Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2016

Ceļo uz Malaiziju 12

Malaizija ir pasakaina zeme – mazas saliņas, kuras apskalo silta jūra, kristāldzidrajā ūdenī plunčājas delfīni, pludmales smiltis ir baltas un tīras, bet vietējie iedzīvotāji no sirds rūpējas par tavu labsajūtu. 

Tagad arī Tu vari turp doties, jo draugiem.lv ir sākusies spēle – Ceļojums uz Malaiziju, kuras galvenā balva ir lidojums uz Malaiziju, dzīvošana 4 zvaigžņu viesnīcā ar brokastīm un gida pakalpojumiem divām personām. Šāds prieciņš jums izmaksātu 4200 eiro, ja vien draugiem.lv to nebūtu iespēja laimēt, vienkārši piedaloties spēlē.

Spēles būtība ir vienkārša – jums jāmeklē puzles gabaliņi un jāsaliek tie skaistā bilžu albumā. Spēlei ir divas daļas – bezmaksas spēle, kurā var laimēt daudzas mazas, skaistas balviņas, un lielās balvas spēle, kurā ir neliela maksa, bet liela balva – ceļojums uz Malaiziju. Spēle ilgs divus mēnešus. Katra savāktā puzlīte palielinās iespēju laimēt, kā arī sniegs ieskatu burvīgajās atpūtas iespējās tālajā zemē.

Kāpēc braukt uz Malaiziju?

Ceļojumu bukletos par Malaiziju var atrast daudz jauku un cildinošu vārdu, gluži tāpat kā par jebkuru citu vietu, ko aģentūras piedāvā apmeklēt. Daudz drošāks informācijas avots ir cilvēki, kas paši pabijuši konkrētajā valstī. Draugiem.lv ceļojumu sadaļā var atrast daudzus skaistus aprakstus par šo valsti. To iesaka apmeklēt tiem, kas mīl Āzijas eksotiku, bet vienlaikus arī komfortu un drošības sajūtu. Tajā droši var apmeklēt vietējos krodziņus, un, ja mazliet novirzās no tūristu takām, cenas ir patīkami draudzīgas. 

Daudz drošāks informācijas avots ir cilvēki, kas paši pabijuši konkrētajā valstī
Makšķerēšana, niršana un sarunas ar delfīniem pieejamas ūdens atrakciju cienītājiem, pastaigas džungļos, izjādes ar ziloņiem un Āzijas kultūras baudījums gaida uz sauszemes. Ja tam visam pievieno lielisku virtuvi un pārsteidzoši skaistas pludmales, mēs iegūstam, iespējams, skaistāko mūža piedzīvojumu. Lūk, daži fragmenti no draugiem.lv ceļojumu dienasgrāmatām – iedvesmai.
Paradīze, ko vārdos neiespējami ietvert

Ilze: "Nespēju apslāpēt savu smaidu un sajūsmu, ieraugot baltās smiltis un fantastisko pludmali, kur esam piestājuši. Šeit pavisam noteikti ir cita pasaule. Laiks ir apstājies, un par realitāti atgādina vien atmiņas. Paradīze! Citu piemērotu vārdu šai vietai nespēju un nevēlos atrast. Vārdos neiespējami ietvert sajūtas nonākot šajā mazajā pasaulītē. Zils un dzidrs ūdens! Baltās smiltis, kas brīnumainā kārtā nav karstas un nededzina pēdas! Fantastiskas koka mājeles uz kājām krasta malā. Vientuļa laivele smiltīs, tāpat kā vientuļš koka krēsls, ko kāds tur nez kāpēc aizstiepis. Viss tik sirreālistiski, un prātā nāk Dalī zīmējumi."

Iedomājieties, mums bija iespēja barot Rajas

Ligita: "Tomēr visvairāk man patika Mangrovju tūre, ar palielu laivu mūs izvadāja gar milzīgām mangrovju audzēm Kilim Geoforest parkā - 1309 hektāru, kuras izkārtojušās gar Langgun salas krastiem, pabijām sikspārņu alā, piebraucām pie kādas saliņas, kuras kokos, kā milzu bumbieri karājās aizmiguši sikspārņi, vērojām delfīnu draiskošanos un atdevām visus līdzpaņemtos gardumus draiskajiem pērtiķiem. Neierasta bija arī ērgļu barošana, ar fantastisku precizitāti šie majestātiskie putni zibenīgi satver gaisā mesto cienastu. Priekš mums ļoti neierasta bija zivju barošana Fish fermā, iedomājieties, mums bija iespēja barot Rajas, dažas no tām ir ļoti draudzīgas, es paņemu rokā zivju gabaliņus un Raja visu roku iesūc mutē, iespaidīgi. Nokāpuši lejā uzreiz ieraudzījām TO – ideālo pludmali!"

Ūdens bija tik dzidrs, ka praktiski nebija redzams

Andris: "Nebija jau liela, kādi 10 x 3 metri, ieslēpusies starp klintīm un paisuma laikā, iespējams, pilnīgi pazuda zem ūdens. Ūdens bija tik dzidrs, ka praktiski nebija redzams, bet, paskatoties tālāk, tas pieņēma fantastiski zilu nokrāsu."

100 cilvēkiem patīk

Vairāk