Oranžērija Ikdienišķi stāsti par draugiem.lv un mūsu draugiem
Februāris, 2014

Lapu kokteilis TOP 30 7

Ikgadējais draugiem.lv lapu TOP ir rezumējums ieguldītajam darbam, ideju trāpīgumam un lietotāju attieksmei pret to visu.  Tas uzrāda gan tendences, gan izceļ atsevišķus veiksmes stāstus.

Lapas nostiprina ietekmi

Iesākumā aplūkosim, kā izskatās jaunākais lapu TOP salīdzinājumā ar 2012. gada skaitļiem. Viens no pamata rādītājiem katrai lapai ir sekotāju skaits. Gada laikā kopējais lapu sekotāju skaits pieaudzis no 819 017 līdz 889 693. Šajos skaitļos ikviens draugiem.lv lietotājs „skaitās” tik reizes, cik lapām viņš seko. Pieaudzis ir arī katra lietotāja sekojamo lapu skaits – no 7, 65 līdz 12, 8 lapām. Pieaugums nav milzīgs, bet jāņem vērā, ka mēs kļūstam aizvien izvēlīgāki – atsakāmies no tām lapām, kas mums nepiedāvā noderīgu vai interesantu informāciju, bet lielāku uzmanību pievēršam tām, kas piedomā pie satura kvalitātes. Kopā lapas apskatītas 519 458 760 reizes, pirms gada šis skaitlis bija – 303 956 723. Tas ir līdzvērtīgi skatījumu skaitam vadošajos Latvijas ziņu portālos.

Tātad draugiem.lv lapas kļuvušas par patstāvīgu vidi, kas spēj piedāvāt milzīgu informācijas apjomu. Būtisks lapu veiksmīgas darbības rādītājs ir arī ietekmīgāko zīmolu TOP, ko veido balstoties uz lietotāju iesaisti sociālajos tīklos. Draugiem.lv ietekme šajā TOP ir 81%, tālu aiz sevis atstājot Facebook ar 13% un Twitter ar 6%. Tā ir laba atbilde uz jautājumu – kurā sociālajā tīklā visgudrāk veidot savu komunikāciju ar klientu?

Stabilas vērtības un jaunas vēsmas

Draugiem.lv lapu TOP ir īpašs ar dažāda kalibra un specifikas zīmolu dalību. TOP 30 pagājšgad ienākuši visi lielākie ziņu mediji, kas vēl pirms pāris gadiem tikai sāka intensīvi izmantot draugiem.lv iespējas. Ja 2012. gadā TOP 30 bija pārstāvēts vien kasjauns.lv, tad jaunākajā TOP tam pievienojušies arī DELFI, Tvnet un Apollo. Nemainīgs TOP līderis ir viens no spilgtākajiem draugiem.lv veiksmes stāstiem – Stilīgi apavi, kas tāpat kā pirms gada ir populārākais zīmols, turklāt ar tendenci augt. Starp interesantākajiem jaunpienācējiem jāatzīmē tirdzniecības nams Santa Gulbenē, koncertbārs Laternu stundā, kā arī tādi milži kā LMT un Latvenergo. Šis „kokteilis” liecina vien par to, ka draugiem.lv ir demokrātiska un ikvienam pieejama vide, ja vien ir gana daudz uzņemības, lai to apgūtu.

Lapu topa kritēriji

3 cilvēkiem patīk