Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2014

Sociālajos tīklos pat bioloģijas kabineta ūdens krāns 1

“Mūsu skolā konts sociālajos tīklos tagad ir it visam, pat bioloģijas kabineta ūdens krānam”, tā priecīgā satraukumā skolēni rakstīja tīklos janvārī, kad skolotāji mācībās aktīvi sāka lietot sociālos tīklus. 

Draugiem.lv viņi iesaistīja skolēnus domu biedru grupās par mācībām un klases dzīvi, Tviterī viņi mācīja “Mērnieku laikus” un kopā ar skolēniem simulēja valdības veidošanu, fizikas stundās viņi tiešsaistē pētīja kosmosu, bet matemātikā – zīmēja trapeces. Un daudz ko citu. 

Jautāsiet, kas notika? Janvārī 30 Latvijas skolās notika digitālas pārmaiņas, jo 120 šo skolu skolotāji un direktori sāka mācības bezmaksas digitālajā mācību programmā “Samsung Skola nākotnei”. Tā bija nepieciešama, jo skolēnu sasniegumus un viņu interesi mācīties šodien vairāk nekā jebkad agrāk ietekmē skolotāju digitālās prasmes un radoša pieeja mācībām. No skolā apgūtā ir atkarīgas jauniešu iespējas konkurēt šajā digitālajā laikmetā un svarīgākais – strādāt savā sapņu darbā nākotnē! 

Tieši tāpēc Samsung izveidoja programmu, kurā piecus mēnešus skolotāji varēja apgūt aktuālākos digitālos rīkus mācībām. Skolotāju uzdevums arī bija izveidot digitālos pārmaiņu projektus savām skolām, kas veicinātu skolēnu sasniegumus. 22. maijā programmas lielajā finālā, uz kuru bija sabraukuši aptuveni 200 cilvēki no visas Latvijas, tika prezentēti 10 pārliecinošākie projekti. Programmā uzvarēja Rīgas 6. vidusskola, radot ilgtspējīgāko pārmaiņu projektu, par to saņemot 10 000 eiro jaunākajām Samsung tehnoloģijām. Tāpat 10 000 eiro digitālajai klasei saņēma Dobeles Valsts ģimnāzija, kas citu skolu vidū izcēlās ar īpašu radošumu un motivāciju, un Zemgales vidusskola – par izciliem sasniegumiem mācībās un mērķiem ar tehnoloģijām atbalstīt skolēnus ar īpašām vajadzībām. 

Visu mācību laiku skolotāji un skolēni no visas Latvijas tikās arī draugiem.lv īpaši izveidotā lapā “Skola nākotnei”. Tajā varēja un joprojām var pildīt digitālus uzdevumus 11 mācību priekšmetos, iesaistīties diskusijās par mūsdienīgu skolu un izsekot skolotājiem ar foto un video palīdzību. 

Draugiem.lv komanda arī cītīgi sekoja līdzi skolotāju sasniegumiem un visvairāk iedvesmojās no Talsu 2. vidusskolas komandas, kurā cīnījās Liene Katlapa, Līga Balga, Daina Iesalniece, Elga Vērdiņa un treneris Oskars Kaulēns. Tagad talseniekiem par projekta „Radi pats savu interaktīvo muzeja arhīvu” sekmīgu izveidi ir mūža caurlaide draugiem.lv birojā ar iespēju gūt zināšanas no mūsu labākajiem speciālistiem.

Noskaties "Skola nākotnei" video dienasgrāmatu

5 cilvēkiem patīk