Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Maijs, 2014

Kā Tavi draugi izskatījās agrāk? 4

Vai atceries, kad Tu piereģistrējies portālā „Draugiem.lv”? Jubilejas gadā, kad draugiem.lv nopūta desmit svecītes savā dzimšanas dienas kūkā, „Tele2” un „Inspired Digital” radīja oriģinālu aplikāciju „Kā draugi izskatījās agrāk?”, kas nedēļas laikā iekaroja un aizrāva gandrīz pusi  Latvijas iedzīvotāju.

Rit laiks, mainās lietas un cilvēki mums apkārt

Aizķerot nostaļģijas stīgu par aizgājušajiem labajiem laikiem, aplikācijā „Kā draugi izskatījās agrāk?” ikviens varēja minēt savu draugu sociālo profila bilžu datumu. Kad Ilzei bija rozā matu šķipsnas un gotu cienīgas „kerzas”? Kad Ēriks ievietoja bildi ar savu jauno līgavu pirtī, ko vēlāk tomēr izvēlējās nomainīt? Vai 2012. gadā Liene devās ceļojumā uz Indiju un bildi stilīgā ofisā nomainīja pret apgaroto tēlu templī? Ikdienas rutīnā pamazām attālināmies no saviem draugiem, nesastopam vecos klases, kursa vai smilškastes biedrus, neiedomājamies par uzrakstīt tiem vēstuli „Draugiem.lv”.
Tev sanāk pievērst uzmanību sen neuzrunātiem draugiem
Aplikācijā „Kā draugi izskatījās agrāk?” Tev sanāk pievērst uzmanību sen neuzrunātiem draugiem un paziņām, padomāt par pagājušo laiku un saprast – kurā mirklī konkrētais cilvēks veicis kādas pārmaiņas dzīvē, lai, piemēram, nomainītu savu profila bildi.
Uzminot „Tele2” aplikācijā vismaz 3 bilžu datumus pareizi, bija iespējams laimēt „Tele2” internetu uz gadu, savukārt, pareizi atceroties visu 10 draugu bilžu ievietošanas datumu, kā arī datumu, kad mājās pieslēgts internets, lietotājs piedalījās izlozē par „HP ProBook 450” vai „Samsung Galaxy Tab3”.

Vecais interneta pieslēgums

Ar aplikāciju „Kā draugi izskatījās agrāk?” „Tele2” ik vienam nevilšus lika padomāt – kad es pieslēdzu internetu mājās? Datu plāni noteikti ir mainījušies, un interneta ātrums varētu būt lielāks. Ar 1. martu „Tele2” tika nomainīti visi datu plāni, un mēneša vidū sākās kampaņa, lai atgādinātu – ja neatceries, kad pieslēdzi internetu, laiks mainīt to pret jaunu. Paralēli reklāmas aktivitātēm radītā aplikācija „Draugiem.lv” ieguva negaidītu atsaucību ar pārsteidzošiem rezultātiem.

Neviltota interese un pārsteidzoši rezultāti

Jau pirmajā diennaktī „Tele2” ieguva vairāk nekā 7 000 jaunus sekotājus „Draugiem.lv”, taču līdz kampaņas beigām sekotāju skaits bija trīskāršojies no apmēram 50 tūkstošiem līdz 160 000 sekotāju.

„Tele2” lapu apmeklējuši gandrīz 200 000 unikālo lietotāju, sasniedzot gandrīz 1 000 000 lapas skatījumu, savukārt tests „Kā draugi izskatījās agrāk?” ir pabeigts teju 500 000 reižu!

Lai gan datu komplekti un tamlīdzīgi pirkumi parasti nav spontāni, kampaņas laikā pārdošana caur internetu ir dubultojusies, turklāt tā turpina augt. Tikmēr „Kā draugi izskatījās agrāk?” vēl joprojām piesaista lietotāju interesi.

9 cilvēkiem patīk