Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūlijs, 2013

Kā pareizi … meklēt papardes ziedu 5

Pirms Līgo svētkiem un Jāņu dienas draugiem.lv izveidoja divus projektus, kas palīdzēja sagatavoties līgošanai – “Kā pareizi svinēt” un “Papardes zieda meklēšana”. 

Sadaļā “Kā pareizi svinēt” tika vienuviet apkopota svarīga informācija – kas ir Līgo svētki, kāds ir Jāņu izdzīvošanas komplekts, apraksti par Jāņu zālēm, kā pīt vainagus, kas jāievēro, lai būtu drošībā, Līgo dziesmu izlase, kā arī atgādinājums apsveikt jubilārus un sveicieni no Jāņa Skuteļa un Latvijas Sieviešu basketbola līgas. 

“Skaidrs, ka Skutelis ir viens no populārākajiem Latvijas Jāņiem, bet mēs ilgi lauzījām galvas, kura tad varētu būt tā Līga, kas apsveic Jāņus. Apjautājam draugus, paziņas un vairāki no viņiem teica, ka tā noteikti ir Latvijas Sieviešu basketbola līga,” projekta vadītāja Laima Lībere atceras apsveikumu filmēšanas priekšdarbus. 

Kā tapa apsveikums no Latvijas populārākās līgas 

Ar nelielu humora devu, bet tomēr nopietni šogad draugiem.lv izveidoja arī sociālās kampaņas “Samīļo Līgas un Jāņus vārda dienā” videoklipu. “Mums uzņēmumā ir 10 Jāņi un viena Līga, un, aptaujājot viņus, noskaidrojās, ka šajos svētkos bieži vien viena daļa piemirst, ka blakus sēž dienas jubilārs, tāpēc arī radās ideja izveidot šādu klipu, lai lieku reizi atgādinātu neaizmirst apsveikt savējos,” stāsta draugiem.lv radošais direktors Guntars Meluškāns. 

Palīgs papardes zieda meklēšanā

Kas būtu Līgo nakts bez papardes zieda meklēšanas, bet tas ir jādara atbildīgi – ar mīļoto cilvēku vai vismaz ar tādu, ar kuru nākotnē var veidot attiecības, tātad saderīgu. Tieši tāpēc otrs projekts “Papardes zieda meklēšana” bija izstrādāts, lai līgotāji atrastu iespējami sev līdzīgāk domājošu otro pusīti. Katram spēles dalībniekam bija jāaizpilda neliela anketa par sevi un tad attiecīgi viņš redzēja potenciālos sabiedrotos papardes zieda meklēšanā un varēja izvēlēties sev tīkamāko. Ikreiz, kad kādu izvēlējās, laimīgais saņēma ziņu savā profilā un varēja aplūkot kam tad viņš ir iepaticies. Lai atbildētu simpātijām, bija iespēja potenciālajai otrai pusītei uzrakstīt kādu mīļu vēstulīti vai nosūtīt dāvaniņu. 

“Šiem svētkiem mēs gatavojāmies ilgi – jau marta vidū, cienājoties ar sieru un kvasu mūsu viszaļākajā apspriežu telpā, domājām, ka jāizdara viss, lai pēc iespējas vairāk cilvēkiem tas sagādātu prieku. Manuprāt, mums izdevās,” rezumē projekta vadītāja Laima Lībere.

Ieraksti komentāros kā Tev patika projekti. 

19 cilvēkiem patīk

Vairāk