzīvo. 
txt_230565_uber

16:00-19:00  Senā dzīvesveida darbnīcas. Mūsu biedrība dibināta 2005. gadā un kā vienu no mērķiem izvirzījusi Latvijas senākās vēstures, īpaši vēlā dzelzs laikmeta (9.-12.gs) popularizēšanu. Lielākoties nodarbojamies ar sadzīves atainošanu un materiālās kultūras apzināšanu, kas ir apbruņojums, apģērbs, tostarp tekstilijas, rotaslietas, sadzīves priekšmeti - trauki, darbarīki, u.c.Biedrības biedri ir no visas Latvijas. bet lielākoties tiek apzināts seno latgaļu atstātais mantojums, kas attiecināmas uz 11.-12. gs, kā arī kuršu mantojums 13.gs. Biedrības biedri nodarbojas ar amatiem (adatas pinums, aušana celos, pīnīšu pīšana, kokapstrāde, rotu kalšana, ādu apstrāde, vairogu gatavošana, ēst gatavošana u.c.) cīņām arī ar lokšaušanu.

Vēstures izpētes un rekonstrukcijas biedrība „Ugunszīme”
txt_213421_uber16:00-19:00  Sarunu istaba ir vieta, kur KAUNS paliek aiz durvīm....lai sajustu Sarunu. Ikdienā biedrības „Esi Brīvs” psihologu, psihoterapeitu bariņš strādā atkarību profilakses lauciņā, satiekas ar cilvēku jūtu pasauli, mēģinādami būt klientiem līdzās brīdī, kad notiek dažkārt sāpīgā sastapšanās ar reālo Es. Festivāla laikā jebkurš interesents ir laipni aicināts iegriezties sarunu istabā, lai ielūkotos, cik dažāds var būt sarunu dziļums starp cilvēkiem. Būs iespēja piedalīties diskusijās par mūžam nepabeigtajiem tematiem..., paklausīties, kā izveidot kontaktu ar „sarežģītu” cilvēku, uzzināt šo to par psihoterapeita darba specifiku, kā arī saņemt individuālo terapiju minisesijas formātā. Tiekamies!
txt_220718_uber16:00-19:00  Sporta spēles. Dažādu disciplīnu trase ļaus Tev kopā ar draugiem vai ģimeni izmēģināt spēkus dažādās stafetēs un interesantos uzdevumos. 
txt_207168_uber16:00-19:00  Rīgas domes Labklājības departaments piedalīsies Festivālā ar kampaņu"Pieslēdz galvu" un lielo bumbu, noslēdzot tā vasaras sezonu. Būs iespēja piedalīties spēlēs, uzdevumos un pārbaudījumos par traumu novēršanu, drošu un aktīvu atpūtu, par drošu skolas gaitu uzsākšanu."Pieslēdz galvu"attiecas arī uz pusaudžu ikdienu saskaroties ar dažādām riskantām situācijām, liktenīgām izvēlēm, izvēlēm starp labajiem un sliktajiem draugiem, par izvēli starp drošību un piedzīvojumiem.

Rīgas domes Labklājības departaments

txt_244079_uber

16:00-19:00  Rīgas Pašvaldības policijas darbinieki stāstīs un rādīs visu par un ap policista darbu, par drošību uz ūdeņiem, uz ielas un mājās. Būs iespēja izpētīt policijas mašīnu, glābšanas kuteri un kvadraciklu.
txt_205072_ubertxt_205071_uber 16:00-23:00 Sulu bārs. 

saldejumakokteilis.lv
txt_238014_uber16:00-23:00 Silts veģetārs ēdiens.

Garuda