Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2016

Jautā? Mēs atbildam! 0

Portālā darbojas Palīdzības sadaļa, kur katrs var pieteikt kādu savu ķibeli, ziņot par kļūdu portālā vai kādām nekārtībām. Reizēm saņemam vienus un tos pašus jautājumus no vairākiem lietotājiem, kas liek domāt, ka atbilde uz tiem varētu būt interesanta lielākai lietotāju grupai. 
Tāpat, izmantojot šo sadaļu Oranžērijā, katram ir iespēja pajautāt ko tādu, kas nav gluži tehniskas dabas jautājums, kļūdas pieteikums, bet vienkārša cilvēciska ziņkārība par to, kas notiek portālā, kas notiek Draugiem.lv grupā. Nevaram apsolīt, ka ikviens iesūtītais jautājums tiks atbildēts publiski, bet bez atbildes nepaliks gan neviens.

Kāpēc es saņemu vēstules par dažādām spēlēm? Vai ir iespēja no tām atteikties?

  • Atbild draugiem.lv spēļu sadaļas projektu vadītājs Jānis Bošs: Vēstules par spēlēm ir daļa no pašas spēles – aicināt pievienoties, tikt tālāk spēlē, dabūt kādu bonusiņu, ko var sadarbībā ar citiem spēlētājiem.  Līdzīgi kā kapteinis tautas bumbā dodas laukumā, kad visi pārējie savas dzīvības zaudējuši vai spēlē Katana var otram palūgt trūkstošos materiālus mājas celšanai. 

Vēstules par spēli var saņemt tikai tad, ja Tu šajā spēlē esi “reģistrējies” jeb esi uzsācis to spēlēt. Ja saņem vēstules no spēles, kuru  nespēlē, Tev vienkārši jāapmeklē spēles profils un kreisajā pusē jāuzspiež uz pogas “Atteikties no šīs aplikācijas”. 

Bet ko darīt, ja spēli vēlaties spēlēt, bet negribat saņemt vēstules? Svarīgi atcerēties, ka spēles vēstules nevar nosūtīt automātiski. Visas vēstules, kuras jūs saņemat par spēli no kāda drauga – šis draugs arī ir apstiprinājis jeb spēles ietvaros nospiedis “Sūtīt”, tāpēc vienkāršākais veids, kā nesaņemt tik daudz vēstuļu par kādu spēli, ir mūžīgi efektīvā metode – cilvēcīgi palūgt savam draugam, lai vairāk tās nesūta tik daudz.

Beigu beigās, ja vien nesaņem šīs vēstules vairākus simtus, tad neuztver to pārāk jūtīgi, tā ir tikai vēstule – ir interesanti, iesaisties spēlē, bet, ja nav – vienkārši izdzēs un aizmirsti par to!

Vai ir kāds pakalpojums vai sadaļa, ko esat izveidojuši pēc lietotāju ieteikumiem? Un vai ir nozīme sūtīt savus ieteikumus vai idejas? Vai tas tiek ņemts vērā?

  • Atbild draugiem.lv radošais direktors Guntars MeluškānsIeteikumus sūtīt noteikti ir vērts. Tos visus apkopo mūsu administratori un iesniedz portāla radošajai komandai. Pamatā gan tie ir ieteikumi jau esošo sadaļu uzlabošanai un daudzi no tiem ir realizēti. Tipisks piemērs – vēstules. Mēs tās pārbūvējām, ņemot vērā aktuālākās pasaules tendences, ieviesām virkni uzlabojumu, bet cilvēkiem neiepatikās, saņēmām daudz sūdzību. Mēs visas tās apkopojām un no jauna izveidojām šo sadaļu, bet jau balstoties uz cilvēku ieteikumiem. Tad izveidojām „laboratoriju”, kurā aicinājām iesaistīties aktīvos portāla lietotājus un kopā ar viņiem slīpējām jauno produktu. Tā rezultātā ieguvām lietotājiem draudzīgas vēstules un sūdzību straume norima. Šobrīd neviens jauns portāla pakalpojums, ja neskaita akciju projektus, netiek veidots bez lietotāju iesaistes. Domājot jaunos projektus, veicam aptaujas, lai noskaidrotu, kurš no tiem šķiet visaktuālākais. Jaunākā sadaļa  Šodien tapa, jo uzvarēja šādā balsojumā. Esam arī aicinājuši cilvēkus pie mums, lai saprastu, kas uztrauc, interesē un pietrūkst. Varu droši teikt, ka draugiem.lv top roku rokā ar lietotājiem.

18 cilvēkiem patīk

Vairāk