Valio

Oficiālā lapa
Ieteikt
 25

D vitamīns

Kas ir D vitamīns?

D vitamīns pieder taukos šķīstošo vitamīnu grupai. Tas veidojas ādā saules ultravioleto staru (UVB) iedarbības rezultātā un tiek uzņemts ar pārtiku (treknajām zivīm, olu dzeltenumiem, aknām).


Kāpēc Tev nepieciešams D vitamīns :

  • Nervu sistēmas darbībai
  • Sirdsdarbībai
  • Palīdz organismam uzņemt kalciju - kaulu un zobu stiprināšanai
  • Mitruma saglabāšanai šūnās
  • Veseliem matiem
  • Imūnsistēmas stiprināšanai


Ar pārtiku nevar uzņemt tik daudz dabīgā D vitamīna, tādēļ produkti, kam papildus pievienots sintezētais D vitamīns, ieņem arvien svarīgāku lomu - īpaši ziemeļvalstīs. Lai tu justos labi, arī "Valio Gefilus" jogurtiem turpmāk tiks pievienots D vitamīns. Apēdot 100g produkta Tu uzņemsi 20% no IDD (ieteicamās dienas devas) :) .

Ilgstoša atrašanās saulē saistīta ar riskiem veselībai, turklāt Latvija atrodas klimatiskajā zonā ar nepietiekamu saules klātbūtni, tāpēc noteiktos dzīves posmos ir īpaši jāseko D vitamīna papildus uzņemšanai.

Kā liecina Institute of Medicine (Medicīnas institūta), jeb IOM veiktais pētījums, lielākā daļa Eiropiešu neuzņem D vitamīnu pietiekamā daudzumā.

D vitamīna trūkums pieaugušajiem var izraisīt osteoporozi (kaulu trauslumu) un locītavu un kaulu sāpes. Bērniem tas var izraisīt rahītu (kaulu deformāciju).

"Valio" produkti ar D vitamīnu:

"Valio Gefilus" jogurti 380g iepakojumā (izņemot jogurtu bez piedevām) un 100g iepakojumā (izņemot jogurtu bez piedevām).

txt_113909_
Jogurtus  vari iegādāties - RIMI Hipermārketos, Maxima XX, XXX, Prisma un IKI veikalos.