Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Oktobris, 2013

Kuba draugu acīm 12

Divas reizes nedēļā tikai draugiem.lv būs iespēja skatīties latvieša Mārča Pļaviņa veidotu filmu sēriju par eksotisko valsti Kubu “Acis Kubā”. 

Šā gada sākumā kā Latvijā, tā arī daudzviet citur pasaulē tika izsludināts vēl nebijis starptautisks konkurss – darbinieka meklējumi Labākajam darbam pasaulē jeb ceļojumam apkārt zemeslodei vesela gada garumā, ko nodrošina zīmols Havana Club. Latvijas nacionālajā finālā uzvarēja mūziķis Mārcis Pļaviņš, kurš šā gada maijā viesojās Kubas galvaspilsētā Havanā, lai piedalītos konkursa starptautiskajā finālā un cīnītos par iekārojamo balvu.   

Lai arī uzvaras laurus plūca Kolumbijas pārstāvis, arī Mārcis priekpilni turpināja ceļojumu pa ruma dzimteni Kubu! Turklāt šajā piedzīvojumā Mārcis nedevās pavisam viens – viņa sabiedrotie ceļā bija vēlme izzināt, pamēģināt, iemūžināt un parādīt citiem, kā rezultātā ir tapis pirmais dokumentālais raidījums sociālā tīkla Draugiem.lv vēsturē „Acis Kubā”. 

Mārcis katras raidījuma sērijas ievadā saka, ka ir „ieradies Kubā, lai izbaudītu šo eksotisko zemi!”, turklāt vēlas, lai Karību salas dzīvesstilu un ikdienu iepazīst arī ikviens no skatītājiem Latvijā. Desmit „Acis Kubā” sērijas iepazīstina ne vien ar pasaulē labākajiem cigāriem un seniem amerikāņu auto ik uz stūra, bet arī ar Havanas unikalitāti un dabas nepieradināto būtību. Turklāt visa iepriekš nosauktā kontekstā ir jāmin mijiedarbība ar allaž smaidīgajiem, pozitīvajiem un karstasinīgajiem Kubas ļaudīm.  

Spied uz attēla un skaties piedzīvojumu seriālu

Piedzīvojumu meklētājs Mārcis Kubā kopumā pavadīja mēnesi un šajā laikā iepazina daudzas un dažādas šīs valsts iezīmes, cilvēkus, emocijas un citus aspektus, bez kuriem visas salas kopskats un eksotiskā sajūtu daudzveidība nebūtu iedomājama. Dokumentālais raidījums „Acis Kubā” tapis sadarbībā ar zīmolu Havana Club un Draugiem.lv atbalstu, turklāt tā ekranizācija pirmo reizi Latvijā tiks nodrošināta sociālajā tīklā.

Turpmāk Mārča izziņas un piedzīvojumu ceļiem varēsim līdzi sekot ik pirmdienu un ceturtdienu, Havana Club lapā portālā Draugiem.lv tiekot izvietotai arvien jaunai desmit minūšu garai raidījuma „Acis Kubā” sērijai. 

66 cilvēkiem patīk

Vairāk