Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2013

Godīgi, iedvesmojoši, radoši, globāli... 8

Gada noslēgumā visi atskatās un atskaitās paši sev par paveikto šajā laikā. To darām arī mēs. Lai iztiktu bez banālajiem – gads bija raibs kā dzeņa vēders, tas bija izaicinājumu, pārbaudījumu, uzvaru u.t.t. gads, mēs uzreiz ķeramies pie lietas. Šogad draugiem.lv grupas uzņēmumiem bija uzdevums – piedāvāt gada laikā paveiktos darbus kā kandidātus astoņās nominācijās, kuras balstītas uz mūsu vērtībām. Šāda sistēma, iespējams, pilnībā neataino gada svarīgākos sasniegumus, tomēr sniedz ieskatu mūsu „virtuvē”. Tātad gada atskaites vietā mēs jums pastāstīsim par iekšējā balsojuma uzvarētājiem. Foto no sumināšanas ceremonijas.

Draudzīgākais projekts: Text2Reach, Vendon un Istabai tradicionālās brokastis

Draudzīgie brokastotāji

Kolēģis nav tikai blakus skrūvīte mehānismā, kurā Tu pats esi sīka detaļa, kolēģis ir viens no svarīgākajiem cilvēkiem Tavā dzīvē, ar kuru kopā Tu pavadi ievērojamu dzīves daļu. Ir svarīgi, lai jūsu attiecības būtu balstītas uz savstarpēju uzticēšanos un, iespējams, pat draudzību. Lai šādas attiecības veidotos, būtiski ir labi iepazīt vienam otru. Tieši ar šādu nolūku trīs no mūsu grupas uzņēmumiem uzsākuši tradīciju reizi divās nedēļās rīkot kopīgas brokastis, kurās cienā viens otru ar pašu gatavotiem gardumiem un var parunāt par vienkāršām, ar darbu nesaistītām lietām. Ļoti vienkāršs, bet satuvinošs un arī draudzīgs „projekts”.

Radošākais projekts: Pērkam Kopā 2 gadu jubilejas spēle

Pērkam Kopā radošie vampīriņi.

Oranžērijā mēs jau stāstījām par šo pasākumu. Īsumā tā būtība bija sekojoša. Pērkam Kopā klienti sacentās pilsētas orientēšanās sacensībās, kurās bija jāatrod vairāki uzņēmumi, kas piedāvā savus pakalpojumus mūsu kolektīvās iepirkšanās portālā. Tas viss izvērtās par īstu sacensību, kas ilga vairākas dienas un uz noslēguma pasākumu, kurā uzvarētājs balvā saņēma ceļojumu, pulcēja vairākus simtus dalībnieku. Piekrītiet, ka visnotaļ oriģināls un aizraujošs veids, kā kopā ar saviem klientiem atzīmēt jubileju.

Aizrautīgākais projekts: Vilku brauciens

Vilku brauciena aizrautīgā komanda

Vilku brauciens ir kodētais nosaukums vienai no mūsu iemīļotajām uzņēmuma tradīcijām. Sākotnēji tas bija ieplānots kā virtuālās pasaules kareivju izbrauciens ārpus civilizācijas, kur bez datoriem, mobilajiem telefoniem un citiem civilizācijas atribūtiem notiek kolektīva saliedēšanās, iepazīstot vienam otru ekstrēmā situācijā.Šobrīd Vilku brauciens bez modernajām ierīcēm vairs nevar iztikt. Lai nokļūtu galapunktā, ir jāiziet virkne pārbaudījumu, jāatrod kontrolpunkti, kuros paslēptas īpašās norādes... Īpaši izstrādātas mobilās aplikācijas palīdz komandām orientēties ceļos un bezceļos, sekot to gaitām no komandpunkta un pēc tam analizēt paveikto. Aizrautīgi un aizraujoši.

Iedvesmojam: draugiem.lv - labākā darba vieta pasaulē

Santa - viņas darbs ir atrast labākos un rūpēties par viņu labsajūtu.

Lai arī šī projekta pieteikums skan mazliet vīzdegunīgi, tomēr tas ir atbilstoši mūsu filosofijai - jo augstāki ir mērķi, jo vairāk virsotņu ceļā uz tiem var sasniegt. Kāpēc iedvesmojoši? Šim projektam ir divas pamata sastāvdaļas – izcilu daba apstākļu nodrošināšana darbiniekiem un vēstījums sabiedrībai par kvalitatīvu darba vidi kā fundamentālu sastāvdaļu kvalitatīvam darba procesam. Mēs visi zinām, kā pat lieli un cienījami uzņēmumi mēdz šo sastāvdaļu uzskatīt par nebūtisku un vēlamies mainīt šo attieksmi. Šim projektam ir vēl kāda praktiska funkcija – mēs nepārtraukti meklējam labākos speciālistus visdažādākajās jomās. Stāstot par sevi, mēs stāstam to tieši jums – mēs meklējam labākos, tāpēc esam radījuši iedvesmojošu un motivējošu darba vidi.

Domā globāli: Vendon iekaro Eiropu

Vendon neražo robotus, bet gan iekārtas vending aparātiem.

Arī par Vendon mēs jau esam stāstījuši Oranžērijā. Varam vien piebilst, ka divu gadu darbs iepazīstot un veidojot kontaktus ar ļoti specifiskas, bet gana plašas nozares svarīgākajiem spēlētājiem, sāk atpelnīties pirmo nopietno līgumu veidā. Tagad Eiropas vending automātu tirgū vairs neatrast cilvēku, kas nezina, kas ir Latvijas uzņēmums - Vendon. Tas ir patiešām iedvesmojošs stāsts visiem, kas vēlas iekarot globālo tirgu. Pašu izgudrota, uzbūvēta un Latvijā ražota telemetrijas sistēma drīz apkalpos sīklietu un dzērienu aparātus visā Eiropā. Mēs ar viņiem lepojamies.

Atvērti zināšanām: Istabai.lv – „galvas pakļaušana”

Rūdis un citi galvas pakļāvēji.

Šajā gadījumā pakļautās galvas ir vairākas – gan pašu, gan arī radiatora galva, kurai bija jāiemāca ļoti daudz gudrību. Gudrā radiatora galva darbojas bez vadiem, tā zina, kāda ir jūsu iecienītā istabas temperatūra, iegaumē jūsu ieradumus, lai zinātu, kad strādāt un, kad atpūsties, ieslēdzas tiklīdz istabā ienāk cilvēks, ir viegli regulējama ar mobilā telefona vai datora palīdzību un ietaupa vismaz 30 % no patērētās siltuma enerģijas. Lai viņai to visu iemācītu, vajadzīga ne vien gudra, bet arī zināšanām atvērta komanda.

Par eksperimentiem: Virtuālā Swedbank filiāle

Gatavi jauniem eksperimentiem

Eiropā tādas nav nevienas, bet pasaules mērogā zināma vien kāda banka Austrālijā, kas arī atvēruši savu filiāli sociālajā tīklā. Tātad šaubu nav – tas ir eksperiments. Tiesa gan visnotaļ pragmatisks, jo tā pamatā ir vēss aprēķins – bankas filiālei jābūt tur, kur ir klients. Tāpat kā lielveikalos, arī portālā draugiem.lv ikdienā uzturas tik daudz bankas klientu, ka neievērot viņus būtu pagalam dīvaini.

Godīgums: Akvārijs, jeb draugiem.lv grupas finanšu daļa

Akvārijā dzīvo ne vien godīgi, bet arī skaisti ļaudis

Finansisti neveido savus projektus, bet piedalās visos, tāpēc pieteica paši sevi kā projektu. Ievērojiet, ka šis bija iekšējais balsojums, turklāt anonīms. Ja uzņēmuma darbinieki par gada godīgāko projektu atzīst finansistu, grāmatvežu un juristu darbu, esiet droši, ka viņi strādā godīgā uzņēmumā. Akvārijs tāpēc, ka ikdienā viņas un viņi sēž smukā stikla būrītī, kas iesaukts par akvāriju.

13 cilvēkiem patīk

Vairāk