STALVE - aizkari, žalūzijas, aizkaru dizains, audumi, interjers

Oficiālā lapa
Ieteikt
 10

Aizkari - brīnišķīgs akcents

Aizkari ir brīnišķīgs akcents,


Aizkari telpai piešķir siltu mājīguma sajūtu un skaisti izskatās. Ar aizkariem varat piešķirt telpas kopējam iekārtojumam izsmalcinātu eleganci, vai pievilcīgu vienkāršību. Ar aizkariem telpu var padarīt vieglu, gaišu un vienkāršu vai arī greznu, pat karalisku.  Tieši aizkari rada telpā pabeigtības, sakārtotības un harmonijas sajūtu. Varētu pat teikt, ka aizkari ir viens no galvenajiem akcentiem, lai telpai piešķirtu raksturu, kaut ko izceltu telpas iekārtojumā vai arī padarīt kādas līnijas maigākas. Ir iespējams izcelt aizkarus uzstādot tos kā galveno telpas akcentu vai arī ar tiem saskaņot interjerā nosacīti nesaderīgas lietas, faktūras vai toņus.



aizkari


Aizkari var būt gan kā skaists dekors


kurš rada miera un mājīguma sajūtu telpās, gan arī tos var izmantot, lai norobežotos no apkārtējās pasaules – ziņkārīgiem skatieniem vai pārāk spilgtas saules. Tātad aizkari ir gan praktiski, gan arī glīti izskatās, kad tie ir radīti atbilstoši jūsu telpas prasībām. Tieši tādēļ ir tik svarīgs aizkaru dizains, jo tad aizkari tiek šūti tieši no tāda auduma, kurš ir piemērots jūsu telpai. Aizkariem tiek noņemti precīzi mēri, lai tie iekļautos jūsu telpā un atbilstu jūsu prasībām pēc garuma, krāsas un interjera iekārtojuma, kurā tos harmoniski iekļaut.



Parasti ar aizkariem veido logu noformējumu un tad aizkaru funkcija ir aizsargāt no spilgtas saules vai palīdzēt norobežoties no apkārtējās pasaules, kad tas nepieciešams, kā arī piešķirt telpai mājīgumu un papildināt loga izskatu vai uzlabot to, tomēr reizēm aizkarus var izmantot arī kā dekoru citās vietās – ne tikai pie loga.  Piemēram, ar aizkariem var nodalīt zonas telpās (skatuves aizkari, aizkari ar kuriem atdala virtuvi no viesistabas utt.) vai arī padarīt interesantāku un mājīgāku sienas, kolonnas vai pat ziemas dārza, lapenes, terases vai kādu citu noformējumu.



Aizkaru audumu, krāsu, rakstu, faktūru izvēle ir ļoti plaša, tā, ka tos var uzšūt jebkurai gaumei vai jebkurām telpas prasībām. Aizkari tiek šūti no audumiem, kuriem ir ļoti noturīga un kvalitatīva krāsa, kura ir izturīga pret temperatūras maiņām un saules gaismā neizbalo.



Gada tumšākajā periodā – vēlā rudenī un ziemā, kad vakari ir garāki, tad aizkari palīdz sajusties siltāk, omulīgāk un mājīgāk. Tad var tīksmi izstaipīties siltajās telpās un nopriecāties, cik labi ir būt šeit iekšā siltajās telpās ar skaistajiem aizkariem, bet tumsa un aukstums palikuši tur ārā aiz loga, kuram priekšā aizvērti skaisti aizkari. Un no rīta atverot aizkarus ir iespēja atvērt skatu uz plašo un krāšņo pasauli, kur saulē vai lietū zeltaini mirdz krāsainas rudenīgās lapas vai arī ziemā pasauli pārklāj balts viegls sniegs un ieskauj ziemas miers.



Parādoties pirmajiem saules stariem pavasarī, gribas gan par tiem priecāties, gan arī no tiem sevi nedaudz pasargāt, jo saule pēc ziemas perioda šķiet ļoti spilgta un dzirkstoša. Tas ir patīkami, bet tikai uz neilgu brīdi. Kad ilgstoši nav iespējas norobežoties no saules stariem, tad tajos atrasties kļūst par grūtu. Aizkari ir lieliska iespēja izvēlēties cik daudz saules gaismas es vēlos vai nevēlos saņemt un ielaist telpā. Turklāt aizkari arī interesanti izskatās un pat saules gaismu padara romantiskāku, rotaļīgāku un jautrāku. Caur gaišajiem aizkariem krītošie saules stari ir daudz maigāki, mierīgāki un cilvēkam patīkamāki. Krītot caur aizkariem, saules stari izveido interesantas formas, krāsas un ēnojumus telpā, padarot telpu vēl aizraujošāku.


Neizsakāmi, varētu teikt, ka pat pasakaini skaists ir tas mirklis, kad vasarā pa atvērto logu ieplūst silta un vienlaicīgi spirdzinoša vēja pūsma, maigi šūpojot aizkarus, no kuriem krīt rotaļīga saules gaisma, kas spēlējas ar telpas krāsām un ēnām, radot telpai kustīgu un mājīgi siltu, harmonisku sajūtu. Aiz loga vītero un skanīgi dzied putni. Daba smaida un šalc līdzi saulei, pateikdamās tai par silto gaismu. Šādu maigi romantisku noskaņu un siltu mājīguma sajūtu rada aizkari.