Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Aprīlis, 2016

Nāc studēt mobilo aplikāciju izstrādi 28

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Cēsu filiāle ceturtdien, 7.aprīlī, aicina uz Atvērto durvju dienu. Tajā skolēni, vecāki, skolotāji un citi interesenti varēs uzzināt vairāk par inženierzinātņu studijām RTU Cēsu filiālē, tostarp par jauno studiju programmu «Datorsistēmas»,  kurā studentiem būs iespēja  sadarbībā ar Draugiem Grupu apgūt arī mobilo aplikāciju izstrādi, kā arī apskatīt jauno Mācību un prototipēšanas laboratoriju.
Atvērto durvju diena notiks no plkst. 14 līdz 16 filiālē, Cēsīs, Piebalgas ielā 3.  Skolēni varēs iegūt detalizētu informāciju par filiālē piedāvātajām studiju programmām, iestāšanās noteikumiem un stipendijām. Pirmo reizi interesentiem tiks prezentēta arī jaunā studiju programma «Datorsistēmas», kas tiks realizēta sadarbībā ar Draugiem Grupu. Uzņēmums studentiem piedāvās gan prakses vietas, gan vairākas vieslekcijas par nozares aktualitātēm. Studiju programma sagatavos programmētājus, un ir veidota uz jau esošās RTU studiju programmas «Datorsistēmas» pamata ar specializāciju mobilo aplikāciju izstrādē.
Pasākumā tiks atklāta arī jaunā Mācību un prototipēšanas laboratorija, kas izveidota, lai sekmētu gan RTU Cēsu filiāles studentu, gan Cēsu novada un Vidzemes reģiona skolēnu un citu interesentu praktiskās iemaņas elektroiekārtu un dizaina paraugu prototipēšanā. Laboratorijas aprīkojums iegādāts, pateicoties Cēsu pašvaldības finansiālajam atbalstam.

Pasākumā interesenti varēs uzzināt arī par daudzveidīgajām iespējām, ko paver inženierzinātņu studiju programmas RTU Cēsu filiālē, un absolventu perspektīvām globālajā darba tirgū. RTU vadošais pētnieks un RTU Cēsu filiāles direktors Alvis Sokolovs stāstīs par energosistēmas nozari un tās perspektīvām, RTU pētnieks Mārcis Priedītis – par pieredzi, darbojoties pasaulē unikālajā līdzstrāvas elektroapgādes sistēmas projektā. RTU Cēsu filiāles zinātniece un lektore Laura Dzelzkalēja pastāstīs vairāk par vides zinātnieku izaicinājumiem klimata pārmaiņu laikā. Savukārt studiju virziena «Koka dizains» mācībspēks Mārtiņš Jurciņš, kurš no koka spēj pagatavot ne tikai funkcionālus dizaina priekšmetus, bet arī mūzikas instrumentus, iezīmēs dizainera karjeras iespējas.

Patlaban RTU Cēsu filiālē dienas nodaļā iespējams apgūt studiju programmas: «Vides zinātne», «Uzņēmējdarbība un vadīšana», kā arī «Materiālu tehnoloģija un dizains» ar specializāciju «Koka dizains», dienas nodaļā un neklātienē «Enerģētika un elektrotehnika», «Elektrotehnoloģiju datorvadība». Interesentiem tiek piedāvāti  arī vairāki tālākizglītības kursi. Filiālē iespējams studēt par valsts budžeta līdzekļiem, nepieciešamības gadījumā tiek nodrošināta vieta studentu dienesta viesnīcā. Studijas notiek mazās grupās, līdz ar to iespējama ciešāka sadarbība ar mācībspēkiem.

Seko un uzzni vairāk RTU Cēsu filiāle

63 cilvēkiem patīk

Vairāk