Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Augusts, 2015

Vilki, kas saliedē 3

Draugiem.lv grupas viens no jūlija notikumiem bija ikgadējais Vilku brauciens – autoorientēšanās no Rīgas līdz kādam attālākam Latvijas nostūrim, kur darbinieki brauc, pildot dažādus sagatavotos uzdevumus. 

Vairākus gadus šis brauciens tika organizēts, veidojot aplikāciju, kas bija galvenais ceļvedis, taču šogad organizatori izvēlējās pakāpties dažus soļus atpakaļ un atmest lielo tehnoloģiju iesaisti un dot darbiniekiem radošākus uzdevumus, kas lika visiem dalībniekiem ne tikai palauzīt galvas, bet arī izpausties radoši. Bilžu spēle, leģendu meklēšana, video filmēšana – tas viss veda soli pa solim tuvāk finišam un kādai komandai arī tuvāk uzvarai.

Uzņēmuma orientēšanās spēli Vilki organizējam katru gadu, jo, pirmkārt, tā ir tradīcija. Jebkuras tradīcijas un rituāli stiprina un veido uzņēmuma kultūru.

Lai uzņēmums darbotos pietiek jau arī ar ikdienu - darbinieks nāk uz darbu, izpilda savus pienākumus, saņem par to godīgi nopelnīto samaksu un viss, tāpēc rodas jautājums, kāpēc gan vispār rīkot kādus pasākumus kolektīvam arī brīvajā laikā? Lai rastu atbildi uz šo jautājumu, uzrunājām grupas uzņēmumu personāla daļas vadītāju Santu Līci – Krūzi, kura skaidro: “Uzņēmuma orientēšanās spēli Vilki organizējam katru gadu, jo, pirmkārt, tā ir tradīcija. Jebkuras tradīcijas un rituāli stiprina un veido uzņēmuma kultūru. Otrkārt, šāds pasākums ir lielisks komandas saliedēšanās pasākums, jo šādā neformālā gaisotnē ir iespēja iepazīties ar kolēģiem, sadraudzēties. Pasākums tiek organizēts tā, ka tiek izpildīti komandu veidošanās likumsakarības: ir kopīgs mērķis, savstarpēja sacensība, uzdevumi, kas iesaista visu komandu kopīgā to atrisināšanā un, protams, kopīga balva uzvarētājiem. Esam ievērojuši, ka ik gadu pēc šī pasākuma kolēģi satuvinās, jaunie kolēģi ātrāk adaptējas un, iepazīstoties neformālā gaisotnē, var veidoties jaunas projektu komandas, jo kolēģi parāda arī savas citas īpašības un spējas, kas ikdienas darbā var būt nepamanītas.”

Ņemot vērā lielo darbinieku atsaucību, var secināt, ka šāds saliedēšanās pasākums ir ne tikai labs veids vadītājiem kā iepazīt un saliedēt savu kolektīvu, bet arī jauka atpūta pašiem darbiniekiem, kas ik gadu gaida šo braucienu un ar patiesu azartu pilda sarūpētos uzdevumus.
Šogad Vilku brauciens notika vienā no siltākajām vasaras nogalēm, kad saule lutināja un pārbaudīja visu izturību ar +30 grādu karstumu. Pirmais uzdevums visiem bija uzfilmēt nelielu fragmentu no Laura Reinika video klipa dziesmai “Es skrienu”, kas bija kā atslēga uz iespēju saņemt tālākās norādes. Kā izdevās video uzdevums, to vari apskatīt arī Tu, kā arī neliels foto ieskats brauciena norisē. Vilkus mežā šogad nesatikām, tāpēc nākamajā gadā dosimies atkal šajā nelielajā piedzīvojumā. Lai arī Tev notikumiem, smiekliem un piedzīvojumiem bagāta šī vasara!

Noskaties mūsu video uzdevumu

65 cilvēkiem patīk

Vairāk