Latvijas Dzīļu Atklājēji

Ieteikt
 7

DZĪĻU ATKLĀJĒJU KOMANDA

Inga

Šobrīd studēju LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes vides zinātnes doktorantūrā un izstrādāju promocijas darbu par pazemes ūdeņu ķīmisko sastāvu Latvijā. Mana profesionālā interese saistīta ar hidroģeoloģiju un citu zemes dzīļu noslēpumu izzināšanu.

Es priecājas par jebkuru iespēju izrauties ģeologa cienīgos lauku , kur varu atklāt vēl nezināmo. Atpūtas brīžos es izbaudu brīvdabas festivālus un spēcīgu mūziku, jūsmoju gan par kino klasiku, gan jaunākajiem fantastikas šedevriem. Ar zinātni iepazinos vidusskolas laikā, kad kopā citiem interesentiem dibinājām arī rokgrupu. Tuvākajā laikā ceru atkal noķert iedvesmu aiz astes.

Es labprāt dotos eksotiskos ceļojumos un sapņoju kaut reizi dzīvē piedalīties tornado medībās Amerikas vidienē. Ja man būtu jāizvēlas cita profesija, tā noteikti būtu mūzika un mediju telpa. Bet bērnībā es sapņoju kļūt par labāko pankūku cepēju pasaulē. Runāju es daudz, daru vairāk, bet neciešu gaidīšanu un karstumu.


Jānis

Esmu ieguvis ģeoloģijas maģistra grādu LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātē, pētot tēmu par jūras ūdens intrūzijām pazemes ūdeņos. Šobrīd aktīvi turpinu darboties zinātnē un plānoju uzsākt studijas doktorantūrā. Esmu specializējies hidroģeoloģijā, bet arī citas ģeoloģijas apakšnozares man nav svešas.

Ikdienā es pārvietojas ar divriteni, jo uzskatu, ka tas ir visērtākais veids, kā nokļūt jebkur. Brīvajos brīžos es labprāt skrienu, bet līdz šim neesmu piedalījies skriešanas maratonos, ko plānoju labot tuvākajā laikā. Piedalījos Deju svētkos pagājušajā vasarā. Man patīk apceļot pasauli – pagaidām iespaidīgākais brauciens ir bijis uz Kamčatku, kas spilgti palicis atmiņā ar kāpšanu vulkānos, kalnu upju šķērsošanu un pirmatnējo, unikālo dabu.

Brīvajos brīžos dodos pārgājienos tepat Latvijā, jo arī dzimtā puse sagādā piedzīvojumus. Bieži apmeklēju muzikālus pasākumus, kuros var klausīties kvalitatīvu mūziku un izbaudīt atmosfēru. Visvairāk mani aizrauj dabas izzināšana un zinātne, ko novēlu atklāt katram!


Karlīna

Ģeogrāfija ir mana aizraušanās jau kopš bērnības. Arī ģeoloģija man šķiet interesanta, tā palīdz iegūt daudz vairāk atbilžu par mūsu planētu, un ir aizraujoši analizēt to, kā zemes dzīlēs esošais ietekmē to, kas ir redzams mums apkārt.

Manī mīt mūžīgais ceļotājs, kas grib redzēt gan pasakainus dabas skatus, gan dažādas pilsētas un muzejus, gan uzkāpt augstākajā kalnā. Tāpēc ceru aizbraukt uz Gruziju, Nepālu, citām kalnu valstīm. Tomēr man vislielāko prieku ceļošanā sagādā jauna vide un jauni cilvēki, iespēja pielietot svešvalodu prasmes: protu runāt angliski, franciski, vāciski, nesen sāku mācīties arī itāļu valodu. Katra jauna valoda man ir kā piedzīvojums.

Savu dzīvi nevaru iedomāties arī bez mūzikas, jo ne tikai klausos dažādu laikmetu un žanru mūziku, bet arī dziedu. Vēl mani interesē māksla un literatūra, un vēsture, un riteņbraukšana līdz nogurumam. Es tiecos redzēt un uzzināt pēc iespējas vairāk par Latviju un pasauli.