Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Janvāris, 2013

Jaunie TV talanti intervē draugus 8

Žurnālisti no Latvijas vadošajiem medijiem draugiem.lv birojā viesojas bieži, lai pastāstītu sabiedrībai, kas notiek lielākajā Latvijas sociālajā medijā, kā arī tā paspārnē radītajos uzņēmumos.  

Interviju gatavojas sniegt Renārs Astra, PerkamKopa.lv piedāvājumu vadītājs

Kādā decembra nedēļā pie mums viesojās īpaši mediju pārstāvji – Diena.lv veidotā TV projekta Hugo.Tv konkursa Meklējam TV talantu pusfinālisti. Viņu uzdevums bija vienkāršs un tai pat laikā sarežģīts – 10 minūšu intervijā jāizzina kāds no tikko satiktajiem DraugiemGroup.com darbiniekiem. Intervētājs varēja izvēlēties tēmu, jautājumus un sarunas norises stilu, intervējamie tikai atbildēja uz jautājumiem un tā veidojās interesantas sarunas. “Studiju laikā darbojos KiviTV, tāpēc man bija īpaši interesanti piedalīties intervijā. Uz jautājumiem atbildēju godīgi un necentos konkursantu iegāzt," interviju ar smaidu atceras PerkamKopa.lv piedāvājumu projektu vadītājs Renārs Astra.

 

Par savu darbu stāsta Alvis Rozenbergs, draugiem.lv mākslinieks

“Pirms vairākiem gadiem piedalījos pirmās Latvijas interneta televīzijas Diena.Tv izveidē. Toreiz mums nebija nekādu zināšanu, nebija kam paprasīt padomu Latvijā, mēs braucām mācīties uz Zviedrijas mediju koncernu Expressen TV, tāpēc dalīties ar savām zināšanām ar Latvijas jaunajiem talantiem uzskatīju par savu pienākumu," stāsta draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, kurš bija viens no konkursa žūrijas locekļiem. Jānis Oranžērijai stāsta, ka jūtas gandarīts par tām 12 stundām, ko pavadīja klausoties intervijas, jo guvis pārliecību, ka Latvijā aug jaunie domburi, jaunalksnes un krauzes. “Lai gan jaunajiem žurnālistiem gāja dažādi, vislielākais prieks man ir par saviem kolēģiem, kuri visi kā viens kameras priekšā izturējās profesionāli un ļoti labi atbildēja uz visiem jautājumiem," rezumē Jānis. “Sākumā domāju, ka tas būs viegli, bet, kad sākās intervija, sapratu, ka neesmu runājis ar žurnālistiem vairākus gadus, tāpēc bija jāiespringst, bet rezultāts, manuprāt, bija labs”, stāsta draugiem.lv mākslinieks Alvis Rozenbergs.


Nobalso par savu pusfinālistu

Konkursa Meklējam TV talantus! žūrijas sastāvā ir SIA Dienas mediji galvenais redaktors Guntis Bojārs, portāla Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne-Laķe, izdevniecības Dienas žurnāli valdes priekšsēdētāja Inga Gorbunova, portāla Draugiem.lv runasvīrs Jānis Palkavnieks, žurnālists Kārlis Streips, mediju eksperte Anda Rožukalne, biznesa augstskolas Turība Sabiedrisko attiecību fakultātes dekāns asoc. profesors Andris Pētersons un TV izklaides raidījumu vadītāja Liene Bērziņa.

Rekordlielais konkursa Meklējam TV talantus dalībnieku skaits jau bija izbaudījuši Diena redakcijas vidi, tāpēc, lai būtu interesantāk, nolēmām to darīt citur un ar citiem cilvēkiem. Paldies mūsu draugiem no draugiem.lv, kuri uzreiz piekrita mūsu piedāvājumam. Eksperiments izdevās – bija interesanti vērot kā jaunie talanti tiek galā ar uzdevumu un, kā draugiem.lv darbinieki jūtas pārsteidzoši droši kameras priekšā, dažkārt drošāki par konkursantiem. Cerams, ka intervijas divu dienu garumā paspilgtināja arī draugiem.lv darbinieku ikdienu– Diena.lv galvenā redaktore Zita Lazdāne-Laķe

Dalībnieku atsaucība laikraksta Diena un portāla Diena.lv sadarbībā ar Draugiem.lv un biznesa augstskolu Turība izsludinātā konkursa Meklējam TV talantus! pirmajā kārtā bija ievērojama, tajā pieteicās vairāk nekā 600 visdažādākā vecuma interesentu, starp kuriem bija gan studenti, gan skolēni, gan sevi jau apliecinājuši radošo profesiju pārstāvji un pat lielu uzņēmumu biznesa struktūrvienību vadītāji.

15 cilvēkiem patīk

Vairāk