Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Jūnijs, 2016

Okeānieši palīdz mazuļiem 3

Maijā norisinājās Okeānijas labdarības akcija "Okeānieši palīdz mazuļiem". Pateicoties jūsu ieguldītajam, Ziedot.lv varēs palīdzēt trūcīgajiem mazuļiem visā Latvijā.

Kā katru gadu tiek turpināta tradīcija - veikt labdarības akciju Okeānijā. Kopā ar Okeānijas spēlētājiem esam palīdzējuši jauniešiem, senioriem un dzīvniekiem. Šoreiz aicinājām palīdzēt Latvijas nākotnei - mazuļiem! Maijā Okeānijā sadarbībā ar Ziedot.lv un Draugiem.lv noritēja labdarības akcija "Okeānieši palīdz mazuļiem", kuras ietvaros tika savākta nauda trūcīgo māmiņu jaundzimušajiem, lai viņi var augt lieli un stipri!

Katrs bērniņš, kurš piedzimst Latvijā, ir pelnījis ne tikai vecāku  rūpes un mīlestību, bet arī visu praktiski nepieciešamo, lai augtu vesels un laimīgs. Diemžēl daudziem vecākiem sagādā lielas grūtības nodrošināt visu praktiski nepieciešamo, jo trūkst līdzekļu.

Visbiežāk palīdzība nepieciešama nabadzīgām ģimenēm ar bērniem līdz 2 gadu vecumam. Šajā laikā lieli tēriņi saistīti gan ar mazuļu piena maisījuma, gan autiņbiksīšu iegādi. Lai mazuļi no nabadzīgām ģimenēm neizjustu trūkuma skarbo slogu, bet augtu, saņemot visu to, kas palīdz nostāties uz kājām un droši spert pirmos soļus, vajadzīga mūsu palīdzība.

Visbiežāk trūcīgās ģimenes iztiek no minimālās māmiņu algas un trūcīgo pabalsta, taču tas mēdz būt nepietiekoši , īpaši, ja noticis kas neplānots, piemēram saslimšana. Ļoti bieži šādās ģimenēs nedēļa līdz nākamā  pabalsta saņemšanai vai strādājošā vecāka algai ir kritiska. Pietrūkst nauda pārtikai, īpaši mazuļu speciālajam piena maisījumam, autiņbiksītem, zālēm saslimšanas gadījumā. Nereti mammas izmisumā piena maisījumu ‘pavelk garāku’, pielejot vairāk ūdeni nekā atļauts, taču patiesībā mazulis paliek pusbadā un tas ir nepieļaujami. Bērniņš nav vainīgs, ka vecākiem trūkst līdzekļu.

Akcijas noslēgumā, Okeānijas izstrādātājs "Next Level" un Draugiem.lv 50% no gūtās peļņas, kas gūta no akcijas maksājumiem, ziedos labdarības akcijai "Palīdzi trūcīgiem mazuļiem!". Katrs, kurš atbalstīja akciju, spēlē saņēmis arī īpašu piemiņas dāvaniņu - stārķu ģimenīti. Akcijas laikā bijām noteikuši konkrētu daudzumu, kuru savācot spēlētāji varēja iegūt papildus dāvaniņu. Tas tika paveikts ātri un visi spēlētāji, kuri piedalījās akcijā (veica rubīnu pirkumu) saņēma īpašu dekoru - Ziedot.lv karogu.

33 cilvēkiem patīk

Vairāk