nesap.lv

Oficiālā lapa
Ieteikt
 56

Padomi

Palīdzi savam ķermenim pats!

Lielāko savas dzīves daļu Tu pavadi birojā – sēžot, ilgstoši strādājot ar datoru, cilājot smagas dokumentu mapes. Tu ļoti labi apzinies, ka šāds dzīvesveids nenāk par labu tavai veselībai, diemžēl lielākoties esošo situāciju nav iespējams mainīt. Bez sēdēšanas pie datora darbs netiks izdarīts, mape pati neaizies līdz savam galamērķim, bet kopētājs bez papīra diemžēl vēl nekopē. Izklausās drūmi? Nē, jo tev ir risinājums, kā palīdzēt savam ķermenim!


Cel smagumus viegli!

Var tikai šķist, ka strādāšana birojā neprasa lielu piepūli. Bet kā tad ar smagajām dokumentu mapēm, kopēšanas papīra kastēm un ikviena biroja neatņemamo sastāvdaļu – ūdens pudeli, kas jāuzstutē uz statīva? Diemžēl no šādu smagumu celšanas Tev ikdienā izvairīties nebūs iespējams. Tāpēc iemācies to izdarīt pareizi, lai nekaitētu savai mugurai. 

gal_255610651_middle

Pacel smagumu pareizi soli pa solim:

1.Pieej tuvu klāt priekšmetam

2.Pārliecinies, ka nekas nerada šķēršļus priekšmeta pārvietošanai

3.Novieto savas pēdas abās priekšmeta pusēs (vēlams, lai tās būtu plecu platumā)

4.Pirms cel smagumu, ieliecies ceļos

5.Cel priekšmetu, vienlaikus mēģinot noturēt taisnu muguru


Ceļot priekšmetus, būtiski, lai saglabātos muguras dabiskais izliekums, it sevišķi muguras lejasdaļā.

Ja priekšmets jāpārceļ no vienas vietas uz citu, centies griezties ar visu ķermeni, nevis tikai pagriezt ķermeņa augšdaļu.

Bieži vien kopēšanas papīra kaste vai kāds cits smagums birojā atrodas uz grīdas. Lai to paceltu, notupies uz viena ceļa, uzcel priekšmetu uz otra ceļa, piespied to ķermenim un tikai tad cel.


Novēršot klasiskās kļūdas smagu priekšmetu nešanā un pārvietošanā, Tu palīdzi savai mugurai. Lai šīs darbības kļūst par neatņemamu tavas biroja dzīves ikdienu tāpat, kā ikdiena ir kopēšanas papīra nešana. Atceries parūpēties par sevi arī mājas apstākļos, kur arī smagu priekšmetu pārvietošana nav nekāds retums.


Tava mugura būs Tev pateicīga!