Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2014

Tver mirkli 25

Fotogrāfijas draugiem.lv ir neatņemama un ļoti svarīga sastāvdaļa. Skatoties draugu profilus reizēm jau liekas, ka kāds ir pacenties un savā albumā publicējis daudzus simtus fotogrāfiju, bet, ja iedomājamies, cik fotogrāfiju ir portālā kopumā, tad var izmantot teicienu “mati ceļas stāvus”. 

Iemesli un mērķi, kāpēc cilvēki publicē savas fotogrāfijas ir ļoti dažādi- cits ik uz soļa grib parādīt, kur atrodas, cits atspoguļo svarīgākos dzīves notikumus, bet vēl ir arī tādi, kam fotogrāfija ir dzīvesveids, darbs un draugiem.lv ir iespēja šo savu veikumu parādīt ne tikai saviem draugiem, bet sabiedrībai kā tādai. Kā būtisks izklaides elements fotogrāfija ir arī tiem, kas ikdienā aktīvi piedalās lielākos vai mazākos foto konkursos.

Šajā Oranžērijā gribam pastāstīt par to, kas īpašs notiek ar lietotāju fotogrāfijām portālā šobrīd, jo tā vien šķiet, ka lapas ietvaros tām ir pievērsta lielāka uzmanība kā iepriekš.

National Geographic “Jūsu kadrs”

Ar žurnālu National Geographic jau iepriekš draugiem.lv ir izveidojusies veiksmīga sadarbība un  esam stāstījuši par ceļojumu aprakstu konkursu, kas sadarbībā ar žurnālu norisinājās portālā (te var kaut ko aktīvu likt, kas aizved uz iepriekšējo konkursu). Tagad jauns konkurss, kurā lietotāji var dalīties ar savām skaistākajām ceļojumu fotogrāfijām. Dalīšanas prieks ir konkursa viena labā puse, bet noteikti kā jauka motivācija ar savas bildes iesūtīt ir arī konkursa galvenā balva- pārsteiguma ceļojums divām personām. 

National Geographic pārstāve Linda Liepiņa par šo sadarbību saka: “Ar portāla draugiem.lv atbalstu jau otro mēnesi mūsu jaunā fotokonkursa Jūsu kadrs ietvaros saņemam tūkstošiem vienreizēju fotogrāfiju. Lasītāju atsaucība bija negaidīti liela, bet, protams, ļoti patīkama. Tik daudz skaistu, košu un radošu darbu! Izvēle bija patiesi grūta. Šomēnes apsveicam Andri Vētru, Artūru Martinovu un Ritvaru Štarku ar iekļūšanu leģendārā žurnāla lappusēs. Bet tiem, kas šomēnes neiekļuva žurnālā – konkurss turpinās! Aicinām Jūs piedalīties vēl, pievienot savas skaistās augstas kvalitātes bildes, jo katru mēnesi balsošana sākas no jauna.” Bildes, kas iekļuvušas labāko sarakstā, var aplūkot National Geographic draugiem.lv lapas galerijā. 

Dienas galerija

Ar vēlmi pievērst uzmanību tam, cik ļoti daudz skaistu un kvalitatīvu fotogrāfiju ir portālā, draugiem.lv sākumlapā, kā arī populārāko galeriju sadaļā tiek izvēlētas vairākas Dienas galerijas. Tās ir fotogrāfijas, kuras radījuši gan profesionāli fotogrāfi, gan arī lietotāji, kam fotografēšana ir vienkārši sirdslieta un labi padodas. Fotogrāfs Juris Ross, publicējot bildes draugiem.lv, saskata abpusēji izdevīgu sadarbību: “Ņemot vērā mūsdienu tendences informācijas uztverē internetvidē, dienas galerija neapšaubāmi man ļauj plašākai auditorijai parādīt savas fotogrāfijas, paralēli papildinot draugiem.lv ar kvalitatīvām un skaistām bildēm.”

Daudzi lietotāji ir atzinīgi novērtējuši šo sadaļu un atzinuši, ka agrāk pat nebija pievērsuši uzmanību, cik daudz skaistu bilžu ir portālā, jo vairāk aplūkoja vien savu draugu galerijas. Arī Tu vari pieteikt savas fotogrāfijas dienas galerijai, rakstot administrācijai Palīdzības sadaļā.

Foto ievadlapā

Ja dienas galerijas portāla sākumlapu rotā jau kādu laiku, tad absolūts eksperiments un jaunums bija 28.maijā ievietotā fotogrāfija, ko varēja apskatīt ikviens vēl pirms autorizēšanās profilā. Projekta vadītāja Madara Meiere skaidro: “Portālā ir ļoti daudz kvalitatīvu un skaistu fotogrāfiju, mēs gribam, lai tās tiek pamanītas un novērtētas. Bilde ievadlapā noteikti nebūs katru dienu, tikai reizi pa reizei un ceram, ka lietotājiem šis jaunievedums patiks. Par pirmo fotogrāfiju saņēmām ļoti daudz labu atsauksmju, ko noteikti atspoguļo arī daudzo Man patīk skaits pie fotogrāfijas.” Mēs esam par eksperimentiem un vēl jo vairāk mēs esam par skaistiem eksperimentiem!

143 cilvēkiem patīk

Vairāk