Draudzīgs festivāls

Oficiālā lapa
Ieteikt
 2

Par Projektu

Sabiedrisks projekts

Es esmu, Tu esi Draudzīgs. Cilvēkiem, Videi, Sev.

 
Mēs AICINĀM būt draudzīgiem! 
Mēs aicinām būt labākiem, izpalīdzīgākiem, laipnākiem un apzinīgākiem, CIENĪT sevi, savu apkārtni un citus cilvēkus un būtnes.Mēs aicinām un uzrunājam jauniešus, viņu vecākus, skolotājus un sabiedrību kopumā, lai popularizētu uzskatu, ka ATPŪSTIES un jautri pavadīt laiku ir iespējams APZINĀTI un piepildīti - tas nozīmē: bez atkarību veicinošu vielu un procesu klātbūtnes. Lai PRIEKS rodas sirdī un cilvēka dziļākajā būtībā, nevis ir bioķīmiski izraisīts. Un mēs esam gatavi praktiski pierādīt, ka tas ir iespējams. 

Esam pārliecināti, ka mēs neesam vieni. Esam pārliecināti, ka tādu, kā mēs, ir daudzi. Esi laipni aicināts pievienoties!

Lai mazinātu naudas un materiālās ieinteresētības lomu sabiedrībā, mēs piedāvājam nopelnīt BIĻETI uz kopīgiem svētkiem - Draudzīgo festivālu, ieguldot savu laiku un enerģiju kādā no pasākumiem, kas tiek rīkoti sadarbībā ar partnerorganizācijām. Izvēlies savu labā darba darīšanas dienu, piedalies un tu saņemsi ielūgumu uz DRAUDZĪGO FESTIVĀLU.

“Draudzīgs festivāls” ir aicinājums draudzēties – 

  • organizācijām, kuras ikdienā vērtīgus projektus realizē katra atsevišķi, šajā vasarā aicinām labo paveikt kopā; 
  • uzņēmumiem, kuriem kopīgi mērķi ir vērtīgāki par personīgām interesēm;   
  • cilvēkiem, būt atsaucīgiem, izpalīdzīgiem un atvērtiem savā starpā;   
  • draudzēties ar vidi, rūpējoties par dabu apzināti un ar izpratni;  
  • katram pašam ar sevi, rūpējoties par savu veselību, izaugsmi, izvēloties pasākumus, kuros netiek lietotas apreibinošas vielas.


Projekta veidotāji ir brīvprātīgo domubiedru grupa. Gan idejas autori, gan tās realizācijā iesaistītie ir brīvprātīgie, kurus motivē vēlme atbalstīt projekta ideju. Šī grupa ir atvērta visiem, kuri vēlas piedalīties projekta veidošanā un norisē, veltot tā realizācijai savu brīvo laiku, prasmes, idejas, materiālus līdzekļus vai lietas tādā apjomā, kā pats to vēlas. Šī ir arī lieliska iespēja ikvienam gūt pieredzi pasākumu organizēšanā.

  txt_228872_uber

Šis projekts tika finansēts ar Eiropas Komisijas atbalstu. Šī publikācija atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.


gal_304778549_icon

Projekts sevī ietver 3 aspektus:

Cilvēkiem Draudzīgs – vērst sabiedrības uzmanību uz iespēju palīdzēt citiem nesavtīgi, mudināt cilvēkus būt pilsoniski aktīviem un uzņemties atbildību, līdzdarboties labā vairošanā, apzinoties savu nozīmību un spēku. 

Izpalīdzība un draudzība ir vērtības, kas vieno. Tikai apzinoties savas rīcības sekas, varēsi izdarīt labāko izvēli.

Videi Draudzīgs – ir vairāku draudzīgu nodibinājumu, kurus vieno līdzīgi mērķi – darīt šo pasauli skaistāku, rīkotu talku vai projektu virkne. Tajās ikvienam ir iespēja paveikt labu darbu, sakopjot un labiekārtojot pilsētvides vai dabas objektus, stādot kokus un košumkrūmus, iepriecinot un palīdzot citiem tādā veidā iegūstot iespēju apmeklēt projekta noslēguma pasākumu. Visu talku pamatā ir nesavtīgu darbu veikšana publiski pieejamā teritorijā un kopīga paveiktā svinēšana ar mūziku, dziesmām un cienastu.

Sev Draudzīgs – projekta noslēdzošā daļa “Draudzīgs Festivāls”, kura vadmotīvs ir - relaksēties, atpūsties un jautri pavadīt laiku iespējams apzināti, bez atkarību veicinošu vielu klātbūtnes.


MĒRĶIS. Veicināt apzinātu un veselīgu dzīvošanu un izklaidi; vairot pozitīvos ieradumus sabiedrībā; popularizēt izpalīdzību un draudzību kā kopjamas vērtības; mazināt naudas nozīmi attiecībās, dodot iespēju "nopirkt" biļeti ar savu "labo karmu".   

PROBLĒMA. Mūsdienās ir grūti iedomāties izklaides pasākumus vai atpūtu bez atkarību izraisošu vielu (alkohols, tabakas izstrādājumi, narkotikas un citas apreibinošas vielas) lietošanas, kas ir ļoti izplatīta parādība pieaugušo, bet jo īpaši - jauniešu vidū. Atkarības negatīvi ietekmē ne tikai cilvēku individuāli, bet arī ģimeni un sabiedrību kopumā. Tikpat aktuālas ir arī atkarības no datorspēlēm, darba, iepirkšanās - darbībām, kas pārņem cilvēka prātu un liek zaudēt kontroli pār savu laiku un gribu. Mēs uzskatām, ka IEMESLI tam ir atsvešinātības sajūta, kas valda mūsdienu sabiedrībā, piederības sajūtas trūkums, vientulība, mazvērtība, kas noved pie nomāktības. Iepriekš minētās atkarību vielas un darbības šķietami vieno. Tomēr tā ir tikai ilūzija. Mēs piedāvājam citu risinājumu - pierādīt, ka ir iespējams atrast citus vienotājus! 

RISINĀJUMS. Uzskatām, ka labi paveikts darbs un saturīga atpūta var kļūt par lielu vienojošu spēku bez nelabvēlīgām sekām. Mēs vēlamies popularizēt interešu izglītību, kā arī vērst uzmanību uz to, ka depresīvas izjūtas ievērojami mazina iespēja palīdzēt citiem. Kopīgs darbs vieno tāpat kā dziesma! Mēs piedāvājam to izmēģināt - ja nu iepatīkas! Tikai brīvs cilvēks var dzīvot apzinātu un apzinīgu dzīvi, būt patiesi draudzīgs pret cilvēkiem, vidi un sevi.