Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Marts, 2015

Draugiem.lv milzu laboratorija 5

Draugiem.lv galerijas ieguvušas modernāku dizainu un, kā liecina atsauksmes, ātri iepatikušās arī mūsu lietotājiem. Interesants šajā stāstā ir fakts, ka gala risinājuma izveidē piedalījās 10 tūkstoši cilvēku.

Galerijas ir viena no svarīgākajām draugiem.lv sadaļām – tās ikdienā skatās ap 250 tūkstošiem cilvēku, bet mēneša laikā vairāk nekā 600 tūkstoši draugiem.lv lietotāju. Saprotams, ka to pārbūve ir riskants pasākums, jo pārmaiņas ir lielākais ienaidnieks ieradumam. Tomēr laiks nestāv uz vietas un attīstās gan tehnoloģijas, gan arī vizuālie risinājumi. Veco galeriju lielākais trūkums bija nepieciešamība ritināt lapu uz leju, lai redzētu komentārus pie bildes un atzīmēt – Man patīk vai Ieteikt konkrēto galeriju. Otrs mīnuss – šķirot galeriju, kurā ir vairākas dažāda izmēra bildes, tās „lēkāja”. 

Draugiem.lv nav pirmais portāls pasaulē, kuram jārisina līdzīgas problēmas, tāpēc izstrādes gaitā mēs pētījām un analizējām arī globālo portālu pieeju šo problēmu risinājumiem. Tomēr svarīgāks par citu pieredzi mums ir mūsu lietotāju viedoklis, līdz ar to mēs veicām eksperimentu, kuru noteikti turpināsim, veicot nākamās izmaiņas. Ikviens draugiem.lv lietotājs, kurš seko mūsu jaunumu plūsmai, varēja pieteikties par jauno galeriju testētāju. Tā rezultātā izveidojās milzu laboratorija, kurā vairāk kā 10 tūkstoši interesentu pētīja, analizēja un meklēja kļūdas jaunajā galeriju risinājumā. Mēs izveidojām īpašo testa vidi, kas darbojās identiski īstajam draugiem.lv, tajā atšķīrās vienīgi galerijas. Informācijas plūsmu, ko mēs saņēmām no savas „laboratorijas” apstrādāja draugiem.lv administratori un projektu vadītāji. 

Tā tas izskatījās 

Nepieciešamie uzlabojumi tika apkopoti, sadalīti problēmu blokos un pārvēsti jaunā darba uzdevumā. Tas bija mēnesis intensīva darba, kura rezultātu jūs visi redzat savās galerijās. Draugiem.lv administratori atzīst, ka frāze – atdodiet vecās, šoreiz līdz viņiem atnāk ievērojami retāk kā ierasts. Paldies par to visiem laborantiem. Nākamā pieteikšanās jau pavisam drīz un uzdevums būs tikpat sarežģīts. Nenokavē, ja vēlies piedalīties labāka draugiem.lv tapšanā.

24 cilvēkiem patīk

Vairāk