Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2013

Atdodiet veco... 81

Katras izmaiņas portālā daļa mūsu mīļo lietotāju uztver gluži kā saimniece jaunu pannu – atdodiet veco, uz šīs taču neko nevar uzcept! Paiet laiks - teflona pārklājums, sarkanais indikators un ērtais rokturis ir izkausējuši ledu – vecā panna ieguļ aizvien dziļāk plauktā un drīz ir pavisam aizmirsta.

Jaunie draugu profili, jāatzīst, izraisīja ievērojami mazāk diskusiju un dusmu vēstuļu nekā mēdz būt parasti, ieviešot tik nopietnas izmaiņas. Tomēr netrūka arī tradicionālo „atdodiet vecos” izsaukumu. Aptauja, ko veicām liecināja, ka ceturtdaļa portāla lietotāju ir neapmierināti ar jaunu izskatu un izkārtojumu. Kāpēc profili bija jāmaina un kāpēc vispār mainās portāls? Līdzīgi kā mainās tendences autobūvē, kurpju vai peldkostīmu modē, mainās arī pasaules izpratne par interneta dizainu, ienāk svaigas vēsmas, veidojas jaunas tendences. 

Kāpēc jauni?

Par jauno profilu koncepciju stāsta draugiem.lv projektu vadītājs Kaspars Kaļķis: ”Mūsu mērķis jaunajos profilos bija izcelt svarīgāko informāciju par profila īpašnieku. Vienā blokā apkopots viss –ienākot jūs redzat, ka viņam ir galerijas, dienasgrāmata, cik draugu, kāds attiecību statuss... Turpat redzami arī kopīgie draugi, bet vēl atsevišķā blokā izcelti tie drauga draugi, kurus jūs visticamāk pazīstat. Pēc lietotāju ieteikumiem atjaunojām arī jaunāko draugu bloku. Mēs vēl esam ceļā uz perfektu profilu, uzklausām lietotāju ieteikumus un turpināsim tos pilnveidot, bet pats galvenais ir sasniegts – profils izskatās daudz modernāks un, mūsuprāt, arī pārskatāmāks.”

Viltus aptauja

Saņemot pirmās negatīvās atsauksmes (tie, kam patīk, parasti klusē), izveidojām aptauju, lai saprastu, cik liels ir to cilvēku skaits, kuriem nu nemaz nepatīk jaunie profili. Aptaujas rezultāti liecināja, ka pavisam neapmierināti ir 27 % portāla lietotāju. No vienas puses – mazliet vairāk kā ceturtdaļa vai gandrīz trešdaļa.

No otras - mums būtu svarīgi saprast, cik liela daļa ir tādu, kas ir vienkārši neapmierināti ar visu jauno, pat neiedziļinoties tā būtībā. Lai to uzzinātu, pēc pāris nedēļām veicām vēl vienu aptauju ar nelielu „āķi” – uzdevām identisku jautājumu, ar gandrīz identiskiem atbilžu variantiem, tikai par sadaļu, kas kādu laiku nav mainīta – par draugiem.lv sākumlapu. Rezultāts bija pārsteidzošs – ar neizmainīto „jauno lapu” neapmierināto bija pat mazliet vairāk – 27,8%, bet tikai 19, 3% atzina, ka neredz nekādas izmaiņas.

31 cilvēkam patīk

Vairāk